Connect with us

Societate

Seawolves Bike Fest 9 – la camping S în Mamaia

Maria Ionescu

Publicat

la

Pentru iubitorii muzicii rock, și nu numai, zilele acestea va fi organizat un tur de forță în stațiunea Mamaia. În intervalul 10-12 iunie, adică de astăzi și până duminică, se va desfășura cea de-a noua ediție a festivalului Seawolves Bike. Acesta va avea loc la Camping S din Mamaia Nord. Potrivit organizatorilor, nu vor lipsi dozatoarele de bere, tăria de întâmpinare, concursurile cu premii, cântările haiducești în jurul focului de tabără organizate până în zori. Va fi și o paradă moto, un late night show dar și focuri de artificii. Ca în fiecare an, și scena festivalului va fi super animată de trupe de rock noi și vechi sau consacrate. Astfel, această seară va fi dedcicată coverurilor.  Iată programul:

Astăzi – 10 Iunie (cover bands night): NEW DEAL – Serbia, Ziua Liberă – Constanta, Secret Society – Bucuresti, Hangover – Constanta, Hippy Band – Galati. Mâine seară vor fi spectacole cu trupe cunoscute și foarte cunoscute. Iată programul acestora: Sâmbătă – 11 Iunie (seară rock & heavy metal): ZDOB ȘI ZDUB – Rep. Moldova, Trooper – București, Magica – Constanța, Sanctuar – Timișoara, Astral Ofidian – Constanța.

Organizatorii au precizat că în fiecare seară, până la răsăritul soarelui, participanții se vor aduna pe plajă, în fața focului de tabără pentru tradiționalul recital folk&rock cu Silviu Covaci, care va acompaniat la tobe de Ionuț Micu. Prezentatorul evenimentului va fi Cristian Hrubaru. 
“Ca și anii trecuți, motoarele și mașinile vor fi parcate separat de locurile de campare, într-un spațiu special amenajat și supravegheat non-stop (în interiorul campingului). Prețul unic de intrare la fest pe perioada celor 2 zile va fi de 35 Ron. Accesul în camping se va face pe baza de brățări, care vor fi de două feluri: brățări pentru acces doar în zona de concerte și terase și brățări pentru acces și în zona de campare.”
Cazarea se poate face fie la cort – gratuit bineînțeles – (condițiile în camping sunt excelente, toalete foarte curate, iar la dușuri este apă caldă non stop), fie la pensiunile sau hotelurile din zonă. Așadar, să înceapă distracția!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Potrivit ministrului Educației, TOATE posturile de director din țară se vor scoate la concurs

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, postul de radio Europa FM l-a avut ca invitat pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Într-o ediție specială, el a spus că este nevoie de o evaluare a cadrelor didactice.

”Trebuie să ai conduceri în școli selectate pe criterii relevante și obiective. Pentru asta trebuie să ai organizate concursuri pentru directorii de școli. Este un element esențial, dacă vrei să faci evaluare. Pentru că, în orice sistem, directorul unei școli va fi implicat în evaluarea cadrelor didactice pe criterii de performanță, legate de criteriile de performanță ale elevilor.”, a precizat Cîmpeanu.

Întrebat dacă urmează un proces de  scoatere la concurs a tuturor posturilor de directori din țara asta, ministrul Educației a spus: ”Cu siguranță, da.”

”Chiar și pentru cei care sunt pe funcții cu concurs, și așa mai departe?”, a întrebat realizatorul Cătălin Striblea.

”Cu siguranță, da. Și obiectivul este să reușim acest lucru înainte de vacanța de vară.”, a precizat ministrul Cîmpeanu, dar a spus că vor fi scoase la concurs atât posturile de director, cât și cele de director adjunct.

„Nevoia de evaluare a cadrelor didactice pe criterii de performanță este un lucru foarte clar. Este un principiu care ar face învățământul românesc mai adaptat la dinamica societății”, a spus Cîmpeanu.

Funcțiile de conducere contează și ele foarte mult în reforma pe care ministrul Educației o anunță în sistemul educațional, motiv pentru care el spune că vrea ca toate funcțiile de directori pentru școli să fie obținute prin concurs:

„Problema nu poate fi tratată și rezolvată fiind scoasă din context. Întâi trebuie să clarificăm managementul de sistem, relația dintre minister, inspectorate și scoli. Orice structură depinde în evoluție de calitatea managementului. Este o mare nevoie de profesionalizare a guvernării scolii românești. Trebuie să ai organizate concursuri pentru directorii în școli. (…) E chiar mai important să ai conduceri bune în școli decât să ai conduceri bune în inspectorate. Obiectivul este înainte de vacanța de vară. În cel mai rău caz, aceste concursuri ar trebui să se organizeze în luna octombrie a acestui an.”, a spus Cîmpeanu, citat de Europa FM.

În plus, ministrul Educației a mai spus că va lua în calcul și titularizarea pe o perioadă determinată a cadrelor didactice.

”Nevoia de evaluare a cadrelor didactice pe criterii de performanță, indisolubil legată de performanța elevilor este un lucru foarte clar. Asta este marea provocare, lucrurile trebuie schimbate… Trebuie să ai și cu cine, pentru că sunt 220.000 de profesori. Întâi trebuie să clarificăm la nivel macro managementul de sistem: relația dintre minister, inspectorate, școli și autorități locale. Cine ar face evaluarea? Inspectoratele de acum?”, a spus Cîmpeanu.

Foto: Europa FM

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Avarie RADET. Fără căldură și apă caldă în cartierul Tomis Nord

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, s-a oprit furnizarea căldurii și a apei calde în cartierul Tomis Nord.

Potrivit unui comunicat de presă al RADET Constanța, din cauza acestei avarii – care a apărut pe rețeaua de transport amplasată pe strada Soveja – nu se pot asigura deocamdată serviciile de termoficare în zona Tomis Nord.

”Echipele de intervenție ale R.A.D.E.T Constanța au început lucrările de eliminare a avariei. Estimăm reînceperea furnizării energiei termice în cursul acestei zile.”, au precizat reprezentanții RADET.

Dispecerat NON-STOP: 0241 616 792

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

(VIDEO) Sturion de 140 de kg, descoperit într-o căruță. Peștele avea o lungime de peste 2,5 metri

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat în zona de competență doi cetăţeni români care transportau, într-un atelaj hipo, un morun de 140 kilograme.

În data de 04.03.2020, în jurul orei 13.00, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea, județ Tulcea, acționând în baza unei informaţii, au oprit pentru control, pe raza localităţii Grindu, un atelaj hipo în care se aflau două persoane de sex masculin, în vârstă de 41, respectiv 61 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea.

În urma controlului, polițiștii de frontieră au descoperit, în atelaj, un sturion din specia morun, în stare vie, având greutatea de 140 kilograme şi o lungime de peste 2,50 metri.

Cei doi bărbaţi au declarat că, au pescuit peștele în fluviul Dunărea și intenționau să-l comercializeze.

Peștele a fost redat mediului natural în prezența reprezentanților Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, a polițiștilor de frontieră şi a unuia dintre suspecți.

În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Vezi video:

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: