Conecteaza-te cu noi

Societate

Garda de Mediu. Amendă de 50.000 de lei pentru o societate comercială din Medgidia

Published

on

incendiu garda de mediu

În data de 26 martie, la ora 17.30, Garda de Mediu Constanța a fost anunțată că în curtea unei societăți comerciale din Medgidia, spre Valea Dacilor, s-a produs un incendiu la deșeurile depozitate pe amplasament.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de circa 500 mp și au ars 1.400 de tone de deșeuri de tip RDF balotate. Focul a fost lichidat în jurul orei 21.00, cu ajutorul mai multor echipaje de pompieri.

Societatea are activitate de depozitare la Medgidia a deșeurilor nepericuloase tip RDF (Refuse Dervied Fuel) rezultate de la stația de tratare mecano-biologică (TMB) de la Costinești. Ulterior, deșeurile sunt destinate valorificării prin coincinerare la Romcim Medgidia.

”Societatea nu a luat măsuri de prevenire a unor incidente/accidente cu impact asupra mediului și nu a supravegheat amplasamentul și stocul de deșeuri valorificabile energetic, ceea ce a condus la producerea incendiului în care a ars o cantitate mare de deșeuri. Comisarii au aplicat o amendă în cuantum de 50.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului și au stabilit măsuri corective.”, a precizat Steluța Popescu, comisar șef al Gărzii de Mediu Constanța.

Advertisement

incendiu garda de mediu

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions