Connect with us

Actual

S-a stins din viață actrița Ilinca Tomoroveanu

Published

on

Actrița Ilinca Tomoroveanu, directorul artistic al Teatrului Național București, a murit, joi, la vârsta de 77 de ani. Ea se lupta de mulți ani cu o boală teribilă.

Ilinca Tomoroveanu a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București în anul 1964, la clasa profesorului Costache Antoiu.

Actrița a avut nenumărate roluri memorabile în teatru, film și telviziune.

În 2004 a fost distință cu Ordinul Meritul Curtural în grad de Comandor, iar în 2012 a fost numită Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor.

În 2010 a interpretat ultimul rol, în spectacolul ”Avalanșa”, regizat de Radu Afrim.

A devenit membră a Uniunii Cineaștilor din România (UCIN) în anul 1980, iar a Uniunii Teatrale din România (UNITER) din anul 1990. Din 1998 face parte și din senatul UNITER.

Din 1999 a devenit președinte de onoare al Fundației Culturale ”Zilele Octavian Goga”.

Din anul 2005 a îndeplinit și funcția de director adjunct artistic al Teatrului Național ”Ion Luca Caragiale” din București.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!