Connect with us

Administratie

„Săracul oraș bogat!” Sume incredibile cheltuite de Primăria Constanța pentru reconfigurarea a două sensuri giratorii

Published

on

sens giratoriu

Primăria Constanța a cheltuit o avere pentru reconfigurarea traficului rutier la intrare în Mamaia, în zona Păpădie. Este concluzia la care a ajuns o constănțeancă, Daniela Ella Ghițoi, care a postat datele pe Facebook, cu titul „Săracul oraș bogat.”

„Săracul oraș bogat

Căutând eu diverse pe site-ul Primăriei am găsit cât ne costă reconfigurarea celor două giratorii de pe Aurel Vlaicu spre Mamaia. Sumele din HCL-urile de aprobare a documentației tehnico-economice faza DALI sunt următoarele: 3.2 mil lei cu TVA pentru reconfigurarea giratoriului de la Păpădie și 5.1 mil lei cu TVA pentru reconfigurarea giratoriului de la intrare din Mamaia. Deci un total de 8.3 mil lei pentru cele două giratorii. Prețurile sunt conform contractului de delegare de gestiune a administrării domeniului public către Confort Urban. Adică acestea sunt prețurile pe care UAT Constanța le plătește conform contractului către Confort Urban, firma la care UAT Constanța este unic asociat.

Ca o comparație, CNAIR realizează o turbo-girație pe DN1 în dreptul localității Cornu cu 2.7 mil lei cu TVA (atribuirea licitației CNAIR a fost în octombrie, aceeași lună când s-au aprobat în Consiliul Local  documentațiile pentru giratoriile din Constanța).“, spune Daniela Ella Ghițoi.

cheltuieli primarie cheltuieli primarie

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta