Connect with us

Actual

Salvator în timpul liber. Cum a intervenit la un incendiu un polițist constănțean

Published

on

politist salvator

Un polițist din Constanța a devenit salvatorul unui bărbat care se afla într-un apartament cuprins de flăcări. Evenimentul s-a produs în urmă cu două zile, în jurul orei 11.15, pe strada Baba Novac din municipiul Constanța.

Agentul principal de poliție Ghircuș Răzvan Florin, din cadrul Poliției municipiului Constanța- Secția 3 Poliție, se afla în timpul liber și era cu autoturismul pe strada Baba Novac.

La un moment dat, a observat că iese fum dintr-un apartament situat la parterul unui bloc. Polițistul a tras imediat autoturismul pe dreapta, a coborât și a alergat spre locul incendiului. În fața blocului, pe stradă, se aflau mai multe persoane agitate, care arătau spre apartamentul din care ieșea fum.

Polițistul a întrebat dacă este cineva înăuntru și i s-a răspuns că în apartamentul respectiv se află un bărbat.

Agentul de poliție a apelat imediat SNUAU 112, pentru a sesiza incendiul și a solicita sprijin, apoi s-a apropiat de fereastra deschisă a locuinței și a văzut, în interior, un bărbat, de aproximativ 45 de ani.

”Polițistul a strigat la el să iasă din locuință, pentru că fumul devenea din ce în ce mai gros, aerul era irespirabil, iar flăcările amenințau să cuprindă întregul apartament.

Bărbatul refuza, deoarece își căuta fratele bolnav, despre care credea că se află în casă.

În vreme ce pericolul creștea odată cu flăcările, polițistul a reușit să-l convingă pe acesta să se îndrepte spre ieșire. Apoi, a intrat în scara blocului, preluându-l pe bărbatul care tocmai ieșea din locuință.”, a precizat Olimpia Ceară, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Bărbatul a primit îngrijiri medicale de la personalul ambulanței sosite la fața locului, iar acum este în afara oricărui pericol. La fel și fratele său care, în momentul izbucnirii incendiului, nu se afla în locuință.

Foto: Ghircuș Răzvan Florin

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!