Connect with us

Actual

“Se zboară, nu se circulă în stațiunea Mamaia!” – este de părere prefectul Nicolaescu

Maria Ionescu

Publicat

la

Astăzi, s-a desfășurat ședința Colegiului Prefectural Constanța, la care au participat reprezentanți ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa  Alimentelor, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Gărzii de Coastă, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Direcției Județene pentru Agricultură, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă şi Oficiului Teritorial pentru IMM şi Cooperaţie. Subiectele dezbătute au fost multiple, însă ne-a atras atenția declarația pe care a făcut-o șeful împuternicit al IPJ, Adrian Rapotan, referitor la necesitatea montării unor sisteme video pe principalele artere din municipiu și din întreg județul. În ultimele 3 luni a fost făcută o analiză în ceea ce privește evenimentele rutiere, iar concluziile au fost dramatice.
„În municipiul Constanţa şi în mai multe zone din judeţ intenţionăm să montăm mai multe camere de luat vederi, care vor transmite imagini către noi, astfel încât să putem scade nivelul infracţiunilor în trafic”, a spus Rapotan. „Doar în acest trimestru s-au constatat aproximativ 300 de infracţiuni la regimul circulaţiei. Pentru început, este vorba de vreo 200 de camere de luat vederi în principalele zone. Deocamdată, căutăm finanţare”, a precizat Adrian Rapotan.

Din câte se pare, deja a avut loc o discuție între prefectul Nicolaescu și primarul interimar Decebal Făgădău referitoare la acest lucru, iar cel din urmă va propune un proiect de hotărâre consilierilor locali. Se vor analiza și fondurile, se va studia pe unde ar trebui montate, urmând a se hotărî câte sisteme ar trebui cumpărate. Deja  s-a format un grup de lucru, Poliție – Prefectură – Consiliu – Primărie și administratorul străzilor pentru a se face o evaluare, care urmează a fi prezentată în două săptămâni Consiliului Local pentru a fi aprobată.

De asemenea, se dorește și montarea unor radare fixe în stațiunea Mamaia. „Vrem să montam şi nişte radare în staţiunea Mamaia, unde în momentul de faţă se zboară, nu se circulă”, a completat prefectul Constanţei, Adrian Nicolaescu.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Poliție RCA false descoperite de polițiștii de frontieră în urma a două percheziții

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au efectuat două perchiziţii domiciliare, în urma cărora au descoperit mai multe poliţe RCA false, cu diferite perioade de valabilitate şi poliţe RCA, tipizate, în alb.

În cursul zilei de ieri, 3 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat percheziţii domiciliare, în baza unui mandat emis de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanţa, la sediul unei societăţii comerciale şi punctul de lucru al acesteia, situate pe raza localităţii Coşereni, județul Ialomița.

În urma percheziției efectuate, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor, un laptop, în care erau scanate mai multe poliţe RCA, 12 poliţe RCA cu diferite perioade de valabilitate precum şi 4 tipizate de poliţe RCA în alb.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, cu privire la două persoane, cetăţeni români, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, iar la finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de Cuvânt.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mandat european de arestare pe numele unui tânăr din Nicolae Bălcescu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al  Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au depistat, în municipiul Constanța, un bărbat, de 24 de ani, din comuna Nicolae Bălcescu, pe numele căruia autoritățile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare.

Persoana în cauză este condamnată la 1 an și 8 luni, aceasta mai având de executat 10 luni și 6 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, fapte săvârșite pe teritoriul Ungariei și Austriei.

Bărbatul a fost reținut și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Curții de Apel Constanța, în vederea punerii în aplicare a mandatului de arestare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța. Bărbat depistat de polițiștii de frontieră cu permis de conducere contrafăcut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Băneasa efectuează cercetări cu privire la un cetăţean român, care a prezentat un permis de conducere contrafăcut.

În cursul zilei  de ieri, 3 martie a.c., aflaţi în misiune pe Drumul Judeţean 391 A, în dreptul localităţii Şipote, judeţul Constanţa, polițiștii de frontieră au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în România, la volanul căreia se afla cetățeanul A.C. în vârstă de 33 ani.

Cu ocazia efectuării controlului documentelor, persoana în cauză a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor franceze.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond specifice unui document  autentic, acesta fiind contrafăcut.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun .”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Gărzii de Coastă.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: