Conecteaza-te cu noi

Societate

Șase dintre militarii decedați în accidentele aviatice din județul Constanța, depuși la Muzeul Marinei Române

Published

on

Mâine, 5 martie, vor avea loc ceremoniile militare și religioase organizate pentru înmormântarea militarilor căzuți la datorie în accidentele aviatice care au avut loc în județul Constanța, în seara zilei de 2 martie.

În cursul zilei de astăzi, 4 martie, militarii au fost depuși la sediul Muzeului Național al Marinei Române,  situat pe Strada Traian nr. 53 A, Constanța.

Reamintim faptul că toți cei opt militari care și-au pierdut viața în urma accidentelor aviatice din județul Constanța, au fost decorați post-mortem de Președintele României cu Ordinul „Virtutea Aeronautică” în grad de Cavaler, cu însemn de pace, respectiv cu Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Cavaler, cu însemn de pace, „pentru a onora memoria ofiţerilor care şi-au sacrificat viaţa săvârşind acte de devotament excepţional pe timpul îndeplinirii misiunilor încredinţate”, conform decretelor emise de Administrația Prezidențială.

Militarii decedați în cele două evenimente aviatice petrecute în seara zilei de 2 martie, în județul Constanța vor fi mâine, 5 martie, conduși pe ultimul drum.

Advertisement

La înmormântare va participa și ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu.

Precizăm că este vorba despre: Locotenent-comandor Bogdan Florin, Maistrul militar Banu Gelu, Sergent Marinescu Ionuț, Caporal cls. a III-a Lateș Cătălin, Maistru militar cls. I Carp Vlad și Maistru militar cls. a II-a Bosoi Sergiu. Cei șase militari vor fi înmormântați în Cimitirul Central din Constanța.

Ceilalți doi decedați, căpitanul Costinel Iosif Niță, pilotul avionului Mig 21 Lancer și locotenentul Pătrașcu Sorin, copilotul elicopterului IAR 330 Puma, vor fi înmormântați în localitățile natale, București, respectiv Lunca, județul Argeș.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions