Actual

”Școala Altfel” la Delfinariu. Lacrimile Sirenelor în Marea Neagră

mart. 28, 2018 Adrian Cârlescu

Secția Delfinariu din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța a derulat o activitate în cadrul programului European Maritime Day 2018, cu participarea a două clase de elevi de la Școala Gimnazială BP Hașdeu. Copiii se află în săptămâna ”Școala Altfel”. Special pentru ei, Delfinariul a organizat un atelier de discuții cu tema ”Lacrimile sirenelor” (Nurdles) în Marea Neagră. Activitatea a fost coordonată de Angelica Curlișcă, șefa secției Delfinariu, care i-a ajutat pe elevi să se familiarizeze cu problemele legate de poluarea mediului marin , accentul fiind pus pe microplastice. Împreună au identificat problemele şi au propus soluţii care pot genera o schimbare pozitivă în comunitate, dovedind că, deşi sunt mici ca vârstă, ştiu să fie responsabili atunci când fac o alegere. Elevii participanți aparțin claselor a II-a și a IV-a de la Școala Gimnazială BP Hașdeu din Constanța, fiind îndrumați de profesorii Valentina Taraș și Necla Monomer.

Menționăm că Delfinariul și celelalte secții ale Complexului Muzeal de Științe ale Naturii sunt destinații ideale pentru săptămâna ”Școala Altfel”.

Comments

comments

Adrian Cârlescu

About The Author

Adrian Cârlescu este absolvent al Facultăţii de Filozofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui masterat de filozofia culturii în cadrul aceleiaşi facultăţi (2000). Activează în presa locală, constănţeană, din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigaţii la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro. De-a lungul timpului a publicat anchete jurnalistice despre retrocedările lui Radu Mazăre, introducerea Pădurii Comorova în intravilan şi vânzarea ei, abuzul judiciar de la Fruvimed Medgidia SA, geneza Fondului Proprietatea, jaful din piscicultură, interesele din zona investiţiilor în energia eoliană, averea ascunsă şi faptele reprobabile ale unor politicieni, magistraţi sau oameni de afaceri abonaţi la lucrări publice. În 2014, a publicat cartea-document „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”. În 2015, a publicat, alături de dr. Sorin Marcel Colesniuc, lucrarea „O istorie a oraşului Cernavodă”, redactând, în baza documentelor de arhivă, secţiunea dedicată evoluţiei oraşului din 1878 până în prezent.