Connect with us

Actual

Salarizarea în Primării, o problemă care naște … probleme!

Maria Ionescu

Publicat

la

Primarul Robert Nicolae Șerban a primit, în urmă cu două zile, Certificatul de Acreditare pentru Centrul de Informare și Promovare Turistică Eforie Sud. Acesta a fost oferit de către Autoritatea Națională pentru Turism și este valabil până în data de 03.01.2022. Bucuria edilului este cu atât mai mare cu cât, la nivelul întregii țări, este al 29-lea centru acreditat, dintr-un total de 109 solicitări. Certificatul obținut încununează munca unei echipe care s-a străduit, și a reușit, să ducă la îndeplinire toate cerințele proiectului. Eforturile au fost mari, întrucât, lipsa personalului specializat și-a spus cuvântul. Au fost organizate mai multe serii de concursuri, până când s-au prezentat și, au fost admise persoanele cu pregătirea necesară. Au fost angajate, cu mare dificultate din cauza salariilor relativ mici, 4 persoane, două pentru central din Eforie Nord și alte două pentru cel din Eforie Sud. ”Aceste posturi au fost scoase de mai multe ori la concurs și ne-a fost greu să angajăm oameni. Nu s-au înghesuit, din cauza salariilor mici. Este o mare problemă salarizarea din cadrul Primăriei.”, ne-a spus primarul orașului Eforie, Robert Șerban.  Proiectul a fost finantat prin Programul Operational Regional 2007 – 2013, Axa prioritara Dezvoltarea durabila si promovarea turismului; Domeniu major de intervenţie – Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica și a fost implementat în perioada 10.02.2015 – 31.12.2015. Obiectivul Centrului de Informare și Promovare Turistică Eforie Sud este acela de a promova turismul și de a facilita accesul turiștilor la informații, servicii de informare și evenimente specifice. Primarul Robert Nicolae Șerban, speră ca în cel mai scurt timp și Centrul de Informare și Promovare Turistică Eforie Nord, să parcurgă toate etapele premergătoare pentru obținerea acreditării.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Poliție RCA false descoperite de polițiștii de frontieră în urma a două percheziții

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au efectuat două perchiziţii domiciliare, în urma cărora au descoperit mai multe poliţe RCA false, cu diferite perioade de valabilitate şi poliţe RCA, tipizate, în alb.

În cursul zilei de ieri, 3 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat percheziţii domiciliare, în baza unui mandat emis de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanţa, la sediul unei societăţii comerciale şi punctul de lucru al acesteia, situate pe raza localităţii Coşereni, județul Ialomița.

În urma percheziției efectuate, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor, un laptop, în care erau scanate mai multe poliţe RCA, 12 poliţe RCA cu diferite perioade de valabilitate precum şi 4 tipizate de poliţe RCA în alb.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, cu privire la două persoane, cetăţeni români, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, iar la finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de Cuvânt.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mandat european de arestare pe numele unui tânăr din Nicolae Bălcescu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al  Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au depistat, în municipiul Constanța, un bărbat, de 24 de ani, din comuna Nicolae Bălcescu, pe numele căruia autoritățile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare.

Persoana în cauză este condamnată la 1 an și 8 luni, aceasta mai având de executat 10 luni și 6 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, fapte săvârșite pe teritoriul Ungariei și Austriei.

Bărbatul a fost reținut și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Curții de Apel Constanța, în vederea punerii în aplicare a mandatului de arestare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța. Bărbat depistat de polițiștii de frontieră cu permis de conducere contrafăcut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Băneasa efectuează cercetări cu privire la un cetăţean român, care a prezentat un permis de conducere contrafăcut.

În cursul zilei  de ieri, 3 martie a.c., aflaţi în misiune pe Drumul Judeţean 391 A, în dreptul localităţii Şipote, judeţul Constanţa, polițiștii de frontieră au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în România, la volanul căreia se afla cetățeanul A.C. în vârstă de 33 ani.

Cu ocazia efectuării controlului documentelor, persoana în cauză a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor franceze.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond specifice unui document  autentic, acesta fiind contrafăcut.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun .”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Gărzii de Coastă.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: