Connect with us

Actual

Scandalul șezlongurilor. Se încearcă rezolvarea problemelor de pe litoral

Tatian Iorga

Publicat

la

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral anunță că a luat act de protestul organizat de Grupul de Dialog și Bună Convețuire Constanța și Grupul Civic ”Baricada Verde” și a invitat reprezentanții celor două organizații la o discuție privind motivele protestului.

„În urma dialogului între reprezentanții ABADL și a celor două organizații au fost aduse la cunoștință nemulțumirile protestatarilor, printr-un document scris care a fost înregistrat la Apele Române. Principalele probleme abordate se referă la modul de exploatare turistică a plajelor, precum și a verificărilor/controalelor efectuate de către inspectorii A.B.A.D.L. Problemele reclamate de către participanții la protest sunt:

–           suprafața de plajă destinată șezlongurilor și suprafața de plajă pentru plaja pe nisip;

–           respectarea zonei de intervenție de 5 m de la linia apei;

–           modul și atribuțiile de desfășurarea a activității de inspecție.

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a informat liderii celor două organizații prezente la discuții  despre atribuțiile care revin fiecărei instituții, atribuții ce derivă din actele normative în vigoare.

Reamintim că  Administrația Națională APELE ROMÂNE prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.DL) are calitatea de administrator al domeniului public al statului reprezentat de plajă și a închiriat plaja în condițiile H.G. nr. 241/2006 și Ordinul ministrului mediului și schimbărilor climatice nr. 454/2013 actualizat.

Activitatea de verificare a modului de exploatare a plajelor intră în competența mai multor instituții, competențe ce derivă din actele normative ce reglementează activitățile ce se pot desfășura pe plajă, și anume:

–           Ministerul Administrației și Internelor;

–           Ministerul Turismului;

–           Ministerul Apelor și Pădurilor prin A.N. Apele Române

–           Garda Națională de Mediu;

–           Autorități ale administrațiilor publice locale;

Pentru neconformitățile constatate la verificările pe teren, fiecare instituție aplică sancțiunile contravenționale conform competențelor ce le revin conform reglementărilor legale. Conform adresei transmise, în luna august 2017, de Comisia Europeana-Directoratul General pentru Politici Regionale și Urbane, plajele nou create pot fi închiriate având în vedere că Proiectul de Reabilitare a litoralului românesc s-a încheiat, respectiv Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a depus raportul final de închidere a proiectului. Având în vedere cele prezentate, aceste plaje au un regim normal de exploatare, fără a exista restricții, dar cu respectarea normelor legale în vigoare la această dată privind exploatarea turistica a plajelor“, se arată într-un comunicat al ABADL.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accesul vizitatorilor în Spitalul Județean Constanța a fost LIMITAT. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a numărului crescut de viroze și infecții respiratorii, înregistrate în ultima perioadă la nivel național, dar și local, și la recomandarea Direcției de Sănătate Publică Constanța, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Ap. Andrei Constanța” a adus la cunoștința constănțenilor că, începând de azi, 27 ianuarie a fost limitat accesului vizitatorilor în toate secțiile spitalului.

Astfel, în timpul programului de vizită este permis accesul unei singure persoane/pacient. Durata vizitei nu trebuie să depășească 10 minute.
Vizitatorii sunt obligați să se echipeze corespunzător cu halat, mască și totoși de unică folosință. Echipamentul este pus la dispoziție gratuit de către conducerea SCJU și se regăsește la intrarea în fiecare secție.

Important: persoanele cu viroze/infecții respiratorii nu au voie să intre în saloanele pacienților; -accesul copiilor la vizite nu este recomandat; – respectarea măsurilor de igienă, spălarea și dezinfectarea mâinilor cu soluții hidroalcoolice sunt obligatorii atât pentru pacienți și vizitatori, cât și pentru personalul medical.

”Rugăm pacienții și vizitatorii să înțeleagă situația și să respecte noile reguli. Scopul acestora este de a limita pe cât posibil răspândirea gripei și a infecțiilor respiratorii.”, a precizat Crina Kibedi, reprezentant al Compartimentului Relații Publice.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Sinoe: Rupt de beat și FĂRĂ permis de conducere la volanul unui autoturism

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, 26 ianuarie, în jurul orei 01.00, polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au oprit în trafic un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 49 de ani.

În urma cercetărilor, au stabilit că omul se urcase la volan fără a deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Cum mirosea puternic a alcool, a fost testat cu aparatul etilotest.

În urma testării, s-a stabilit că bărbatul avea o alcoolemie de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a ales cu dosar penal.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Județul Constanța: Doi bărbați au furat 29 de capre dintr-o fermă. Vezi cum au fost prinși

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu două zile, respectiv pe data  25 ianuarie a.c., Judecătoria Mangalia a emis două mandate de arestare preventivă pe numele a doi bărbați care au furat mai multe capre dintr-o fermă situată pe raza județului Constanța.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, urmare a cercetărilor efectuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu polițiști ai secției 3 Rurală Mangalia și ai Secției 9 Rurală Topraisar au prins doi bărbați, de 23, respectiv 30 de ani, ambii din localitatea Cobadin, județul Constanța, bănuiți de comiterea faptei.

În cursul zilei de 23 ianuarie a.c., cei doi au pătruns în curtea unei ferme de pe raza localității Cotu Văii, comuna Albești, de unde au furat 29 de capre. Potrivit cercetărilor, cei doi au folosit un autoturism cu ajutorul căruia au transportat 7 capre, restul de animale fiind mânate pe jos, până în apropiere de localitatea Chirnogeni.

Cum bărbatul care conducea mașina nu deținea permis de conducere, a pierdut controlul direcției de mers și a părăsit drumul comunal.  Așa că au fost prinși imediat. De asemenea, polițiștii au stabilit că pe mașină erau montate plăcute cu numere de înmatriculare false.  Prejudiciul, în valoare de aproximativ 9000 de lei a fost recuperat și predat persoanei vătămate.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: