Conecteaza-te cu noi

Societate

Șalupa de cercetare ”Ocean 2” a intrat în serviciul Direcției Hidrografice Maritime

Published

on

directia hidrografica

Astăzi, 23 februarie, Direcția Hidrografică Maritimă ”Comandor Alexandru Cătuneanu” a împlinit 97 de ani la înființarea primei structuri specializate în domeniul hidrografiei maritime din România, cu misiunea de a asigura toate condițiile optime necesare navigației în zona litoralului românesc de la Marea Neagră și pe Dunăre.

Cu acest prilej, Forțele Navale Române au marcat momentul prin intrarea în serviciul Direcției Hidrografice Maritime a șalupei de cercetare hidrografică „Ocean 2”.

Botezul navei a avut loc ieri, în prezența șefului Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait. Acesta acordat și pavilionul României.

Șalupa de cercetare hidrografică ”Ocean 2” și tehnica de la bord vor oferi sprijinul pentru mărirea bazei de date hidrografice și oceanografice, precum și pentru investigarea și înțelegerea schimbărilor climatice și poluarea mării. Prin îndeplinirea acestor obiective, se va menține nivelul ridicat de contribuție la creșterea siguranței navigației în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române.

”Noua capabilitate tehnică a Direcției Hidrografice a fost proiectată și construită în șantierul naval „Feratto” din Italia și face parte dintr-un contract de achiziție a două șalupe de cercetare, aceasta și „Ocean 1”, care a intrat în serviciul Forțelor Navale Române în anul 2021.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al Forțelor Navale.

În cei 97 de ani de activitate, Direcția Hidrografică Maritimă a furnizat sprijinul specializat pentru navele românești și străine, care au navigat în partea de vest a Mării Negre, și a editat o gamă diversă de hărți de navigație și de alte produse specifice, pentru asigurarea siguranței navigației, pe Dunăre și în Marea Neagră, în zona de responsabilitate a României.

De asemenea, la data de 23 februarie este marcată, în țara noastră, și Ziua Hidrografilor Militari, ca o recunoaștere a contribuției aduse de acești profesioniști la dezvoltarea hidrografiei maritime.

directia hidrografica

Foto: Forțele Navale Române

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions