Connect with us

Actual

“Se zboară, nu se circulă în stațiunea Mamaia!” – este de părere prefectul Nicolaescu

Maria Ionescu

Publicat

la

Astăzi, s-a desfășurat ședința Colegiului Prefectural Constanța, la care au participat reprezentanți ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa  Alimentelor, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Gărzii de Coastă, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Direcției Județene pentru Agricultură, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă şi Oficiului Teritorial pentru IMM şi Cooperaţie. Subiectele dezbătute au fost multiple, însă ne-a atras atenția declarația pe care a făcut-o șeful împuternicit al IPJ, Adrian Rapotan, referitor la necesitatea montării unor sisteme video pe principalele artere din municipiu și din întreg județul. În ultimele 3 luni a fost făcută o analiză în ceea ce privește evenimentele rutiere, iar concluziile au fost dramatice.
„În municipiul Constanţa şi în mai multe zone din judeţ intenţionăm să montăm mai multe camere de luat vederi, care vor transmite imagini către noi, astfel încât să putem scade nivelul infracţiunilor în trafic”, a spus Rapotan. „Doar în acest trimestru s-au constatat aproximativ 300 de infracţiuni la regimul circulaţiei. Pentru început, este vorba de vreo 200 de camere de luat vederi în principalele zone. Deocamdată, căutăm finanţare”, a precizat Adrian Rapotan.

Din câte se pare, deja a avut loc o discuție între prefectul Nicolaescu și primarul interimar Decebal Făgădău referitoare la acest lucru, iar cel din urmă va propune un proiect de hotărâre consilierilor locali. Se vor analiza și fondurile, se va studia pe unde ar trebui montate, urmând a se hotărî câte sisteme ar trebui cumpărate. Deja  s-a format un grup de lucru, Poliție – Prefectură – Consiliu – Primărie și administratorul străzilor pentru a se face o evaluare, care urmează a fi prezentată în două săptămâni Consiliului Local pentru a fi aprobată.

De asemenea, se dorește și montarea unor radare fixe în stațiunea Mamaia. „Vrem să montam şi nişte radare în staţiunea Mamaia, unde în momentul de faţă se zboară, nu se circulă”, a completat prefectul Constanţei, Adrian Nicolaescu.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Mesaj nou de vreme severă valabil în sud estul țării. Va ninge și în Dobrogea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru mâine, 30 noiembrie, a fost emisă o atenționare meteorologică valabilă în intervalul orar 5.00 – 20.00.

Mai multe județe din sud-estul țării se află sub cod galben ca urmare a fenomenelor vizate, respectiv ninsori moderate cantitativ și  strat de zăpadă.

În intervalul menționat, în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15…20 l/mp. Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Notă: Precipitații slabe, sub formă de ninsoare se vor semnala în sud-estul Olteniei, sudul Moldovei și în restul Munteniei. Pe litoral vor fi precipitații mixte, iar în noaptea de luni spre marți vor predomina ninsorile.

Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și dimineților.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Atenție! Este ceață densă pe Autostrăzile A2 și A4

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 100 de metri pe autostrada A2 București – Constanța, pe tronsonul kilometric 143 – 212, între localitățile Fetești, jud. Ialomița, și municipiul Constanța.

De asemenea, se circulă îngreunat din cauza ceții și pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A4 Ovidiu-Agigea.

Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

ÎPS Teodosie, OPRIT DE POLIȚIE în drum spre Ion Corvin

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Autoturismul cu care se deplasa ÎPS Teodosie spre Mănăstirea Sf Apostol Andrei de la Ion Corvin a fost oprit, în această dimineață, de un echipaj de poliție.

Arhiepiscopul Tomisului mergea la Ion Corvin pentru a oficia slujba, iar mașina în care se afla acesta a fost oprită pe chiar în intersecția DN 3 cu drumul care duce către mănăstire. Arhiepiscopul și șoferul său au fost verificați.

“Să vină cu inimă bună, să-și mângâie sufletul și sper că toate organele de ordine ne vor ajuta să fim în pace și în armonie”, le-a spus ÎPS Teodosie.

De altfel, mașinile care se îndreptau spre mănăstire au fost întoarse de filtrele de poliție, dacă ocupanții nu aveau domiciliul în comuna Ion Corvin.

Amintim că în 30 noiembrie este Praznicul Sf. Apostol Andrei, iar la Peştera şi Mânăstirea Sfântul Apostol Andrei de la Ion Corvin era organizate, în alți ani, pelerinaje la care participau mii de oameni.

Anul acest, autoritățile au interzis pelerinajele și nu face excepție nici cel de la Ion Corvin, deși Arhiepiscopul Tomisului a cerut lămuriri Prefecturii în instanță pentru decizia de a anula pelerinajul. De altfel, Silviu Coșa, prefectul județului Constanța a și refuzat invitația ÎPS Teodosie de a participa la slijba de la Sf. Andrei.

Facem mențiunea că multe localități din județul Constanța sunt în carantină din cauza numărului mare de infectări cu SARS COV2.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: