Conecteaza-te cu noi

Actual

Se calmează lucrurile? Fără bani peste noapte în bisericile constănțene!

Published

on

 

În cursul zilei de ieri, am publicat puncte de vedere care aparțineau sindicatului EUROPOL, dar și IPJ Constanța vizavi de serviciul din tura de noapte a polițiștilor constănțeni. Era vorba despre noaptea de 23 ianuarie a.c., când mai mulți polițiști au fost ”încuiați” în lăcașe de cult pe raza municipiului Constanța, pentru a le păzi. Potrivit IPJ, Poliția Municipiului Constanța a desfășurat activități specifice pentru prevenirea și combaterea furturilor, sens în care au fost angrenate efective cu atribuții în domeniu. Dispozitivele au fost constituite în așa fel încât au existat polițiști atât în interiorul clădirilor vizate, cât șurile de cult, pentru a exista posibilitatea unei reacții promte, proporționale și eficiente, în situația în care ar fi fost depistate persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt. Astfel de activități sunt organizate periodic, având ca principal criteriu situația operativă, fără a avea drept scop paza anumitor obiective. Înainte cu câteva ore, postam și comunicatul remis redactiei de către Sindicatul EUROPOL. Cităm, pe scurt, din acesta: ”Este inadmisibil să planifici câte un polițist în serviciu, să îl închizi într-o biserică, și să aștepte ca hoții să dea buzna peste el. Totuși ne întrebăm ce ar fi făcut în situația în care ar fi intrat 5 persoane peste el, sau dacă i s-ar fi făcut rău pe perioada celor 9 ore, sau dacă ar fi fost luat prin surprindere de spărgători”. La scurt timp, pe pagina oficială a Arhiepiscopiei Tomisului a fost postat următorul anunț: ”Urmare a situației generate de spargerea a patru biserici din municipiul Constanța de către autori încă necunoscuți, Arhiepiscopia Tomisului a decis ca, de acum înainte, fiecare parohie să gestioneze valorile bănești astfel încât să nu mai rămână sume de bani peste noapte în biserici. Așadar, în fiecare zi, după încheierea activității bisericești, preoții vor centraliza donațiile făcute și le vor depune în locuri sigure (conturi în bănci, seifuri etc.).” Asta, ca să fie îndepărtate toate discuțiile pro și contra!

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions