Actual

“Școala Altfel” la Jandarmeria Constanţa

mart. 29, 2018 Maria Ionescu

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanţa a organizat și în acest an diverse activități dedicate elevilor și cadrelor didactice, în contextul programului „Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

În perioada 20-29 martie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța a fost gazda a peste 250 de cadre didactice, părinţi, elevi şi preşcolari din cadrul Şcolii Gimnaziale nr.28 „Dan Barbilian”, Școlii Gimnaziale nr. 38 „Dimitrie Cantemir”,  Şcolii Gimnaziale „Grigore Moisil” Năvodari, precum şi Grădiniţei „Chip şi Dale” din municipiul Constanţa.

Elevii s-au familiarizat cu ceea ce înseamnă Jandarmeria Română,  iar  într-un cadru interactiv li s-au oferit răspunsuri la întrebările ce au fost  adresate cu privire la istoricul, atribuţiile și misiunile specifice Jandarmeriei. De asemenea, micuții au vizitat Sala Tradițiilor  amenajată la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, Capela Jandarmeriei Constanţa şi au urmărit un film de prezentare a instituției.

În cadrul vizitei, reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au subliniat necesitatea adoptării de către elevi a unui comportament civic bazat pe respect reciproc, evitarea violenţei, dar au pus accent  şi pe aspecte legate de regimul răspunderii juridice a minorilor. La finalul activităților jandarmii constănţeni  i-au încântat pe micuţi cu o serie de exerciţii demonstrative de autoapărare, arte marţiale, exerciţii de dresaj canin şi prezentarea tehnicii din dotare. Totodată,  copiii au fost premiaţi cu diploma „Prietenul Jandarmilor”, iar unii dintre aceştia și-au exprimat dorința de a deveni jandarmi atunci când vor fi mari.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!