Connect with us

Actual

Sâmbătă, donați sânge la Medgidia! E mare nevoie!

Maria Ionescu

Publicat

la

Centrul  Regional  de Transfuzii  Sanguine  Constanta, Spitalul Municipal Medgidia  si Primaria  Municipiului Medgidia organizeaza  sambata 28.01.2017, intre  orele 08.30- 13.30, o actiune de donare de sange. Sunt asteptate toate persoanele sanatoase din Municipiul  Medgidia si localitatile invecinate care doresc sa ii ajute pe pacientii care au nevoie de  tratament transfuzional. Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsa  intre 18-65 de ani,cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatita,TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inima. Persoanele  peste 50 de ani sunt  rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta cu boli de inima sau neurologice. Cu doua zile inainte de donare este interzis consumul de  bauturi alcoolice! In ziua donarii se recomanda  un mic dejun usor si minim  500 ml lichide. Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiaza la cerere de:  -7 tichete de masa pentru produse alimentare; – o zi libera la locul de munca, in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, o zi scutire de la frecventa in ziua donarii in cazul elevilor, studentilor si militarilor; – decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu / resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange. ”Va asteptam sambata  28.01.2017  la  Spitalul Municipal Medgidia, cu un act de identitate valabil, intre orele 08.30-13.30. Sangele este  un dar ce nu poate fi inlocuit! Este nevoie  de  mai  multi donatori! Cheama-ti si prietenii!”, precizează directorul Centrului de Transfuzii Consatanța, dr. Geandan Memet.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Pasagerii clandestini de la bordul navei Nordic Barents au EVADAT. 4 dintre ei au fost prinşi

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În data de 21 noiembrie, în jurul orei 03.10, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflați la supravegherea navei NORDIC Barents, sub pavilion Panama, sosită în Portul Constanța din direcţia Turcia, au fost anunțați de către un membru de echipaj despre faptul că cei șase pasageri clandestini de la bordul navei nu se mai află în încăperea în care erau cazaţi.
Imediat, polițiștii de frontieră au efectuat controlul asupra navei și au alertat autoritățile locale și firmele de pază care își desfășoară activitatea în incinta Portului Constanța.
În permanenţă un echipaj al Poliţiei de Frontieră a supravegheat nava la scara acesteia, cu verificări constante ale încăperii în care aceştia se aflau, ultima verificare fiind efectuată în jurul orei 02.30, când nu au fost constatate nereguli.
Sunt efectuate activități de căutare a celor șase cetăţeni algerieni, în cooperare cu structurile I.P.J. si I.J.J. Constanta, până în prezent fiind găsiți 4 dintre aceștia, în zona Murfatlar.
Totodată, sunt derulate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a celor întâmplate și identificarea persoanelor implicate, în cauză existând suspiciuni privind complicitatea echipajului navei în săvârşirea faptei de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În data de 18 noiembrie am scris despre felul în care au fost descoperiţi pasagerii clandestini:

(Video) Cum s-au intoxicat cu fum transfugii de pe o navă din portul Constanţa

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video): Ce spune conducerea şcolii despre incidentul de ieri, în care un elev a fost înţepat cu cuţitul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, la Şcoala nr.5 din Constanţa a avut loc un eveniment neobişnuit, în urma căruia un elev a fost înţepat cu un cuţit de către un coleg. Ieri, în paginile ziarului Ordinea.ro aţi putut citi şi scurta declaraţie a inspectorului şcolar general, Mihai Sorin, precum şi precizările Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Elev înțepat cu cuțitul la Școala nr. 5 din Constanța. A ajuns la spital

În cursul acestei dimineţi, conducerea şcolii a făcut următoarele precizări:

“În luna octombrie, de la un joc online cei doi copii şi-ar fi accesat conturile şi-ar fi luat unul altuia parolele de acces pe o reţea de socializare. Noi am intervenit atunci imediat ce am aflat de la părinţi şi am luat măsuri de consiliere a elevilor cu psihologul şcolar. (…) Elevul care şi-a agresat ieri colegul  era un elev foarte liniştit. A venit prin transfer, în acest an şcolar, din Tulcea. Nu a creat probleme şi nu a dat dovadă de agresivitate în spaţiul şcolar. Ieri nu a fost nici măcar un schimb de replici între cei doi elevi. Pur şi simplu acest elev a venit la şcoală, a fost prezent la ora de fizică şi nici profesorul, nici vreun coleg nu a observat nimic. La pauza mare, imediat ce a sunat de intrare, elevul a aşteptat la intrarea în clădire şi, în momentul în care colegul a trecut prin faţa lui, a scos acel cuţit şi a înţepat  copilul. (…) Înţepătura are dimensiunea de 1 cm. I s-au acordat îngrijiri medicale la şcoală, iar medicul şcolar care l-a consultat a considerat că nici nu e nevoie de ambulanţă. Cu toate acestea, am sunat la 112, ne-au cerut date asupra modului în care a decurs agresiunea. (…) Mama copilului era devastată. Nu-şi explică cum s-a întâmplat aşa ceva. Azi nu va veni la şcoală copilul.  Copilul înţepat beneficiază de un repaos medical.”, a precizat în faţa jurnaliştilor directoarea şcolii, Mihaela Niculae.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Sâmbătă revine în ţară fregata “Regele Ferdinand”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Fregata “Regele Ferdinand” acostează sâmbătă, 23 noiembrie, la ora 16.00, în portul militar Constanța, după ce a desfășurat misiuni în Marea Mediterană, în perioada 18 octombrie – 20 noiembrie, în care a parcurs aproximativ 5500 de mile marine și a făcut escale în porturile Aksaz (Turcia), Alexandria (Egipt), Haifa (Israel) și Limassol (Cipru).

În prima parte a perioadei menționate, nava a participat la Operația NATO „Sea Guardian”, împreună cu alte nave militare din Alianță, pentru descurajarea activităților ilegale pe flancul sudic al NATO și UE, prin acțiuni de monitorizare a traficului maritim, sub conducerea Comandamentului Maritim Aliat al NATO (MARCOM).

În cea de-a doua parte a prezenței sale în Marea Mediterana, fregata a luat parte la Exercițiul multinațional „Dogu Akdeniz 19”, organizat de Forțele Navale ale Turciei, alături de aproximativ 50 de nave, aeronave și submarine ale partenerilor străini, 4700 de militari din 15 state, unde a pus în aplicare diverse scenarii de luptă în diferite medii, submarin, maritim și aerian.

În porturile Alexandria, Haifa și Limassol, câteva sute de români care trăiesc în Egipt, Israel și Cipru au urcat la bordul fregatei „Regele Ferdinand”, pentru prima dată, au vizitat nava, au interacționat cu echipajul și s-au bucurat de surprizele pregătite de militarii din Forțele Navale Române.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: