Connect with us

Politica

Secretarul General al Guvernului anunță: “CNI nu va mai finanța niciun proiect de infrastructură”

Published

on

Compania Naţională de Investiţii (CNI) nu va mai finanţa niciun proiect de infrastructură, a declarat, miercuri, secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean. Acesta a afirmat că toate proiectele de infrastructură ale primăriilor vor fi preluate spre finanţare prin Programul Naţional de Investiţii (PNI).

“Având în vedere că vom avea PNI, care va finanţa toată partea de infrastructură, mai departe CNI nu mai finanţează niciun proiect de infrastructură, cu excepţia lucrărilor în primă urgenţă. Mai departe, CNI va rămâne cu subprogramele pe care le cunoaşteţi deja, pe cultură, sănătate, sport şi educaţie, unde avem proiecte depuse, pe cămine culturale, dispensare, săli de sport, terenuri, bazine de înot … fiecare ce a considerat necesar”, a spus Abrudean citat de stiripesurse.ro.

El şi-a manifestat speranţa că transferul proiectelor de infrastructură de la Compania Naţională de Investiţii la PNI “va fluidiza activitatea CNI, care este una foarte încărcată”.

Totodată, secretarul general adjunct al Guvernului a anunţat că actul normativ în baza căruia funcţionează CNI va fi modificat astfel încât procedurile de achiziţie publică pentru proiectele aprobate să poată fi derulate de administraţiile locale, în limita unui prag maxim care urmează a fi stabilit.

foto: ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!