Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Se analizează eliminarea UDMR de la guvernare – surse

Published

on

sedinta de Guvern Ciuca

În cadrul coaliției de guvernare se analizează diverse scenarii pentru rotativa guvernamentală. Cei de la PSD și PNL negociază pentru diverse ministere și s-a cam ajuns la concluzia că sunt oameni mulți, mese puține.

Conform stiripesurse.ro, la PNL a încolțit un scenariu în care să se pună la cale o resetare majoră a jocului politic, iar la rotativă UDMR să fie lăsat în afara mesei.

PSD și PNL au pus ochii pe Ministerul Mediului, iar UDMR nu vrea să-l cedeze. Este unul dintre ministerele cu bani foarte mulți și în special cei de la PSD și l-ar dori.

PNL nu s-ar opune ca PSD să ia Mediul, dar cer la schimb Agricultura.

În tot acest haos al negocierilor, cei de la UDMR au picat între scaune. PSD și PNL au majoritate și fără UDMR în Parlament și se gândesc tot mai serios că ar putea merge până în alegeri în doar două partide.

Marcel Ciolacu, cel care va deveni premier după rotativă, nu s-ar opune cu toată forța unei astfel de mutări, dar în schimb vrea să Transporturile și SGG-ul, iar ministerele UDMR ar urma să revină celor de la PNL, cu excepția Ministerului Mediului.

Deocamdată cele două partide negociază și încă nu s-a cristalizat o formulă clară în privința rotativei guvernamentale.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions