Connect with us

Politica

Se ascut săbiile în orașul Hârșova

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Pornind de la o fotografie postată pe cea mai cunoscută rețea de socializare, descoperim că între primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu, și fostul edil al localității, liberalul Ionel Chiriță, acuzațiile ajung dincolo de litera legii, fiecare aducându-și acuzații de demascare a abuzurilor. Până acum, niciunul nu și-a adresat vreo nemulțumire directă, în mod public, însă pare că paharul s-a umplut. Cel care face precizări despre ceea ce se petrece în oraș este primarul Ionescu, pe care l-am contactat pentru o altă situație. De partea cealaltă, Ionel Chiriță nu se lasă! Declară pentru “Ordinea.ro” că va demasca abuzurile trecute, dar și pe cele prezente. Revenind la demers, este vorba despre o fotografie pe care am descoperit-o pe un cont de Facebook – Alerte Harsova – și unde, astăzi, a fost făcută publică o imagine care îl are în prim plan pe reprezentantul comunității din satul Vadu Oii în Consiliul Local al orașului. Domnul se numește Vasile Nicolae, oamenii îl știu drept “Nicu păduraru”, iar imaginea a rezoltat internetul din cauza mesei pline de băutură în preajma căreia acesta a fost fotografia. Totodată, oamenii s-au arătat revoltați de situație, de modul în care un asemenea personaj promovează localitatea. De asemenea, mesajul care însoțește această fotografie îl privește și pe primarul Viorel Ionescu, în spatial public este știut faptul că edilul este cel care l-a numit pe această… funcție. Din aceste considerente, dar și pentru faptul că primarul unei localități cunoaște cel mai bine realitatea locului, l-am contactat pe primarul din Hârșova pentru a ne lămuri. Discuția cu primarul a scos la suprafață, așa cum am precizat încă de la început, niște probleme mai vechi, rămase nerezolvate.

“Eu nu înțeleg paginile anonime, așa cum este cea pe care mi-o prezentați dvs. Domnul despre care îmi spuneți reprezintă satul Vadu Oii în Consiliul Local Hârșova pentru că oamenii de acolo l-au ales, într-o ședință desfășurată la Căminul Cultural încă de anul trecut. Oamenii și-au desemnat reprezentantul, nu eu am impus pe cineva, asta ca să lămurim acest aspect! Ok, era la masă, era în timpul liber, nu e vreun demnitar pe care să-l tragi de mânecă și să-i ceri explicații, așa că nu văd de unde atâtea reacții?!”, se întreabă primarul Viorel Ionescu, chestionat de “Ordinea.ro”.

“Ionel Chiriță, fostul primar, nu a depășit înfrângerea din alegeri”

Știut fiind faptul că în spatial public sunt prezentate multe situații din spatele multor conturi false, l-am întrebat pe edil dacă are cunoștință și cine s-ar putea afla în spatele celui de pe care se promovează această fotografie. Primarul Ionescu ne-a răspuns prompt și ne-a precizat următoarele: “Chiriță, Ionel Chiriță, fostul primar are legătură cu acest cont, la fel cum are legătură și cu altele de pe unde se încearcă denigrarea mea. A fost două mandate primar, în primul a fost liniștit, după care a văzut că oamenii sunt nemulțumiți a început să se agite. O face și acum! Le-am transmis să mă lase măcar două luni pentru că am multe proiecte în lucru și pentru care voi căuta finanțare. Chiriță, fostul primar, nu a depășit înfrângerea din alegeri, nu a înțeles că a pierdut alegerile. De asemenea, pentru a ne liniști cu aceste acuzații și pentru că dumnealui nu mai are nicio funcție, am cerut lămuriri și pentru funcția de președinte executiv al Asociației Orașelor din România, știut fiind faptul că, în conformitate cu legislația în vigoare, el nu ar mai avea voie să facă parte dacă nu mai este primar. Vreau să știu care sunt relațiile contractuale ale dumnealui în Asociația Orașelor din România, să lămurim lucrurile în mod public. De asemenea, țin mult să precizez că nu am nevoie să mă laude, dar nici să îmi aducă prejudicii de imagine. Eu dorm liniștit și, dacă în 2020 nu voi mai fi ales primar al orașului Hârșova, mă voi întoarce la activitățile mele. Am venit să fac treabă, cetățenii fiind cei ce vor decide dacă merit să merg mai departe, nimeni altcineva.”

Chiriță zâmbește și amenință că va demasca abuzuri trecute și prezente

În replica, Ionel Chiriță, fostul primar al orașului Hârșova, zâmbind, a negat orice acuzație ce i se aduce.

“Nu am nicio legătură cu această pagină de Facebook, nu știu cine este în spatele acestei pagini de Facebook”, a declarat Ionel Chiriță pentru “Ordinea.ro”, și a continuat: “Domnul primar nu a adus nimic nou orașului Hârșova, continuă doar genul de politică locală și administrație pe care le-a desfășurat Tudor Nădrag, primarul din mandatul trecut al orașului. Amândoi se preocupă de compromiterea adversarilor politici! Eu nu îmi propun să mai candidez la alegerile locale și, dacă pot să îmi ajut orașul din altă funcție publică, o voi face negreșit, asemeni unui cetățean conștiincios care luptă pentru comunitatea din care provine și voi respecta legislația în vigoare și voi face presiune ca și el să respecte principiile transparenței în administrația publică. Vă repet: nu știu cine se află în spatele acestui cont de Facebook, dar nu vă ascund că știu faptul că domnul din imagine a fost în PNL. Eu sunt un om cu personalitate, nu mă ascund în spatele unui cont fals de Facebook și vă rog să mă urmăriți în continuare pentru că voi demasca abuzurile trecute și pe cele prezente.”

În aceste condiții, situația este clară: între fostul primar Chiriță și primarul Ionescu se duce o luptă a orgoliilor, o luptă pe proiecte și imagine publică. Rămâne de văzut cine va avea de câștigat… Cetățenii, cu siguranță că nu!

Comments

comments

Politica

Ionel Dia, candidat la funcția de consilier local PSD: ”Facem din Hârșova casa noastră”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ionel Dia, candidat din partea Partidului Social Democrat pentru funcția de consilier al orașului Hârșova, a adresat tuturor locuitorilor un mesaj prin care le-a cerut să iasă la vot, deoarece votul fiecăruia poate fi decisiv. De asemenea, în câteva cuvinte, el le-a transmis alegătorilor să participe în număr cât mai mare la vot.

Iată mesajul lui Ionel Dia.

”Dragi hârșoveni,

Mă adresez vouă, tuturor celor care mă cunosc, rude, prieteni, simple cunoștințe, colaboratori, oameni care iubesc Hârșova cu adevărat,

Dacă și voi v-ați săturat de acest regim clientelar impus în ultimii patru ani de clanul Ionescu, un regim în care persoane din anturajul primarului ocupa funcții importante în administrația publică locală, fără a avea o pregătire corespunzătoare, un regim în care susținătorii acestuia se înfruptă din banul public, sfidând de-a dreptul bunul simț, în timp ce oamenii simpli din oraș abia își pot asigura traiul zilnic,

Dacă v-ați săturat de un primar care timp de patru ani a promovat ura și dezbinarea în rândul cetățenilor acestui oraș, făcându-i să se teamă unii de alții că vor fi “turnați” și-și vor pierde locul de munca, afacerea,

Dacă v-ați săturat ca banul public să fie irosit pe proiecte care nu folosesc nimănui, în timp ce necesitățile cu adevărat importante pentru noi toți sunt cu totul altele,

Dacă vă doriți un viitor mai bun pentru voi și pentru copiii și nepoții voștri,

Veniți alături de noi, tinerii adunați în jurul domnului Tudor Nădrag, și ajutați-ne să punem capăt acestor lucruri!

Facem din Hârșova casa noastră, a tuturor! Să facem din Hârșova o familie!

Veniți duminică la vot! Votul fiecăruia dintre dumneavoastra poate fi decisiv!

Hârșova nu este numai a lor. Este a noastră, a tuturor hârșovenilor!”, a precizat Ionel Dia.

 

Material comandat de Partidul Social Democrat  filiala Constanta,

Executat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro 

CUI mandatar financiar coordonator 21200019

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Tudor Nădrag (PSD), mesaj pentru locuitorii din Hârșova: ”Nu vă fie teamă să vă exprimați liber public!”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Tudor Nădrag, candidat din partea Partidului Social Democrat pentru Primăria orașului Hârșova a adresat astăzi, în ultima zi de campanie electorală, câteva cuvinte de mulțumire tuturor celor ce i-au fost alături.  De asemenea, a ținut să le spună alegătorilor din Hârșova să nu le fie teamă și să iasă la vot în număr cât mai mare.

Iată mesajul lui Tudor Nădrag:

”Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru faptul că mi-ați fost alături în această campanie și să vă îndemn să vă prezentați duminică la urne! Mergeți la vot și votați pentru un oraș care trebuie să se dezvolte! Știți ce plan de măsuri avem. Sunt 41 de puncte realizabile, care trebuie demarate rapid.

Nu vă fie teamă să vă exprimați liber. Votul este garantat prin Constituția României!

Instaurarea terorii și a șantajului, așa cum se întâmplă, din păcate, în orașul nostru, nu poate decât să îngrădească drepturile oamenilor. Nu poate decât să vă creeze teamă să călcați pragul primăriei. Este trist și totodată îngrijorător faptul că, folosind funcția poți tria o mână de oameni dintr-o comunitate atât de mică, în funcție de interesele proprii și de opțiunea de vot.

Nu mai este o noutate că este un grup bine organizat, coagulat în jurul unui contracandidat, de care locuitorii orașului nu este străin, care desfășoară toate forțele pentru a deturna voturile OAMENILOR.

Vă rog să cugetați înainte de a permite cuiva să ÎNDRĂZNEASCĂ să vă solicite votul în schimbul unor foloase.

Nu ezitați să condamnați public acest lucru și să semnalați autorităților faptele nelegale!

Ieșiți dumincă la vot în număr cât mai mare! Aceasta este cea mai puternică armă! Vă rog, nu vă fie teamă să vă exprimați liber public!”

Material comandat de Partidul Social Democrat  filiala Constanta,

Executat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro 

CUI mandatar financiar coordonator 21200019

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Constanța. Mesajul PRO România la final de campanie electorală: „Veșnicul ”o să…” trebuie să dispară din vocabularul politicienilor“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul PRO România la Primăria Constanța, Mircea-Titus Dobre, a declarat că s-a hotărât să candideze la funcția de primar al municipiului Constanța după ce am văzut că nimeni nu vrea să modernizeze orașul. Fostul ministru al Turismului spune că au fost pierdute deja prea multe proiecte și oportunități.

„Mulți constănțeni au aflat, probabil, că la Constanța nu s-a putut face, până acum, portul turistic “Diamant”, care ar fi avut finanțare 100% de la bugetul statului, prin Master Planul pentru Turism, pe care l-am făcut în anul 2017, când am fost ministru al Turismului. Este doar unul dintre proiectele pe care Primăria Constanța le-a pierdut, doar pentru că nu s-au făcut demersurile necesare așa cum s-a întâmplat cu tot ceea ce se putea realiza in acest frumos oraș.“, a punctat Mircea Dobre.

Întrebat ce trebuie schimbat în oraș, candidatul PRO România spune că foarte multe lucruri. În primul rând, spune Dobre, trebuie schimbat un oraș rămas prin anii ’80, astfel încât să ajungem în al treilea deceniu din secolul XXI, unde ar fi trebuit să fim deja.

„Tocmai de aceea candidez: pentru că m-am săturat să văd Constanța cu trafic infernal, cu mașini parcate pe trotuar, cu haos în trafic, fără spații verzi și lăsată la mâna unora care efectiv nu vor să acceseze fonduri pentru sistematizarea orașului nostru. Dacă vom putea pune în aplicare proiectele noastre, peste 4 ani vom avea un oraș modern, european, pe care îl vor iubi atât constănțenii, cât și investitorii și turiștii. Am venit cu proiecte concrete, făcute împreună cu echipa noastră de experți, pentru că putem finanța, în următoarea perioadă tot ce e necesar pentru a transforma Constanța într-un oraș turistic de top. Avem trei axe de finanțare pe fonduri europene pe perioada de programare 2021-2027. Este vorba de axele 3 si 4 din Programul Operațional Regional. Pe Axa nr 3 se pot face proiectele de parcuri, promenadă verde, parcări subterane cu parc deasupra. 52 de milioane de euro este valoarea aproximativă a acestor proiecte. Pe Axa nr 4 intră lucrări de infrastructură, precum breteaua care leagă zona Aurel Vlaicu către Eden și lărgirea străzii Ștefăniță Vodă la patru benzi. 50-60 de mii de apartamente sunt în curs de proiectare și executie pe bulevardul Aurel Vlaicu iar acesta trebuie să sufere și el modificări, deci este nevoie de astfel de proiecte, pentru care există această sursă de finanțare. Tot pe axa 4 intră și pasajul din Km. 5. Pe axa prioritară nr. 7 se poate face proiectul NIAGA, pentru transport integrat multimodal – autogară –  gară – aeroport, cu o valoare de 20 de milioane de euro. Pentru celelalte proiecte care nu se vor putea finanța din fonduri europene, există bugetul local. Viitorul orașului Constanța depinde de votul dumneavoastră!

Fiți PRO Schimbare

Fiți PRO Constanța

Fiți PRO Romania“, a spus Dobre

Filipescu: Veșnicul ”o să…” trebuie să dispară din vocabularul politicienilor

Candidatul PRO România la președinția Consiliului Județean Constanța, Răzvan Filipescu, afirmă, la rândul său, că a avut parte de o campanie bogată în experiențe și a fost prezent în fiecare localitate a județului.

„Discuțiile cu cetățenii mă încurajează de fiecare dată să merg mai departe. SE CERE SCHIMBAREA! Constănțenii nu mai au răbdare și pe bună dreptate așteaptă rezultate. Vor să fie reprezentați de oameni pe care i-au întâlnit, care le cunosc problemele și care îi ascultă. Îmi doresc ca județul nostru să nu mai piardă oportunități de finanțare! Veșnicul ”o să…” trebuie să dispară din vocabularul politicienilor, trebuie să venim în fața oamenilor cu lucruri concrete, acțiuni pe care deja le-am demarat în interesul întregii comunități. Spitalul de pediatrie propus de echipa PRO România, crearea locurilor de muncă, îmbunătățirea sistemului educațional la nivelul județului, crearea de parcuri și zone de agrement, susținerea producătorilor locali, dezvoltarea infrastructurii, sunt proiecte concrete, finanțabile, realizabile și sunt responsabilitatea pe care ne-o asumăm în fața dumneavoastră pentru că știm și putem să le implementăm.

Ca reprezentant al cetățenilor ce urmează să fie ales în fruntea administrației publice județene, înțeleg că noi, cei votați, suntem cei care se pun în slujba constănțenilor, și nu invers. Ca și până acum, fiecare acțiune a mea și a echipei PRO România, va avea ca scop dezvoltarea comunității. Județul Constanța are un potențial prea mare, acces la prea multe resurse pentru a mai sta ascuns în umbra delăsării liderilor pe care i-a avut până acum. Devotamentul este valoare principală pe care o promovez în echipa mea și cred în puterea exemplului. Dați-ne șansa să vă demonstrăm cum poate evolua Constanța atunci când este condusă de oameni profesioniști cărora le pasă, care sunt PRO Constanța. Schimbarea începe cu votul dumneavoastră. Pe 27 septembrie votați poziția numărul 1 pe buletinele de vot pentru Consiliu Județean și președinția acestuia.“, a spus Filipescu.

  • Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • CUI mandatar financiar coordonator: 21200010

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: