Connect with us

Actual

Val de treabă la RAR! În ianuarie au fost peste 30.000 de mașini!

Maria Ionescu

Publicat

la

Conducerea Registrului Auto Român a luat o serie de măsuri pentru a gestiona eficient situația generată de creșterea numărului de clienți care se programează în această perioadă în vederea eliberării actelor necesare înmatriculării mașinilor second-hand. (Eliberare CIV, ITP și Certificarea Autenticității). Odată cu eliminarea timbrului de mediu si a altor taxe, numărul de persoane care doresc să-și înmatriculeze mașinile la mâna a doua, cumpărate din străinătate, a crescut considerabil. Față de luna decembrie a anului 2016 numărul de programari la RAR a crescut cu aproximativ 50%. Astfel, dacă în decembrie 2016 la nivel national au fost aproximativ 48 de mii de programari, in luna ianuarie 2017 s-a ajuns la peste 75 de mii.  Pentru a face fata programarilor si a putea onora solicitari din partea clientilor, inclusiv pentru luna februarie, RAR a stabilit ore suplimentare de munca în reprezentanțele unde s-a impus acest lucru si a dislocat personal cu pregatire similara din alte departamente catre liniile tehnice de lucru. Cel mai mare numar de programari la RAR pentru eliberarea documentelor in vederea inmatricularii masinilor second-hand aduse din strainatate s-a inregistrat in partea de nord a tarii, extinzandu-se apoi catre centru si est. Pentru luna ianuarie, spre exemplu, raportul intre solicitarile privind eliberarea de acte pentru masini noi respectiv second hand a fost covarsitor. Peste 8000 de masini noi si peste 32.000 de masini la mana a doua. În ciuda creșterii numărului de programări în contextul mentionat, Registrul Auto Român nu va face rabat la calitatea prestatiilor. ”Cu maximă prudentă ne asigurăm că nu va primi undă verde la inspectie niciun autovehicul “second-hand” care nu corespunde perfect din punct de vedere tehnic. Registrul auto Roman se asteapta ca acest val de programari sa mai dureze insa RAR este pregatit sa faca fata cererilor. In acest moment conducerea Registrului Auto Roman lucreaza la un plan suplimentar de solutii pentru fluidizarea programarilor si decongestionarea situatiei, masuri pe care le vom comunica in mod public in cel mai scurt timp. Le reamintim clienților noștri că prin intermediul serviciului call-center național au posibilitatea să se programeze în județele limitrofe atunci când în zona de prim interes este foarte aglomerat. Numărul de telefon la care ne puteți apela este 021/9672. De asemenea, vă puteţi programa şi online pe site-ul nostruwww.rarom.ro”, precizează purtătorul de cuvânt al Registrului Auto Român, Roxana Nica.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Arestat pentru că a furat mai multe sticle cu băuturi alcoolice

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de 27 noiembrie a.c., au fost furate mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari. Sesizați despre acest furt, polițiștii au demarat cercetările și l-au identificat pe hoț în persoana unui bărbat din localitatea Corbu. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar instanța de judecată a emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

”Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat un bărbat, de 29 de ani, din comuna Corbu, bănuit de comiterea faptei.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Furtul a avut loc la data de 27 noiembrie a.c.. Bărbatul a sustras mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost prezentat instanței de judecată, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Navă tanc autopropulsată, în probe tehnice în Portul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Nava multifuncțională Nereus, construită și achiziționată prin proiectul finanțat prin CEF Transport – Infrastructura pentru operațiuni sigure și pentru protecția mediului în Portul Constanța – PROTECT, a ajuns în Portul Constanța pentru probe de mare. Săptămâna trecută nava a fost testată pe Dunăre.

Valoarea navei este de 8.970.000 lei, fără TVA, și a fost construită la Navrom Shipyard Galați.

Nereus are 500 tone deadweight, o viteză de 11 noduri, performanțe de navigație ridicate și va asigura preluarea reziduurilor petroliere și a apelor uzate de la navele aflate în porturile maritime românești și în rada acestora.

Are o lungime de 44,57 metri, lățime 8,90 metri, pescaj 2,90 metri și are o capacitate de stocare în 3 compartimente: 60 metri cubi marfă, 475 metri cubi marfă și 247 metri cubi balast.

Nava oferă facilități de cazare pentru un echipaj de 6 membri.

Nereus va arbora pavilionul român și va fi înmatriculată conform legislației României.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Nouă tineri din Irak şi Turcia, depistați în apropierea frontierei de la Negru Vodă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea frontierei de stat, nouă cetățeni din Irak şi Turcia, care au încercat să intre ilegal în România din Bulgaria, pe la frontiera „verde”.

Persoanele în cauză au fost preluate de către autoritățile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 01.12.2020, în jurul orei 04.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă – judeţul Constanţa au descoperit, într-o zonă împădurită din apropierea localității de frontieră Dumbrăveni, nouă cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției, unde s-a stabilit că sunt opt cetăţeni din Irak cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani și un cetățean din Turcia, în vârstă de 24 de ani.

La cercetări, tinerii au declarat că au încercat să intre ilegal în ţară cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii străini fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România și R. Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de cuvânt.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: