Connect with us

Politica

Se clatină scaunul lui Toma Petcu? PSD ar vrea Ministerul Energiei pentru Guvernul Dăncilă (surse)

Published

on

Liderii coaliției de guvernare, Liviu Dragea și Călin Popescu Tăriceanu s0au așezat și astăzi la masa negocierilor pentru formarea Guvernului Dăncilă. Cei doi s-au întâlnit astăzi în biroul președintelui Camerei Deputaților. Surse politice convergente susțin pentru știripesurse.ro că se poartă negocieri intense, pentru că PSD ar dori să preia un portofoliu de la ALDE. De data aceasta, miza social democraților o reprezintă Ministerul Energiei, pe care liderii PSD și-l doresc în portofoliu, cu precizarea că în guvernele Grindeanu și Tudose, Ministerul Energiei a aparținut ALDE, prin Toma Petcu.

Aceeași sursă scrie că PSD a solicitat o nouă rundă de discuții, pentru că, în opinia lor, ALDE are mai multe portofolii decât prevede protocolul de guvernare. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, este independent, dar asumat politic de cei de la ALDE. Din acest motiv, cei din PSD le solicită partenerilor să-l asume ca portofoliu în Guvern și să cedeze Ministerul Energiei către un ministru PSD.

Se pare că ALDE nu împărtășește opinia PSD, știut fiind faptul că Tudorel Toader este asumat de ALDE, însă are și sprijinul politic al organizației PSD Iași.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!