Connect with us

Administratie

Se taie iar din Pădurea Comorova! Nicu Moroianu: „Se pregătește un nou tun imobiliar la Neptun“

Tatian Iorga

Publicat

la

Nu de puține ori, cotidianul Ordinea.ro a dezvăluit cum diverse societăți, fie de stat, fie private, sau diverși indivizi au tăiat hectare întregi din Pădurea Comorova. Într-unul dintre materiale, Ordinea.ro nota că asupra Pădurii Comorova s-a săvârșit de-a lungul timpului o crimă ecologică. Un ultim tun asupra acestei păduri a fost adus în atenția opiniei publice de către consilierul local din Mangalia Nicolae Moroianu. Acesta a scris pe Facebook că se taie masiv din Pădurea Comorova  și crede că se pregătește un nou tun imobiliar la Neptun, în vecinătatea terenului concesionat de Radu Cristian cu 49 de cenți pe an pentru Parc Aventura.

„La adăpostul pandemiei se pregătește, cred eu, un nou tun imobiliar la Neptun, în vecinătatea terenului concesionat de Radu Cristian cu 49 de cenți pe an pentru Parc Aventura. Se taie stejarii brumării și frasinii iar mașinile cu copacii tăiați o iau spre Constanța. Sunt consilier local și nu am cunoștință să fie un proiect aprobat legal în zonă. Așa că îi solicit public primarului Radu Cristian să spună ce se întâmplă acolo, dacă terenul aparține Primăriei, de ce se taie copacii, de ce nu a luat nici o măsură, pe cine protejează sau pentru cine se pregătește terenul. Conform aplicației Inspectorul Pădurii, doar mașina cu numărul CT05DCL a făcut cel puțin trei transporturi de lemn ieri și azi. Eu am surprins azi întâmplător două camioane. Cine știe câte sunt.“, a declarat Moroianu.

Acesta a spus că mâine va informa Garda de Mediu referitor la acest caz.

Cazul de la Mangalia vine pe fondul unui scandal național legat de tăierile ilegale de păduri, care au explodat în special în perioada stării de urgență.

Citește și:

Pădurea Comorova. Crimă ecologică motivată prin grija față de mediu

(VIDEO) 1.700 de stejari și frasini din Pădurea Comorova, tăiați cu avizul Primăriei Mangalia și al Gărzii Forestiere

Comments

comments

Administratie

(VIDEO) Peste 120 de salvamari și personal de prim ajutor, pe plajele din Constanța și Mamaia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța notează că peste 120 de salvamari și personal de prim ajutor îi veghează pe turiști. Pe plajele din Constanța și Mamaia, Primăria Municipiului Constanța a instalat trei containere de prim ajutor dotate cu aparatură, paturi de consultații, tărgi mobile și mobilier nou. Sursa citată notează că au fost achiziționate de asemenea, baloane de resuscitare, defibrilatoare, aspiratoare de secreții și rucsacuri de prim ajutor, pentru intervenția rapidă a salvatorilor.

„Pe tot parcursul sezonului estival, aproximativ 120 de salvamari și personal de prim ajutor lucrează la capacitate maximă și veghează plajele din Constanța și Mamaia în program 08:30 – 19:30.“, mai spune sursa citată.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Asfalt nou pe străzile din cartierul Faleză Nord

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Tot mai multe străzi din cartierul Faleză Nord beneficiază de o infrastructură rutieră modernă. Echipele SC Confort Urban SRL au finalizat lucrările de reabilitare a carosabilului pe strada Muncel, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Unirii. Zona carosabilă decopertată a fost îmbrăcată în asfalt.

Până în prezent, programul de modernizare a zonei carosabile din cartierul Faleză Nord a cuprins străzile Făgetului, Petru Vulcan, Ion Vodă, Timișanei și Dobrogei, porțiunile cuprinse între bulevardul Mamaia și strada Unirii.

Reamintim că lucrările de reabilitare a tramei stradale se desfășoară conform planificării pentru a acoperi toate zonele rezidențiale. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Continuă acțiunile de igienizare a piețelor administrate de RAEDPP

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Continuă acțiunile de igienizare în piețele agroalimentare din municipiul Constanța, administrate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța. Potrivit unei informări a Regiei, echipele firmei de curățenie contractate de Regie au desfășurat, miercuri, 1 iulie, o acțiune de igienizare în piața Tomis 3, pentru a spori siguranța clienților și ca măsură de prevenție privind îmbolnăvirea și limitarea răspândirii noului coronavirus, COVID-19. Rând pe rând, toate piețele administrate de RAEDPP Constanța vor fi igienizate zilele următoare, notează sursa citată.

„Totodată, pe perioada stării de alertă se mențin măsurile pentru siguranța cetățenilor: marcaje inscripționate pe asfalt, dezinfectant pentru mâini, măsurarea temperaturii de la distanță, precum și purtarea măștii. Clienții piețelor sunt rugați să păstreze distanța socială recomandată de 1,5 – 2 metri.“, mai arată sursa citată.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: