Connect with us

Administratie

Scandal la Hârșova. Primarul Ionescu amenință că lasă viceprimarul opoziției fără atribuții!

Tatian Iorga

Publicat

la

Consilierii locali din Hârșova se întrunesc, astăzi, în prima ședință din acest mandat. Cu această ocazie, ar trebui tranșată problema viceprimarului. Pe de o parte, primarul Viorel Ionescu spune că vrea să continue tot cu Dumitra Stan, cea care a ocupat funcția și până acum. Mai mult decât atât, Ionescu amenință că dacă opoziția îndrăznește să pună viceprimarul, el nu îi va delega nicio atribuție

„Astăzi, la ora 17, am convocat prima ședință a noului consiliu local, în cadrul căreia se va alege și viceprimarul orașului. Așa cum este și firesc, pentru că Hârșova a ales continuitate, PNL-ul va avea o propunere pentru funcția de viceprimar, tot în persoana doamnei Stan Dumitra, o persoană în care am încredere și alături de care am făcut echipă și în mandatul trecut. Cred, în continuare, că Hârșova are nevoie de liniște și de o echipă care să asigure continuitate. Este posibilă, însă, și constituirea unei majorități care să impună un viceprimar al opoziției, dar care nu va avea atribuții și care va încasa o indemnizație degeaba, doar pentru a fi împotriva primarului. O astfel de majoritate o calific ca fiind împotriva hârșovenilor, nu a mea. Eu voi putea gestiona activitatea și fără viceprimar, nu ar fi prima dată, dacă majoritatea Consiliului Local va dori acest lucru, însă indemnizația acestuia va fi suportată de hârșoveni.“, a scris Ionescu pe Facebook.

Declarația primarului nu este întâmplătoare, în condițiile în care edilului orașului Hârșova nu are majoritate necesară pentru a-și impune omul. Configurația Consiliului Local arată o egalitate perfectă între PNL-ul primarului și PSD. Ambele formațiuni dețin câte opt mandate de consilier. Cea care poate înclina balanța în Consiliul Local este fostul președinte al Judecătoriei Hârșova, Mariana Pelelungă, care a câștigat un mandat de consilier local din partea PRO România.

Potrivit surselor din Consiliul Local Hârșova, în afara propunerii primarului, PSD ar urma să vină cu Emil Paraschiv de la PSD pentru postul de viceprimar.

Consilieri Hârșova:

 1. Bulancea Viorel PSD
 2. Bucșan Maria PSD
 3. Dia Ionel PSD
 4. Paraschiv Emil PSD
 5. Purice Gabriela PSD
 6. Ene Stăncuța PSD
 7. Pastea Marian PSD
 8. Pelivan Adrian PSD
 9. Stan Dumitra PNL
 10. Ticu Gabriel PNL
 11. Chivu Alexandru PNL
 12. Codreanu Ramona PNL
 13. Geoglovan Ana-Maria PNL
 14. Ali Emrin PNL
 15. Margineanu Geanina PNL
 16. Lăcustă George PNL
 17. Pelelungă Mariana PRO ROMÂNIA

Comments

comments

Administratie

Felicia Ovanesian și Horia Constantinescu, autorii regulamentului parcărilor din Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul Constanței Ionuț Rusu (PNL) a dezvăluit în această seară cine sunt autorii regulamentului parcărilor din Constanța. Rusu a spus că regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța a fost elaborat de City Managerul municipiului Constanța, Felicia Ovanesian, de Horia Constantinescu, directorul executiv al Direcției de Servicii Publice din Primăria Constanța împreună cu mai mulți specialiști din aparatul de specialitate al Primăriei.

„Implicarea mea în elaborarea acestui document este auxiliară în sensul în care, împreună cu colegii mei consilieri dar și cu experți din partid, am realizat o serie de completări pe care le-am transmis echipei care a lucrat la proiect.  Fac aceste precizări în urma declarațiilor apărute în spațiul public prin care am fost indicat ca unul dintre realizatorii acestui regulament.

Țin să vă reamintesc că, în urma sesizărilor pertinente primite din partea constănțenilor dar și a presei, am întocmit, împreună cu colegii mei consilieri locali, o serie de modificări la regulament pe care le-am transmis atât echipei care a realizat documentul, cât și primarului Vergil Chițac.“, a spus viceprimarul Constanței.

Proiectul de regulament al parcărilor poate fi consultat aici:

Download (PDF, 674KB)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Registrul Auto Român din Constanța își mută sediul. Vezi unde

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, va introduce, mâine, în ședința Consiliului Local Municipal un proiect de hotărâre privind darea în folosință gratuită către Registrul Auto Român a unui teren situat în strada Industrială nr. 10. E vorba despre o suprafață de 8.870 de metri pătrați, aflată pe domeniul public al municipiului Constanța, atribuirea gratuită este pentru o perioadă de 10 ani.

Amintim că City Managerul orașului Constanța, Felicia Ovanesian, a anunțat la jumătatea lunii ianuarie, pe Facebook, că administrația locală vrea să mute sediul RAR din cartierul Compozitorilor. În locul Registrului Auto Român, Primăria vrea să facă un parc.

„Facem un parc! Relocăm RAR-ul într-o zonă adecvată activității, reducem în consecința traficul,  mai ales cel greu, absolut incompatibil cu zona locuințelor colective! Recuperăm terenul si il transformăm în parc, pentru uzul cetățenilor atât de greu încercați de activitatea RAR în zonă! Nițică răbdare, să se aprobe bugetul și dăm drumul la proiect!“, se arată în mesajul City Managerului.

Download (PDF, 400KB)

Sursa foto: facebook.com/felicia.ovanesian

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Adriana Arghirescu, consilier local al PNL: „Cer retragerea de pe ordinea de zi a proiectului privind parcările“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul local al PNL Adriana Arghirescu a explicat pentru Ordinea.ro de ce aleșii liberali se opun actualei forme a regulamentului de parcare propus de primarul Vergil Chițac. Consilierul liberal a spus că dat aviz negativ în Comisia Juridică împreună cu un alt liberal Costin Avătavului. Cei doi liberali sunt nemulțumiți în principal de tarifele foarte mari impuse în primele două zone. De asemenea, cei doi liberali nu sunt de acord și cu sistemul de licitație a locurilor rezidențiale. Arghirescu și Avătavului cer retragerea proiectului privind parcările de pe ordinea de zi și reanalizat.

„Suntem de acord că parcarea trebuie plătită, dar tarifele trebuie să fie în concordanță cu realitățile economice. În plus, nu ni s-a adus nicio fundamentare a tarifelor. Treaba că „așa e la Cluj, nu ține““, a declarat Adriana Arghirescu.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: