Connect with us

Societate

Sâmbătă are loc o acțiune de donare de sânge în localitatea 23 August

Published

on

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța  și  Primăria 23 August organizează, sâmbătă, 12 martie, între orele 8.30 – 13.30 o acțiune de  donare de sânge.

Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea 23 August și localitățile  învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani, în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg (în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virala de tip B sau C, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, boli autoimune etc.  

Persoanele care au vârsta de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cu 3 zile  înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

În  ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minimum 500 ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completa (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:

– 7 tichete de masă pentru produse alimentare;

– o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari.

– decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge;

”Vă  așteptăm sâmbătă 12 martie, la Căminul Cultural, str. George Călinescu, nr 46 din localitate cu un  act de  identitate  valabil, între  orele 8.30-13.30.

Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit! Este nevoie de mai mulți donatori! Cheamă-ți și prietenii! Multumim  anticipat  celor  care vor contribui  la salvarea  de  vieți  omenești!”, a precizat dr. Alina Mirella Dobrotă, director al CRTS Constanța.

Comments

comments