Connect with us

Administratie

S-a stins din viaţă primarul comunei Amzacea, Radu Constantin

Maria Ionescu

Publicat

la

Organizația Județeană Constanța a Partidului Social Democrat anunță cu tristețe dispariția fulgerătoare a colegului Constantin Radu, primar al comunei Amzacea.

Edil cu douăzeci de ani de experiență în funcție, Constantin Radu a fost un om dedicat, apreciat și dăruit muncii sale. Un om plin de bunătate, iubitor de viaţă, care a trăit frumos şi simplu, lăsând în urma sa o familie îndurerată ce îl va pomeni mereu cu iubire şi cu infinită recunoştinţă. Plecarea sa dintre noi lasă un gol, dar şi amintirea unui om despre care s-a vorbit şi se va vorbi întotdeauna.

Suntem alături de familia îndurerată și ne rugăm pentru odihna lui veşnică.

Sincere condoleanțe! Dumnezeu să-l odihnească!

Felix Stroe

Președinte PSD Constanța

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă
Apasă pentru a comenta

Trebuie să te autentifici pentru a scrie un comentariu Login

Lasă un răspuns

Administratie

Mangalia. Nicu Moroianu îi aduce acuzații grave lui Cristian Radu. Vezi despre ce e vorba

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul local din Mangalia Nicolae Moroianu atrage atenția prefectului Constanței, George Niculescu, asupra unei situații care poate scăpa de sub control la Mangalia. Moroianu îl acuză, într-o postare pe Facebook, pe primarul Cristian Radu că nu este capabil să gestioneze corect singurul caz de infectare cu COVID 19 din localitate. Este vorba despre o femeie care este internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța și a cărei soț a mers la spital cu copilul mințind că nu este contact cu o persoană cu coronavirus. Mai mult, Moroianu atrage atenția asupra faptului că primarul a inventat venituri de cinci ori mai mari decât anul trecut, ca să poată angaja tot felul de cheltuieli descreierate.

„Primarul Mangaliei ar vrea să închidă granițele județului Constanța, după cum a declarat presei, însă nu este capabil să gestioneze corect singurul caz de infectare cu COVID 19 din localitate. Concitadina noastră care s-a întors din străinătate infectată cu noul Coronavirus locuiește împreună cu familia sa într-un bloc social din Neptun C9 care aparține Primăriei. Ați citit bine, proprietarul imobilului este chiar Primăria Mangalia. De când s-a întâmplat această situație, nimeni de la Primărie nu s-a dus să arunce un ochi, să schimbe o vorbă cu vecinii, să dea o zeamă de clor pe balustradele posibil infectate. De două zile am vorbit cu numeroși locatari din acest bloc, în care există și un tronson cu locuințe private. Locatarii nu mai au liniște. Sunt speriați, își fac griji pentru sănătatea și pentru viața lor. Cei mai mulți și-au refăcut filmul ultimelor zile. Au rememorat locurile pe unde au fost, de câte ori și-au întâlnit vecina care avea să fie testată pozitiv, de câte ori copiii lor s-au jucat cu copilul doamnei sau de câte ori au dat mâna cu soțul acestei doamne, soț despre care încă nu știu dacă este negativ sau pozitiv. Vorbim despre oameni aflați în stare de depresie, care nu îndrăznesc să iasă din casele lor, chit că unii dintre ei nu mai au alimente. Ce face în tot acest timp primarul orașului nostru? Mai nimic! Face declarații că ar trebui închis județul. Face plângeri penale celor care îl critică, chiar daca el nu s-a autoizolat la întoarcerea din Bologna! Și a mai făcut proiecții bugetare în care a băgat din pix venituri cu 500% mai mari decât anul trecut. Vă dați seama, la ce criză economică ne paște, inconștientul ăsta a inventat venituri de cinci ori mai mari decât anul trecut, ca să poată angaja tot felul de cheltuieli descreierate…..??!!

Având în vedere că primarul nostru este așa cum este, fac un apel la prefectul județului Constanța, domnul George-Sergiu Niculescu, să analizeze posibilitatea organizării unei testări la blocurile din Neptun, fix după modelul care se aplică în București la această oră. Răspândirea comunitară a virusului nu este o glumă.

Este un necaz mare, se poate întâmpla oricui și doresc doamnei si familiei sale multă sănătate! Domnule Prefect, vă rog să tratați cu maximă responsabilitate această problemă!“, a notat Nicolae Moroianu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Tuzla oferă ajutor persoanelor nevoiașe. Ce recomandări are primarul Reșit Taner pentru locuitori

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Reșit Taner, primarul comunei contănțene Tuzla, se îngrijește de siguranța locuitorilor și vine periodic cu sfaturi cetățeni. Astăzi, edilul le-a transmis că nu există motive de panică deoarece nu există niciun caz confirmat de coronavirus în localitate.

Iată mesajul:

Vă comunic faptul că până la data de 30.03.2020 pe raza comunei Tuzla, județul Constanța, nu au fost identificate persoane infectate cu COVID-19. Întucât la nivelul comunei nu există cazuri de coronavirus confirmate, nu există motive de panicare a populației, însă este necesar să respectăm în continuare cu strictețe regulile de igienă și cele impuse de autorități pentru a putea limita răspândirea acestui virus și pentru a ne putea întoarce cât mai curând la o viață normală.Vă rog evitați orice deplasare inutilă.

De asemenea, edilul din Tuzla i-a informat pe locuitori că este esențial să respecte regulile impuse de autorități iar pentru categoria cea mai vulnerabilă în această perioadă, respectiv persoanele de peste 65 de ani, fără susținători sau alte forme de ajutor, administrația locală se implică și, prin compatimentul Asistență Socială din cadrul Primăriei, orice problemă semnalată își va găsi rezolvare. 

Iată recomandările:

STIMAȚI LOCUITORI AI COMUNEI TUZLA,
FIE CĂ VORBIM DE RECOMANDĂRI SAU OBLIGAȚII, ESTE ESENȚIAL SĂ RESPECTĂM REGULILE CE SE IMPUN PENTRU LIMITAREA RĂSPÂNDIRII CORONAVIRUSULUI ÎN ROMÂNIA.PERSOANELE DE PE TERITORIUL ADMINISTRATIV AL COMUNEI TUZLA, ÎN VÂRSTĂ DE PESTE 65 DE ANI, FĂRĂ SUSȚINĂTORI SAU ALTE FORME DE AJUTOR, DAR ȘI PERSOANELE AFLATE ÎN DIFICULTATE DATORITĂ PROBLEMELOR GENERATE DE COVID-19 SAU AFLATE ÎN AUTOIZOLARE, SUNT RUGATE SĂ APELEZE LA SPRIJINUL INSTITUȚIEI NOASTRE. ACESTEA SE VOR PUTEA ADRESA COMPARTIMENTULUI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ DIN CADRUL PRIMĂRIEI COMUNEI TUZLA LA NUMĂRUL DE TELEFON 0748 503 713 ȘI 0752 037 278.PENTRU ORICE PROBLEMĂ SEMNALATĂ DE DUMNEAVOASTRĂ VĂ PUTEȚI ADRESA LA NUMERELE DE TELEFON 0241 747 178 ȘI 0241 747 564 SAU PE ADRESA DE EMAIL A PRIMĂRIEI COMUNEI TUZLA, JUDEȚUL CONSTANȚA: PRIMARIATUZLA2007@YAHOO.COM, PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ VĂ PUTEȚI ADRESA AGENȚILOR POSTULUI DE POLIȚIE LOCALĂ TUZLA LA NUMĂRUL DE TELEFON 0752 199 260.
PRIMARUL COMUNEI TUZLA,
TANER REȘIT

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Pieţele din Constanţa, din nou igienizate

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Continuă acțiunile de dezinfecție în piețele agroalimentare din municipiul Constanța. În această seară au fost din nou igienizate toate piețele administrate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța, pentru a spori siguranța clienților și ca măsură de prevenție privind îmbolnăvirea și limitarea răspândirii noului coronavirus, COVID-19. RAEDPP Constanța colaborează cu firme autorizate pentru dezinfecția piețelor.

Reamintim că Primăria Municipiului Constanța, prin RAEDPP, a adoptat o serie de măsuri astfel încât piețele agroalimentare să rămână în continuare un loc sigur pentru cumpărături, în contextul pandemiei de COVID – 19. Spațiile sunt dezinfectate periodic și au fost montate dispensere de igienizat, puse la dispoziție atât pentru comercianți, cât și pentru clienți. Totodată, producătorii agricoli și comercianții aflați în piețele agroalimentare sunt obligați să adopte măsuri de protecție împotriva răspândirii COVID-19, respectiv să poarte mănuși și măști.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi, vă rugăm să ieșiți la piață doar pentru a vă face aprovizionarea atunci când este absolut necesar. Îi asigurăm pe clienții noștri că stocurile de legume și fructe sunt suficiente pentru a acoperi cererea pentru un consum obișnuit, astfel încât toată lumea să aibă acces la produse proaspete, direct de la producătorii locali”, a declarat directorul RAEDPP, domnul Florin Gheorghe.

Clienții piețelor sunt rugați să păstreze distanţa socială recomandată de 1,5 metri și să evite formarea grupurilor de persoane. De asemenea, îi sfătuim pe constănțeni să se aprovizioneze de la cea mai apropiată piaţă din zona de domiciliu, evitând astfel deplasările pe distanţe lungi.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: