Conecteaza-te cu noi

Societate

”Școala Altfel”, în Poligonul de Trageri de la Capu Midia. Elevii au învățat despre apărarea antiaeriană

Published

on

Scoala Altfel Capu Midia

Poligonul de Trageri din cadrul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu” a devenit, pentru câteva ore, locul în care elevii Școlii gimnaziale nr. 38 “Dimitrie Cantemir” din Constanța au învățat direct de la militarii sosiți la trageri, în această perioadă, cum și cu ce se antrenează pentru apărarea antiaeriană a țării.

Încolonați ca la armată, copiii au pornit în explorarea poligonului însoțiți de cadrele militare ale Școlii. Prima oprire a fost la tunurile antiaeriene de calibrul 2×30 mm. Au fost atenți la toate explicațiile militarilor care le deservesc și au vrut să afle cu ce muniție trag, ce fel de ținte pot doborî și la ce distanțe. Apoi au ocupat posturile de servanți pe tun și au simulat, la indicațiile camarazilor de arme, o tragere pe o țintă aeriană. La final, au văzut și cât de rapid trebuie să se miște militarii atunci când primesc o misiune de luptă.

Următoarea oprire a fost la tunurile antiaeriene “Gepard” din dotarea Forțelor Terestre Române. După ce au aflat detalii despre acest tip de armă, câte lovituri pe minut poate trage și că poate pune la pământ avioane, elicoptere sau tancuri, cei mai curajoși au urcat pe instalație și au coborât, ajutați de un militar, prin turelă, în interior, unde au văzut ce manevre trebuie făcute pentru doborârea țintelor aeriene sau terestre. În tot acest timp, alți copii s-au uitat printr-o lunetă folosită de militarii poligonului pentru observarea țintelor care vin dinspre mare spre uscat.

“A fost interesant, plus că sunt niște arme foarte puternice și mari și pot să îi ajute în război pe militari. În Gepard am văzut că înăuntru sunt trei scaune și pot să încapă trei oameni și au și o sobă acolo.”, a spus unul dintre elevi.

Advertisement

Interesate de cum arată armele de apărare antiaeriană au fost și fetele, iar unele dintre ele au vrut neapărat să fie în pielea unui militar care luptă pe tun. “Mi-a plăcut foarte mult și nu este prima dată când văd tunuri și tancuri și aș vrea să devin și eu militar pentru că îmi plac mult toate armele., a concluzionat o elevă.

Partea cea mai interesantă pentru copii a fost momentul tragerilor reale cu tunul de calibrul 2×30 de mm, pe care le-au văzut dintr-o zonă de siguranță. La final, le-au mulțumit militarilor pentru experiența trăită, i-au salutat regulamentar și le-au urat succes în misiuni.

Scoala Altfel Capu Midia

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions