Connect with us

Stiri

S-ar putea relansa transportul maritim

Maria Ionescu

Publicat

la

Reprezentanții Adminisțratiei Porturilor Maritime Constanța, ai companiei Hafez Darya Arya Shipping Co Iran și ai Navlomar Maritime, au avut astăzi discuții referitoare la relansarea unor transporturi maritime dinspre Iran către Europa, prin Portul Constanta.
HDAS se ocupă de transportul maritim containerizat, având deja o colaborare cu Navlomar Maritime. Oaspeții au declarat că ar putea fi realizat un coridor de transport dinspre Iran spre Portul Constanța, prin Azerbaijan și Georgia, însă analizează dacă această rută poate fi competitivă și din punct de vedere al costurilor.
De la Teheran la Batumi sunt aproximativ 1500 km, durata transportului este de 4-5 zile, iar de la Batumi la Constanța transportul este de 2 zile. Așadar, un transport ar ajunge în circa 6-7 zile de la Constanța la Teheran, în comparație cu 20 de zile pe ruta Bandar Abbas-Constanța. Reprezentanții HDAS au mai subliniat faptul că Iranul se află pe locul 2 în lume la producția de LNG, iar HDAS Lines a demarat procedura de achiziționare pentru nave LNG și LPG.
Reprezentanții Administrației Porturilor Maritime Constanța au adus în discuție oportunitatea unei investiții în infrastructura LNG planificată în Portul Constanța; colaborarea se poate realiza printr-un contract iar ulterior transportul de LNG din Iran ar putea fi făcut cu navele specializate ale HDAS.
Reprezentantul HDAS a mai declarat că deocamdată compania nu are servicii de linie cu Portul Constanța dar folosește liniile feeder Constanța-Istanbul și a exprimat interesul companiei de a relansa linia de transport dinspre Iran către Europa, prin Portul Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Fără apă potabilă în localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și modernizare la nivelul Gospodăriei de apă Limanu, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile în noaptea de joi spre vineri, 17 spre 18 septembrie 2020, în intervalul orar 22,00 – 04,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de aceste intervenții să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Foto: Ilustrativ

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa în orașul Murfatlar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane, cu diametrul de 400 mm, la nivelul conductei de alimentare cu apă, de pe strada General Vasile Milea din orașul Murfatlar, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, marți – 15 septembrie 2020, în intervalul orar 09,00 – 16,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei toți onsumatorii din localitatea Murfatlar.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Consumatorii din Agigea și Lazu, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a unei avarii survenite astăzi, 7 septembrie 2020, pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm din localitatea Agigea (zona Dedeman), județul Constanța, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 13.30 – 18.30.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Agigea și Lazu.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: