Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Se anunță mare protest la ușa lui Ciolacu. Mii de oameni cer anularea ordonanței DrugTest

Published

on

guvern

Se anunță mare protest la Guvern împotriva ordonanței care lasă fără permis șoferii nevinovați. Este vorba de OUG 84 pentru modificarea și completarea unor acte normative în scopul creșterii siguranței rutiere. Membrii DECLIC spun că Ordonanța  de Urgență, dată peste weekend de Guvernul Ciolacu, lasă fără permis zeci de mii de șoferi nevinovați. Actul normativ prevede că ți se suspendă automat permisul de conducere dacă vrei testare antidrog la IML, nu test rapid cu aparatul din dotarea poliției. „Iar aceste aparate ale polițiștilor români dau rezultate fals pozitive în jumătate din cazuri. Adică te alegi cu dosar penal, fără să te fi drogat, doar pentru că testele achiziționate de Ministerul de Interne sunt de proastă calitate. Nu putem accepta această nedreptate. Așa că am lansat o petiție prin care cerem Guvernului să elimine aceste prevederi, înainte ca ele să își producă efectele.“, spun cei de la Declic.

Nici medicii legiști NU sunt de acord cu ordonanța 84 antidrog, care îi lasă fără permis pe șoferii testați pozitiv. Aceștia afirmă că multe medicamente uzuale conțin substanțe care pot duce la pozitivarea unor teste toxicologice, fără ca ele să fie în concentrații apte de a duce la o afectare a capacității de conducere autovehicule. „De exemplu, codeina, utilizată ca antitusiv în cantități reduse, va da reacții pozitive la opiacee. Cantitatea utilizată ca antitusiv nu are efecte asupra capacității de a conduce autovehicule“, explică medicii, citați de stiripesurse.ro.

De aceea, cei de la Declic organizează joi, 10 iulie, un protest la ușa Guvernului.

„Joi, de la ora 18:00, mergem să-i cerem lui Marcel Ciolacu să anuleze OUG care lasă fără permis șoferii nevinovați. Haide și tu la protest dacă nu vrei să rămâi luni de zile fără permis doar pentru că refuzi un test antidrog extrem de imprecis. Unul din două rezultate pozitive este de fapt fals pozitiv!

Peste 175.000 de oameni au semnat deja petiția Declic împotriva ordonanței care lasă fără permis zeci de mii de șoferi nevinovați. Ordonanța, dată rapid, peste weekend, prevede că ți se suspendă automat permisul de conducere dacă refuzi testul rapid cu aparatul din dotarea poliției și ceri testare la IML.

Și avem toate motivele să refuzăm testele rapide! Dau rezultate fals pozitive în aproape jumătate din cazuri. Tu rămâi fără permis și cu o stigmă socială greu de șters, fără să fi consumat droguri, doar pentru că testele sunt de proastă calitate.

Peste weekend, la vocea celor 175.000 s-a adăugat vocea specialiștilor de la Consiliul Superior de Medicină Legală. Aceștia au transmis un comunicat extrem de vehement care spune, pe scurt, că OUG 84 poate duce la abuzuri foarte grave. Și că nu poate fi aplicat.

Marcel Ciolacu a declarat, relaxat, că se vor face investiții, că vor exista laboratoare la MAI, că șoferii vor rămâne fără permis maxim 2 zile. Vorba unei melodii celebre de odinioară, totul va fi bine. Legiștii spun, însă, cu totul altceva. „Ar fi nevoie de ani de zile și zeci de milioane de euro, de angajări masive, achiziții de echipamente cu toate implicațiile ulterioare (licitații, contestații) poate chiar construirea unor clădiri noi”. Deci, nimic nu va fi bine. Noi trebuie să alegem între a crede un politician aflat în precampanie electorală și niște specialiști care se ocupă, printre altele, chiar cu testele antidrog. Eu votez, apăsat, cu specialiștii. Nu putem accepta această nedreptate. Așa că mergem joi în Piața Victoriei să cerem Guvernului să elimine aceste prevederi, înainte ca ele să își producă efectele. Am pus la cale o strategie inedită de protest, prin care să-i arătăm lui Ciolacu că nu poate păstra o ordonanță care a pus pe jar peste 175.000 de mii de alegători. Da, e an electoral. Și pentru Marcel Ciolacu suntem în primul rând alegători. Dar trebuie să ne vadă și în stradă, nu doar cu numele pe o petiție online, pentru a înțelege că suntem o forță pe care nu o poate ignora. Am pregătit o pancartă uriașă cu mesajul de mai jos. O să o ridicăm la 14 metri cu ajutorul a două nacele. Așa o vor vedea mii de șoferi. O vor vedea și cei din Guvern.“, mai notează cei de la Declic.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions