Conecteaza-te cu noi

Societate

Șantierul Daewoo Mangalia va fi vândut olandezilor! E nevoie doar de aprobarea guvernului român!

Published

on

Pe data de 3 iulie a.c., cotidianul The Korea Economic Daily a publicat o știre care ne vizează. Din păcate, publicațiile românești nu au avut acces la aceste informații. Iată despre ce anume este vorba. Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering va vinde filiala sa Shipyard Mangalia din România unui constructor naval olandez. Întrucât constructorul de nave coreean a reușit să-și vândă activele la prețuri mai mari decât era de așteptat, compania se așteaptă să își îmbunătățească situația financiară mai devreme decât era programată. Până la sfârșitul primei jumătăți a acestui an, Daewoo Shipbuilding a obținut 76,2% din cele 2,71 trilioane de câștiguri în plata datoriilor. Potrivit surselor din industria navală, pe data de 30 iunie, Daewoo se afla în stadiul final al discuțiilor cu Damen Shipyards Group, cea mai mare companie navală din Olanda, în vânzarea Mangalia Shipyard. Înființată în 1997 împreună cu guvernul român, șantierul naval este deținut de Daewoo și guvern într-un raport de 51:49. Șantierul naval, aflat la 45 de kilometri sud de Constanța, pe litoralul Mării Negre, a construit până în prezent 127 de containere și containere brute, reparând mai mult de 300 de nave. Daewoo Shipbuilding a început discuțiile pentru a vinde șantierul naval de anul trecut, ca parte a unui efort de restructurare a activelor sale comerciale la nivel mondial. Un oficial al industriei de construcții navale a comentat: “Negocierile de preț dintre Daewoo și Damen au fost deja finalizate, iar ceea ce a mai rămas este aprobarea guvernului român”. Odată ce afacerea va trece conform planului, Daewoo va putea să obțină 50-80 de miliarde din tranzacție. La Galați, Damen Shipyards Group deține unul dintre cele mai active șantiere ale sale, construind diferite tipuri de nave, inclusiv militare. Șantierul Damen de la Galați a fost în centrul subiectului privind realizarea de corvete multifuncționale pentru Forțele Navale, o achiziție inițiată în mandatul Guvernului Cioloș.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions