Politica

Scrisoarea premierului Dăncilă pentru președintele Iohannis

mai 14, 2018 Mihaela Tîrpan

Premierul Viorica Dăncilă a confirmat că va onora invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis de a discuta probleme de politică externă, marţi, la Palatul Cotroceni.

Dăncilă i-a transmis și un scurt mesaj lui Iohannis:

”În urma invitației transmise, astăzi, de către Administraţia Prezidențială, prim-ministrul României Viorica Dăncilă a transmis următorul răspuns:

Domnule Președinte, în cadrul dialogului interinstituțional, am primit invitația dumneavoastră la consultări pe teme de actualitate de politică externă, respectiv recentele evoluții din Orientul Mijlociu şi relațiile bilaterale ale României cu Statul Israel. Pe această cale, confirm participarea”, e mesajul lui Dăncilă pentru Iohannis.

În invitația transmisă de Klaus Iohannis se arată că:

“Având în vedere opiniile exprimate de Guvern în legătură cu evoluții recente din politica externă, în temeiul dispozițiilor art. 86 din Constituție, vă invit pentru consultări în data de 15 mai a.c., ora 11:00, la Palatul Cotroceni. Consultările vizează clarificarea unor aspecte ce țin de politica externă a României, inclusiv problematica relocării ambasadei României din statul Israel, care constituie probleme urgente și de importanță deosebită”.

Totodată, în document se precizează că la întâlnire premierul poate fi însoțit și de miniștrii de resort.

Comments

comments