Connect with us

Societate

Săptămâna și blocul, la Năvodari! O firmă din Lumina este beneficiar!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Săptămâna trecută vă informam asupra depunerii documentației pentru construirea unui bloc de locuințe la Năvodari, care aparținea unei firme din Bacău. După numai câteva zile, iată că un nou memoriu de  prezentare a fost depus la Agenția Națională pentru Protecția Mediului Constanța pentru obținerea acordului de mediu. Și de această dată este vizată construcția unui bloc de locuințe cu patru etaje în Mamaia Nord, lotul 8/4. Acest bloc, care va avea demisol, parter, 4 etaje, spații comerciale atât la parter, cât și la demisol aparține firmei Black Sea  Investments Company SRL. Am încercat să aflăm a cui este această companie și am aflat că este vorba despre Cristian Șerban, om de afaceri, născut în Brăila, în anul 1969. Ce anume dorește să facă? Iată ce scrie în memoriul de prezentare: blocul va fi ridicat în intravilanul orașului Năvodari, pe o suprafață de 376 mp, fiind situat într-o zonă destinată construcțiilor de locuințe. În justificarea necesității proiectului, se menționează că edificarea acestui obiectiv vine în întâmpinarea nevoii tot mai crescânde a populației pentru spațiile de locuit  și pentru cele din sfera serviciilor. Potrivit memoriului, acest proiect se încadrează în planul urbanistic zonal ”Litoral Mamaia Nord”, care a fost aprobat de Consiliul local Năvodari prin două hotărâri de consiliu din anii 2104 și 2016. Deja există și certificatul de urbanism eliberat la 1 martie a.c.  Blocul va avea o înălțime de 18 m și va ocupa o suprafață construită de 165,4 mp. În plus, va avea și 5 locuri de parcare în exterior și unul în interior. Oricum, o parcare atât de mică pentru un bloc cu patru etaje își va dovedi în scurt timp ineficiența. Potrivit memoriului, pe timpul lucrărilor de construcții, vor fi stabilite măsuri specifice astfel încât să fie afectate suprafețe minime de teren. ”După terminarea lucrărilor., surplusul de pământ va fi evacuat și depozitat în locurile indicate de administrația locală. La încheierea lucrărilor, suprafețele ocupate temporar vor fi aduse la starea inițială.”. (…) Organizarea de șantier se va realiza strict pe suprafața deținută de beneficiar, iar lucrările necesare organizării de șantier vor fi lucrări specifice de construcții (amplasare container 3X2 m pentru scule și materiale, toalete ecologice) cu o durată limitată de timp (până la finalizarea lucrărilor de construire a obiectivului) și care vor respecta atât măsurile de protecție a mediului cât și celelalte norme specifice acestui tip de activitate.”. Se dau asigurări că punerea în operă a lucrărilor de șantier se va face după obținerea avizului de mediu. De asemenea, în memoriu se mai precizează că pe perioada derulării lucrărilor se vor amenaja spații temporare pentru stocarea deșeurilor. Rămâne de văzut când va obține acordul de mediu pentru a putea demara lucrările.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Constanța va fi gazda Olimpiadei Naționale de Chimie

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În perioada, 21-25 martie 2019, Constanța  va fi gazda celei de-a LIII-a ediții a  Olimpiadei Naționale  de Chimie, competiție organizată de Ministerul Educației Naționale, prin Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Timp de cinci zile, 350 de elevi din clasele a VIIIa  – a XII a, din toată țara,  își vor pune în valoare creativitatea, gândirea disciplinată,  științifică, precum și pasiunea pentru această disciplină.

Programul olimpiadei este următorul:

Vineri, 22.03.2019, în intervalul orar, 9.00-12.00, se desfășoară proba teoretică, la Colegiul Național ”Mircea  cel Bătrân” Constanța;

Sâmbată, 23.03.2019, în intervalul orar, 9.00-12.00,  proba practică, în următoarele centre de concurs:

ð Colegiul Comercial ”Carol I” Constanța (clasa a  VIIIa);

ð Universitatea „Ovidius” Constanța- Facultatea de Farmacie  (clasa a IX-a și a X-a);

ð Universitatea „Ovidius” Constanța-  Facultatea  de Științe Aplicate și Inginerie  (clasa a XI-a);

ð  Colegiul  Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (clasa a XII-a).

Duminică, 24.03.2019, în intervalul orar, 9.00 – 14.00, proba de baraj  la  Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”  Constanța. În cadrul acestei probe, va avea loc selecția lotului național lărgit de chimie care, în urma pregătirii și selecției, va participa la etapa internațională a olimpiadei de chimie.

Deschiderea oficială  a competiției va avea loc joi, 21 martie 2019, ora 18.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ”Jean Constantin” din Constanța, în prezența reprezentanților Ministerului Educației Naționale, Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Universității ”Ovidius” din Constanța, Instituției Prefectului, Primăriei Municipiului Constanța și a partenerilor implicați în organizarea și desfășurarea în condiții optime a olimpiadei.

Luni, 25 martie 2019, la ora 14.00, cei mai buni dintre cei buni vor fi  premiați de către  Ministerul Educației Naționale și de sponsorii competiției naționale la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ”Jean Constantin” din Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Încep simulările pentru Bacalaureat! Continuă protestul #foaiagoală

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, elevii claselor a XI-a şi a XII-a încep simularea probelor de la Bacalaureat, care se va încheia în 21 martie. În acelaşi timp, Consiliul Naţional al Elevilor continuă protestul dăm #foaiagoală, pe care l-a început la simularea probelor de la Evaluarea naţională.

Elevii din clasele a-XI-a şi a XII-a vor susţine simularea examenului de Bacalaureat după următorul program:
18 martie – Limba şi literatura română – probă scrisă
19 martie – Limba şi literatura maternă – probă scrisă
20 martie – Probă obligatorie a profilului – probă scrisă
21 martie – Probă la alegere a profilului şi specializării – probă scrisă (se organizează numai pentru elevii claselor a XII-a)
29 martie – Afişarea rezultatelor
Consiliul Naţional al Elevilor continuă protestul început la simularea Evaluării Naţionale, îndemnându-i pe elevi să dea foaia goală.
”«Anul acesta, dăm #foaiagoală la simulările naţionale!» reprezintă metoda prin care ne exprimăm nemulţumirile şi luptăm cu vehemenţă pentru împlinirea unui ideal comun: un sistem de învăţământ care să demonstreze cu adevărat că educaţia este prioritate naţională. Dacă şi tu consideri că trebuie să fim implicaţi direct, prin consultare constantă, în procesele decizionale care ne privesc, dacă şi tu te identifici cu scopul şi obiectivele campaniei noastre, te invităm să dai foaia goală sau să o transformi într-un manifest al educaţiei, aşezându-ţi pe foaie gândurile cu privire la sistem. Dacă însă nu te identifici cu această formă de protest, eşti liber să faci ceea ce simţi, căci tu, elevule, eşti singurul care poate lua o decizie în acest sens. Indiferent de alegerea ta, nu uita că tu ar trebui să fii cea mai importantă componentă a procesului educaţional, atât în teorie, cât şi în practică”, afirmă reprezentanţii Consiliului elevilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

(VIDEO) “România, destinație pentru 365 de zile de vacanță pe an”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministerul Turismului a prezentat, duminică seara, pe Facebook și la Antena 3, videoclipul de promovare a zonelor turistice din România, relatează Mediafax.

Videoclipul durează trei minute și 33 de secunde, iar în perioada următoare urmează să fie prezentate și versiuni mai scurte, a menționat Bogdan Trif, ministrul Turismului, într-o emisiune la Antena 3.

“România, o destinație pentru 365 de zile de vacanță pe an” este sloganul sub care ministerul de resort a publicat videoclipul pe pagina de Facebook.

Pe coloana sonoră se aude naistul Nicolae Voiculeț, iar Ilie Năstase este singura vedetă care apare în clip, deoarece este primul număr 1 din istoria tenisului. „Te aștept în țara mea. Pentru mine, România rămâne numărul 1”, spune Ilie Năstase.

Pe lângă monumente, videoclipul cuprinde secvențe din cluburi și de la festivalurile de muzică destinate tinerilor.

Imaginile le puteți urmări aici:

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: