Connect with us

Administratie

Se refac trotuarele de pe strada Oborului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Primăria Municipiului Constanța, prin S.C. Confort Urban, continuă lucrările de amenajare a trotuarelor de pe strada Oborului, tronsonul cuprins între bulevardul I.C. Brătianu şi strada Labirint.

Zona destinată circulației pietonilor a beneficiat de borduri noi, a fost pregătită infrastructura şi a fost turnat covorul asfaltic pe o porţiune din zonă.

“Rugăm constănţenii să nu își parcheze autoturismele acolo unde se reabilitează carosabilul sau trotuarele și să respecte semnificația indicatoarelor rutiere”, transmite conducerea Primăriei municipiului Constanța printr-un comunicat remis redacției.

Comments

comments

Administratie

Lucrări de asfaltare pe Str. Haricleea Darclée din municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Infrastructura rutieră a fost construită de la zero, lucrarea fiind cuprinsă în programul de investiții pe care Primăria Municipiului Constanța, prin ASC Confort Urban SRL îl desfășoară în cartierul Compozitorilor. Strada de pământ a fost amenajată prin turnarea covorului asfaltic.

În etapa premergătoare asfaltării, terenul a fost excavat și au fost turnate mai multe straturi de piatră.

Tot în cartierul Compozitorilor, continuă amenajarea carosabilului pe străzile Paul Constantinescu, Dimitrie Cuclin și aleea Madrigalului.

Conducătorii auto sunt rugați să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să nu staționeze autovehiculele în zonele în care se lucrează. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Locuitorii din Mangalia s-au săturat de starea de alertă. Au dat buluc la obor

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

România este din data de 15 mai, pentru o periodă de 30 de zile, în stare de alertă cauzată de pandemia de coronavirus. După două săptămâni, românii s-au săturat să respecte restricțiile impuse de legislația specifică și au ieșit din case în masă. La Mangalia, spre exemplu, ultima zi din luna mai a coincins și cu deschiderea oborului din localitate iar locuitorii au luat cu asalt spațiul special amenajat pentru mărfurile comercializate în aer liber.

Iată câteva imagini postate de fostul primar al municipiului, Zanfir Iorguș, pe contul său de Facebook.

“Eu nu mai înteleg nimic…. e bine ca s-a deschis oborul…. dar cerințele de distanțare socială sunt unele pentru târguri și altele pentru terase și turism…!!!!??? Ce nu văd guvernanții e că dacă la nivel național turismul reprezintă 5%, pentru noi, cei din Mangalia, turismul reprezintă 40% din economia orașului… iar restricțiile impuse de guvern ne vor afecta serios…!!!”, este comentariul fostului edil din Mangalia.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

(VIDEO) Care este stadiul lucrărilor la proiectul de modernizare a falezei din Eforie Sud

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În cea mai veche stațiune estivală de pe litoralul românesc, Eforie Sud, lucrările de reabilitare și modernizare a falezei sunt în plină desfășurare. Este cel mai important proiect care se derulează în prezent în localitate și care este finanțat din fonduri europene. Proiectul are valoarea de peste 22 de milioane de lei și vizează modernizarea străzilor Faleză Sud și Dezrobirii. Acestea vor fi dotate cu rețele de utilități moderne, tramă stradală, piste de bicicliști, trotuare cu dale, spații verzi, fântâni arteziene, locuri de joacă, sensuri giratorii, stâlpi de iluminat cu LED-uri și parcări în zonele Cazino, restaurant Orizont și breseria Pescăruș. În total, vor fi modernizați 4,2 kilometri de trotuare, alei și trasee pietonale. De asemenea, în zona Cazino proiectul prevede lucrări de consolidare a taluzului, care s-a surpat în anii anteriori, conducând la oprirea traficului rutier în zonă. Componentele intervențiilor din zona Cazino sunt: pachet de piloţi cu placă de coronament; injecții cu soluții auto-întăritoare de ciment și bentonită în zona carosabilă; injecții pentru realizarea unui ecran impermeabil; drenaje verticale pentru evacuarea apelor de infiltrații necontrolate. În sfârșit, proiectul prevede înființarea unei rețele de internet wireless, care va putea fi utilizată de toți turiștii în mod gratuit.

În urmă cu aproximativ o săptămână, Primăria anunța că s-a turnat deja primul strat de asfalt.

„Eforie Sud. Se lucrează la noua promenadă, în curând faleza va fi un punct de atracție pentru turiști și localnici.“, spuneau reprezentanții Primăriei, pe Facebook.

Banii pentru această investiție de anvergură provin, în cea mai mare parte a lor, din surse nerambursabile ale Uniunii Europene prin Programul Operațional Regional 7.1 SUERD printr-un program intitulat „Modernizarea și reabilitarea infrastructurii conexe de utilitate publică în scopul creșterii competitivității destinațiilor turistice în stațiunea Eforie Sud“. Valoarea totală a proiectului se ridică la 22.568.009,05 lei.

„Investiția propusa are că scop reabilitarea străzilor Faleza și Dezrobirii, precum și a parcărilor din zona Cazino, Restaurant Orizont și Braseria Pescăruș. Amplasamentul propus reamenajării este în prezent slab amenajat, conferind zonei un aspect departe de potențialul acestuia având în vedere amplasarea acestuia, precum şi potențialul de dezvoltare al zonei. De-a lungul timpului au existat fenomene de alunecare a falezei, care au condus la o deteriorarea parțială a străzii Faleză, existând și în prezent o alunecare de teren care a impus restricționarea traficului auto pe strada Faleză. Aceste degradări sunt datorate tasării inegale a stratului suport al îmbrăcămintei asfaltice mai ales în zonele în care sunt traseele diverselor instalații existente în pământ sub carosabilul străzilor. Întrucât aproape toată faleza este instabilă, se poate spune că și terenul de fundare pe care se află amplasată strada Faleză este instabil. Alunecările de teren se datorează în principal unor surse de apă provenite din rețelele purtătoare de apă, precum și din cauza precipitațiilor, în cazul pantelor mari a taluzului falezei Mării Negre. Ca urmare a netratării acestor probleme se poate vedea o evoluție alarmantă a procesului de eroziune de-a lungul întregii faleze. Alunecările la stadiul actual de dezvoltare au afectat mai mult sau mai puțin sistemul de consolidare de suprafață.“, se arată în descrierea investiției.

În clipul de mai jos, Ordinea.ro vă prezintă stadiul lucrărilor la faleza din Eforie Sud:

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: