Connect with us

Actual

Sancțiuni de 110.000 de lei, pentru fermele de păsări din Lumina și Mihail Kogălniceanu

Published

on

Comisarii Gărzii de Mediu Constanța au efectuat controale la fermele de păsări din Lumina și Mihail Kogălniceanu.

Instituția a efectuat inspecții planificate la două ferme de creștere intensivă a păsărilor cu o capacitate mai mare de 40.000 de locuri. Controalele s-au finalizat cu amenzi în valoare totală de 110.000 lei și cu suspendarea activității unei ferme.

Potrivit unui comunicat de presă, societatea care își desfășoară activitatea în comuna Lumina nu a respectat condițiile din autorizația integrată de mediu, constatându-se că s-a depășit capacitatea maximă autorizată pentru creșterea păsărilor de carne. De asemenea, nu a respectat frecventa stabilită prin actul de reglementare în ceea ce privește monitorizarea factorilor de mediu aer, apa, sol.

”S-a aplicat sancțiune în valoare de 50.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 278/2013 privind emisiile industriale și au fost stabilite măsuri pentru conformarea cu autorizația integrată de mediu și legislația în vigoare.”, au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța.

Advertisement

La rândul său, operatorul fermei din comuna Mihail Kogălniceanu a fost sancționat cu amendă de 60.000 lei pentru desfășurarea activității fără viză anuală, primind și sancțiune complementară de suspendare a activității până la intrarea în legalitate, conform OUG 195/2005 protectia mediului.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement