Connect with us

Societate

Scandalul pe fondul clasei, finalizat. Conducerea Liceului ”Callatis” din Mangalia va fi schimbată

Published

on

Conducerea Liceului Teoretic ”Callatis” din Mangalia va fi schimbată  ”în interesul învățământulului”, a precizat în această dimineață prof. Mihai Sorin, inspector școlar general al IȘJ Constanța.

”Vineri dimineața s-a deplasat la Liceul Teoretic Callatis Mangalia o comisie de verificare stabilită în Consiliul de administrație al ISJ Constanța, ca urmare a noilor informații primite cu privire la acest subiect.

Raportul comisiei a fost prezentat în cadrul ședinței CA al ISJ Constanța de vineri. Am hotărât încetarea detașării în interesul învățământului pentru cele 2 directoare și începerea unei misiuni de audit prin care se vor verifica documentele contabile. Astăzi aștept să fie depuse cereri de ocupare a funcțiilor de director prin detașare în interesul învățământului, mâine va fi o nouă conducere a unității de învățământ.”, a precizat Mihai Sorin.

Precizăm că și în această dimineață Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a solicitat demiterea de urgenţă a directorului Liceului Teoretic Callatis, Daniela Diaconu.

”Luni, 24 ianuarie a.c., AEC a publicat un tabel din Liceul Teoretic “Callatis” în care erau evidenţiate “datorii la xerox” ale elevilor, sume de bani strânse complet ilegal de către conducerea liceului. În urma publicării, doamna director a transmis în presă următoarea declaraţie:

“Acela este un tabel pe care oricine îl poate redacta în calculator şi poate să adauge ce cifre vrea şi poate să denigreze cum doreşte, pentru că asta s-a dorit. Nu are antetul şcolii sau un număr de înregistrare ori semnătura celui care l-a redactat, nu poartă numele directorului şi nu este ştampilat. Eu nu-l recunosc ca fiind document. Este un simplu draft care nu ştiu de unde provine. Probabil că cineva doreşte să lezeze imaginea liceului. Şi noi credem că un adult este în spatele acestor lucruri, pentru că altfel nu ar fi apărut în presă lucruri ştiute numai de un adult. Nu ar fi ştiut un elev ceva ce numai o persoană cu funcţie de conducere poate să ştie.”

Afirmaţiile doamnei director cu privire la falsificarea tabelului pentru denigrarea liceului au fost dovedite ca fiind complet false anterior, în urma publicării de către AEC a unei conversaţii purtate cu peste o lună înainte de publicarea tabelului în care, în mod evident, doamna director citea din tabel şi încuraja colectarea respectivelor sume.

În urma publicării înregistrării, AEC a intrat în posesia unei chitanţe semnate de către secretarul unităţii de învăţământ, ştampilate, din luna noiembrie a anului 2021, ce atestă primirea unei sume de la o anumită clasă, pentru “contravaloarea lucrărilor trase la xerox”. Amintim din nou că această colectare de fonduri este complet ilegală, încadrându-se în infracţiunea de luare de mită.

Considerăm strigătoare la cer atitudinea doamnei director de a dezinforma şi minţi pentru a scăpa nepedepsită, precum şi intimidările făcute la adresa Dariei Mateciuc, eleva ce a publicat tabelul. Solicităm de urgenţă demiterea dumneaei, deoarece elevii merită directori responsabili, cu respect faţă de lege!”, au precizat reprezentanții AEC prin intermediul unui comunicat de presă.

Update: După decizia de demitere anunțată de conducerea IȘJ, Asociația Elevilor din Constanța a postat următoarele rânduri

”Victorie pentru AEC și pentru elevii din Mangalia!

În urma demersurilor efectuate de Asociația Elevilor din Constanța, directoarea Liceului Teoretic “Callatis” din Mangalia a fost demisă. După nenumărate minciuni, directoarei i s-a depus plângere penală pentru luare de mită, iar în urma unei comisii de verificare stabilite în Consiliul de Administrație al ISJ Constanța, s-a decis demiterea directoarei Daniela Diaconu.

❗Este momentul să luam inițiativă si să luptăm pentru drepturile noastre ❗

Dacă în liceul tau sunt strânși bani de către școală, pentru xerox sau pentru orice altceva, te rugăm să ne scrii și vom opri împreună fenomenul”, au scris elevii constănțeni.

Comments

comments