Conecteaza-te cu noi

Actual

S-a umplut orașul de mărțișoare! Prețurile variază!

Published

on

Nu se știe de câtă vreme datează obiceiul de purta mărțișoare în luna martie, dar este un semn clar al venirii primăverii. Să nu vă imaginați că peste tot în lume se poartă. Nu, acest obicei este împământenit în țara noastră și în Bulgaria. Extrem de rar veți vedea în alte țări acest simbol. Eventual îl pot purta românii în semn de prețuire a acestei sărbători. Ca în fiecare an, au început deja să apară numeroase standuri cu mărțișoare. Prețurile sunt extrem de variate, dar cele mai ieftine pleacă de la 1 leu. Cele mai scumpe pe care le-am văzut în cursul zilei de azi costau 10 lei. Nu este o sumă mare dacă ne gândim la semnificația mărțișorului. De obicei, el se poartă întreaga lună martie, după care este … aruncat, în orașe. La țară, însă, la finalul lunii sunt atârnate de uși sau de ferestre, ori sunt puse în coarnele animalelor. În Dobrogea, ele sunt aruncate în aer, pentru ca fericirea să fie mare și înaripată! Deci, treceți la cumpărături.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions