Connect with us

Politica

Saraiu: Primăria derulează proiecte de infrastructură în valoare de peste 17 milioane de lei

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Comuna Saraiu din județul Constanța se află în plină dezvoltare, iar acest aspect poate fi observat încă de la întrarea în localitatea administrată de primarul Dorinela Irimia. Promisiunea edilului prin care susține că își dorește ca cetățenii de aici să trăiască mai bine se concretizează de la un an la altul, iar rezultatele nu întârzie să apară. Recent, la alocările de fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Primăria și Consiliul Local Saraiu au primit 17.932.570 de lei, bani care se vor regăsi în obiective finalizate, proiecte pe care administrația locală le-a depus la MDRAP și accdeptate ca fiind corect întocmite, cu respectarea legislației în vigoare. Astfel, primarul Dorinela Irimia a declarat pentru “Ordinea.ro” că autoritatea locală a cărei activități o coordonează a primit bani pentru următoarele proiecte:

  • “Modernizare și completare gospodărie de apă”, comuna Saraiu, județul Constanța, cu valoarea alocată din bugetul de stat de 1.870.085,00 lei;
  • “Reabilitarea, modernizarea și dotarea grădiniței cu program normal din localitatea Dulgheru, comuna Saraiu, județul Constanța”, cu valoarea alocată din bugetul de stat de 552.584,00 lei;
  • “Reabilitare, extindere și dotare dispensar uman, comuna Saraiu, județul Constanța”, cu valoarea alocată din bugetul de stat de 1.121.437,00 lei;
  • “Asfaltare străzi în localitatea Dulgheru, comuna Saraiu, județul Constanța”, cu valoarea alocată din bugetul de stat de 14.388.464,00 lei.

Reprezentanții MDRAP informează că documentele privind finanțarea dintre UAT și minister pentru obiectivele aprobate la finanțare PNDL 2017-2020 se pot face până la data de 31.12.2017, doar pentru oiectivele de investiții pentru care se transmite documentația completă, iar cheltuielile respectă standardele de cost în vigoare.

“Printr-o adresă, am fost rugați să transmitem documentația necesară încheierii contractelor de finanțare până cel mai târziu la data de 31.11.2017, la registratuta MDRAP. Primăria Saraiu a mai avut un proiect depus, unul de o importanță majoră, respective cel privind asfaltarea drumurilor din Saraiu, însă acesta nu a obținut finanțare, nu înțeleg de ce, iar acest fapt ne pune să mai așteptăm, cel mai probabil încă un an. Din păcate, nu avem ce face”, a declarat primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia, pentru “Ordinea.ro”.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Sondaj. PNL pierde teren în fața PSD și USR-PLUS

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cu o săptămână înaintea declanșării campaniei electorale, un sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM, indică faptul că liberalii sunt în scădere, în timp ce PSD și USR-PLUS sunt pe trend crescător. Concret, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PNL ar obține 32,6% din voturi, față de 34,7 % în septembrie. În schimb, crește alianța USR-PLUS și ajunge la 20,4%, o creștere cu 3 procente față de luna precedentă. De asemenea, PSD este pe trend crescător, iar social-democrații ar obține 21,7%. PRO România rămâne aproximativ la același nivel: ar fi votat de 8,9% la sută dintre alegători. Ar mai trece pragul electoral doar UDMR – 5,1%, iar PMP, cu 4,8%, este la limită, ținând cont de marja de eroare. ALDE e, de asemenea, în acest sondaj, cu 2,5 la sută, dar între timp a fuzionat cu Pro România. Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 7 – 28 octombrie, pe un eșantion de 1.010 persoane și are o marjă de eroare de 3,1%. Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Mircea Dobre, atac dur la ministrul Educației: „Declarația pentru părinți este abuzivă, o invenție a unui ministru incompetent“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul de Constanța al PRO România, Mircea-Titus Dobre, spune, într-o postare pe Facebook, că este revoltat de faptul că ministrul Educației, Monica Anisie, a introdus o declarație-tip obligatorie pentru părinţii care îşi vor duce copiii la şcoală. Adultul semnează că nu îşi va trimite copilul la cursuri dacă cel mic este suspect de Covid sau a intrat în contact cu o persoană infectată. Parlamentarul este indignat și de faptul că ministrul Anisie îi amenință pe părinți cu Codul Penal dacă mint în declarație.

„Dragi români,

Ca părinte al unui copil de gimnaziu și ca politician, sunt indignat de șirul interminabil de gafe, bâlbe și abuzuri care vin din partea Ministerului Educației.

Vă rog și vă îndemn să nu semnați această declarație abuzivă – cea mai recentă invenție a ministrului Anisie Monica, cea care parcă se străduiește să distrugă tot ce a mai rămas din sistemul nostru de educație. Cu o colosală incompetență, ne impune acum un document care sfidează legislația în vigoare.

Nu poți veni în fața românilor să inventezi o declarație pe proprie răspundere în care, la final, să faci trimitere la Codul Penal. În orice lege sunt prevăzute sancțiuni pentru cei ce încalcă prevederile legale, nefiind necesare alte declarații – mai ales cu trimitere la Codul Penal.

Această declarație este abuzivă și se face o suprareglementare, fără a avea la bază un temei legal. Este doar o invenție a acestui ministru care ne uimește prin incompetență.

În logica ei, ar trebui să semneze și ea același tip de declarație pe proprie răspundere, cu trimitere la Codul Penal, pentru tot ce face la minister! Dacă ar fi făcut așa ceva, ar fi avut mii de dosare penale pe numele ei, până azi.

Să stea liniștită dna Anisie, că nu va sta nimeni să înregistreze cursurile, pentru că nu acesta este scopul părinților. Sunt părinte și mă interesează ca și copilul meu și toți copiii să aibă acces la un sistem de educație cât mai performant, dar din păcate, acest guvern din care face parte și Anisie Monica nu face altceva decât să îngroape și umbra de învățământ care mai exista, provocând haosul în care se zbat profesorii, elevii și părinții. Din păcate profesorii sunt folosiți, fiind băgați la mijloc, ca intermediari între guvernul ucigaș al sistemului de învățământ și părinți… însă singurii care au DOAR de pierdut din tot ceea ce se întâmplă în sistemul de învățământ actual, sunt copiii.“, spune Mircea Dobre.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Bogdan Huțucă, deputat PNL: „Am făcut tot ceea ce am promis acum patru ani”

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Organizației Județene a PNL Constanța, Bogdan Huțucă, candidează, de pe prima poziție, pentru un nou mandat de deputat. Liderul liberalilor constănțeni spune că locul 1 pentru Camera Deputaților a venit firesc, din două motive: bogata activitate parlamentară din ultimii patru ani și faptul că este președintele de partid care a reușit, după 20 de ani, să învingă PSD la Constanța. Întrebat fiind care sunt realizările în cei patru ani în care a ocupat funcția de deputat, Huțucă spune că activitatea sa în Parlament, în perioada 2016 – 2020, se poate rezuma așa, în cifre: 118 de luări de cuvânt în plen, 65 de declarații politice, 51 de propuneri legislative inițiale, din care 10 au devenit legi, 150 de întrebări și interpelări adresate miniștrilor, 25 de moțiuni simple și de cenzură inițiate (în perioada 2017 – 2019), 2.481 de voturi exprimate în plenul Parlamentului asupra propunerilor legislative.

„Am promovat proiecte de legi sau amendamente în Comisia de Buget, Finanțe și Bănci (n.r. Bogdan Huțucă este vicepreședintele acestei comisii a Camerei Deputaților) pentru absolut tot ceea ce am promis că voi face în campania electorală din 2016.”, spune Bogdan Huțucă.

Deși mult timp PNL a fost în opoziție, unele dintre aceste proiecte de legi și amendamente au devenit realitate, schimbând în bine mediul de afaceri din România. De exemplu, cel privitor la înregistrarea și dezînregistrarea ca plătitor de TVA. Huțucă afirmă că orice om de afaceri se putea trezi, peste noapte, că rămâne fără business, pentru că era scos din baza de date a TVA. Dacă avea cumva și afaceri în Uniunea Europeană, toate contractele îi picau asemenea unui castel de nisip, cu consecințe dezastruoase pentru companie și pentru salariați, dar și cu impact asupra bugetelor locale și a celui central, afirmă Bogdan Huțucă. Parlamentarul constănțean este unul din cei care a promovat modificări legislative pentru a reglementa această situație, modificări care au fost aprobate. Huțucă precizează că este numai un exemplu, însă sunt mai multe, câteva zeci.

„Dacă la începutul mandatului m-am aplecat asupra specializării mele, de finanțist, și mi-am asumat teme care țin de mediul de business, care vizau zona bugetară, în viitorul mandat, PNL fiind la guvernare și având – sunt sigur – un număr mult mai mare de parlamentari, o să pun centrul de greutate pe susținerea județului.”, dezvăluite președintele PNL Constanța.

Bogdan Huțucă a precizat că PNL Constanța va avea în parlament specialiști în multe domenii, de la infrastructură la sănătate, de la energie la turism și mediu.

„Zona mea de cunoaștere este extrem de extinsă, pentru că, atunci când de ocupi de finanțe și finanțezi proiecte, trebuie să cunoști foarte multe domenii”, a declarat liderul PNL.

Bogdan Huțucă spune că, împreună cu parlamentarii PNL de Constanța, cu primarii din județ, cu președintele Consiliului Județean Constanța, dar și cu membrii guvernului PNL, are soluții pentru a dezvolta județul Constanța, soluții pe care le va prezenta pe larg, în viitorul apropiat, și pe care le va onora. Deputatul afirmă că s-a ținut de cuvânt în ultimii patru ani și se va ține și în următorii patru.

Un CV bogat

Bogdan Huțucă a ocupat, de-a lungul timpului, mai multe funcții cu responsabilitate, printre care: şef al Administraţiei pentru Contribuabilii Mijlocii constituite la nivelul regiunii Galaţi, director general în cadrul Ministerului Finanţelor Public, prefect al județului Constanța, membru în Consiliul de Administrație al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii S.A., membru în AGA la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa, membru în Consiliul de Supraveghere şi în Comitetul de Audit al Fondului Proprietatea, subsecretar de stat – vicepreşedinte A.N.A.F., membru în Consiliul de Administrație al CEC Bank.

În documentul atașat, puteți citi mai multe despre activitatea parlamentară a deputatului Bogdan Huțucă.

Download (PDF, 720KB)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: