Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

Școala de vară de inovare și antreprenoriat – OIESS, la Universitatea Ovidius

Published

on

studenti ovidius

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) organizează, în perioada 18-29 septembrie, cea de-a VII-a ediție a Școlii de vară de inovare și antreprenoriat – OIESS.

La evenimentul din acest an participă 30 de studenți din 12 facultăți ale UOC care vor colabora, pentru a dezvolta idei creative de afaceri, alături de mentori din universitate, și vor propune prototipuri cu utilitate practică.

Studenții vor lucra în șase echipe, fiecare dintre acestea având reprezentanți de la facultăți diferite. Astfel, de la Matematică și Informatică, la Medicină, Științe Economice, Arte, Construcții, Drept, Științele Naturii, Stomatologie, Inginerie, până la Istorie și Științe Politice, Teologie și Psihologie, fiecare participant va contribui în vederea dezvoltării unor proiecte de afaceri.

”Cu o gamă variată de cursuri, ateliere și evenimente de networking, acest program își propune să dezvolte abilitățile inovatoare ale studenților și le oferă oportunitatea de a-și cultiva spiritul antreprenorial, realizând produse sau servicii cu potențial de a deveni afaceri de succes”, precizează directorul OIC-SAS, conf. univ. dr. Dragoș Sburlan, de la Facultatea de Matematică și Informatică.

Cele mai bune proiecte dezvoltate vor premiate în cadrul școlii de vară și au șansa de a concura în competiții universitare – Edu Tech Solutions Team, naționale – precum Innovation Labs, sau chiar la nivel internațional.

Ediția din acest an a Școlii de vară de inovare și antreprenoriat – OIESS este organizată prin intermediul a două proiecte finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională, pe care UOC le derulează: CNFIS-FDI-2023-F-0124 – Dezvoltarea sustenabilă a Societății Antreprenoriale Studențești Ovidius Innovation Center – OICSAS și CNFIS-FDI-2023-F-0391 – Dezvoltarea capacității instituționale pentru cercetare de excelență și inovare.

Școala de vară este primul eveniment major din cadrul acestor proiecte, următoarea activitate fiind reprezentată de concursul de idei antreprenoriale studențești Edu Tech Solutions Teams. Misiunea concursului este ca studenții să conceapă o idee de afaceri, inovativă și de folos pe plan local, iar până în marea finală să o dezvolte, ajutați de mentorii din mediul privat și din cel universitar. Câștigătorilor competiției li se vor acorda premii finanțate prin proiectele FDI, dar și de Innovation Labs și sponsori.

”Școala de vară de inovare și antreprenoriat – OIESS face parte din viziunea UOC de a deveni o universitate antreprenorială și un motor de dezvoltare durabilă în regiunea de Sud-Est a României. În acest sens, până în momentul de față, la Universitatea Ovidius din Constanța au participat mai mult de 1200 de studenți, în peste 120 de echipe, în mai mult de 130 de ateliere și module digitale, prin peste 30 de conferințe și workshop-uri.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions