Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Actual

Șapte persoane, ARESTATE la Constanța pentru trafic de persoane, proxenetism, lipsire de libertate și spălare de bani

Published

on

Ieri, 23 august, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat 13 percheziții domiciliare, în județul Constanța, într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc, lipsire de libertate în mod ilegal și spălare de bani.

Perchezițiile au fost efectuate la locuințele a 8 persoane, din județul Constanța.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna noiembrie 2022, acestea ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii, în România, respectiv în municipiul Constanța, dar și în Grecia și Germania, a infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.

Cele 8 persoane ar fi obligat la exploatarea prostituției o femeie, de 41 de ani și o minoră, de 16 ani, transportând persoanele vătămate în afara țării și obținând, astfel, sume de bani din practicarea prostituției de către acestea.

Advertisement
palaz

De asemenea, ar fi disimulat adevărata proveniență a sumei de aproximativ 40.000 de lei, bani proveniți din săvârșirea infracțiunii de proxenetism, pe care i-ar fi depus în contul unei societăți comerciale la care una dintre cele 8 persoane ar fi fost administrator.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 13 telefoane mobile, un laptop, un computer, 32.000 de lei, 100 de euro, un pistol airsoft, de calibrul 6 mm, muniție, arme albe, diferite cantități de droguri și înscrisuri cu valoare probatorie.

În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de 7 bănuiți, pentru comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, lipsire de libertate în mod ilegal și spălare de bani.

În cursul zilei de astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

În urmă cu puțină vreme, cele 7 persoane au fost arestate pentru 30 de zile.

Advertisement
palaz

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiune au participat polițiștii serviciilor de combatere a criminalității organizate Porturi Maritime, Tulcea, ai Serviciului Criminalistic din Constanța, precum și jandarmii Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța.

Face precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate benficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumpția de nevinovăție.

droguri

arme

droguri

droguri

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions