Connect with us

Actual

Ședință CLM dar …încep pregătirile pentru alegerile parlamentare. Un consilier PSD a demisionat

Maria Ionescu

Publicat

la

Astăzi s-a desfășurat ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Constanța. Cu toate că pe ordinea de zi exista un număr impresionant de proiecte care își așteptau votul, nu toți aleșii locali au participat. De fapt, doar 23 de consilieri locali – 11 de la PNL și 12 de la PSD au dat curs invitației la ședință. Cum era de așteptat, întâlnirea aleșilor locali a debutat cu retragerea câtorva dintre proiectele aflate pe ordinea de zi. Și vorbim despre proiecte extrem de importante pentru toți locuitorii orașului. Reamintim că pe ordinea de zi s-au aflat 41 de proiecte de hotărâri, dintre care 5 au fost retrase. Un proiect extrem de important și care vizează foarte multă lume din Constanța se referă la prețul gigacaloriei. El a fost retras din motive extrem de clare: ”După ce am identificat suma necesară pentru acoperirea subvenției la caldură, am primit o hotărâre de instanță de la FinCoGeRo. Au venit cu situația de plată numărul 2. Pentru a evita o blocare vă propun suplimentarea lucrărilor edilitare de 14 milioane lei. Rămân mai puțini bani pentru subvenție. Aceasta este și motivul pentru care am retras proiectul cu subvenția la încălzire de astăzi”, a declarat primarul Constanței, Decebal Făgădău. Reprezentanții Primăriei anunțaseră, în cadrul ședinței din data de 30 iulie, că analizează toate posibilitățile financiare pentru ca, în perioada de iarnă, prețul gigacaloriei să nu fie mai mare de 250 de lei. Tot în ședința de Consiliu Local, fostul director al Arhivelor Naționale Constanța, Virgil Coman, a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului, distincția fiind înmânată soției sale, Daniela Coman. Un alt subiect important l-a constituit retragerea consilierului Adriana Teodoru și desemnarea în locul său a lui Cristian Mihăilescu. Ea nu a dorit să facă nici un fel de precizări legate de plecarea sa, dar surse demne de încredere ne-au spus că Adriana Teodoru (fost jurnalist al postului de televiziune TV Neptun) va participa, cel mai probabil, la alegerile parlamentare care se vor desfășura la finele acestui an.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Persoană lovită de tren în Gara Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 19.00, militarii ISU Constanţa au fost solicitaţi să intervină în Gara Constanţa, unde o persoană a fost lovită de tren.

Potrivit primelor informaţii, tragicul accident a avut loc la linia 1.

Echipajul care încadrează ambulanţa de terapie intensivă mobila a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical. La faţa locului medicii au constatat că bărbatul avea leziuni incompatibile cu viaţa, fiind nevoiți să declare decesul acestuia.

Ştire în curs de actualizare.

Update: Bărbatul a intenţionat să se sinucidă. În momentul în care s-a pus în mişcare trenul care circula pe relaţia Constanța – București, la ora 18.50, l-a lovit. Martorii precizează că acesta s-a așezat intenționat pe calea ferată.
Asupra lui nu a fost găsit nici un bilet de adio.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 84 de ani, din municipiul Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

10 bărbaţi au fost amendaţi în Piaţa Tomis III. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în jurul orei 11.30, polițiștii Secției 2 și jandarmi din cadrul G.J.M. Tomis, în timp ce desfășurau activități de prevenire și limitare a infectării cu noul coronavirus, au constatat faptul că, la terasele din zona Pieței Tomis 3, mai multe persoane consumă, la mese, băuturi alcoolice.

Având în vedere măsurile instituite prin carantinarea municipiului Constanța, persoanele în cauză au părăsit domiciliul fără a avea un motiv întemeiat, fapt ce contravine normelor legale în vigoare.

Forțele de ordine au identificat 10 bărbați, care au fost sancționați cu amendă în valoare totală de 5.000 de lei.

“Pe această cale, le recomandăm cetățenilor să respecte normele legale și măsurile de protecție.

Reamintim faptul că deplasarea în interiorul zonei carantinate, fără un motiv justificat, este interzisă.”, precizează Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanţa.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

PMP, scrisoare deschisă către prefectul județului Constanța: „Embargo, embargo, dar să știm și noi“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

PMP-iștii constănțeni i-au trimis prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, o scrisoare deschisă în care îi adresează mai multe întrebări legate de impunerea mai multor restricții.

„Stimate domnule prefect Coșa Silviu-Iulian, aleg această cale de a comunica cu dumneavoastră deoarece alt mod de comunicare nu există, opacitatea (adică exact opusul trensparenței cu care se laudă guvernul P.N.L.) pune stăpânire pe zi ce trece pe instituția pe care cu onor o conduceți. Pentru a nu vă reține mult și pentru a limita suspansul care v-ar cuprinde prin lecturarea acestei scrisori deschise, voi intra direct în subiect.

  1. Starea de alertă pe care ați instituit-o este o măsură prevăzută de Constituția României sau nu?
  2. Considerați că starea de alertă este o măsură care afectează agenții economici din punct de vedere al măsurilor dispuse de dumneavoastră în calitate de președinte al C.J.S.U.?
  3. Agenții economici care suferă pierderi ca urmare a stării de alertă (clienții agenților economici sunt sancționați dacă sunt găsiți pe terase, în frizerii sau cabinete cosmetice etc. de către forțele de ordine, fiindu-le afectată activitatea în mod negativ) vor beneficia de sprijin financiar din partea guvernului sau din partea altor instituții sau nu? Dacă nu, vă cer să menționați public care este motivul pentru care nu îi sprijiniți pe agenţii economici, aşa cum se întâmplă in toate ţările europene, și îi împingeţi către faliment.
  4. Este corectă măsura sancționării constănțenilor care frecventează terasele restaurantelor sau ale cafenelelor?
  5. Care este criteriul care a stat la baza nominalizării activităților permise de către dumneavoastră a fi desfășurate în timpul carantinării municipiului Constanța și a celorlalte localități afectate de carantină?

Deocamdată atât. Măcar să ne lămuriți pe noi, constănțenii, în legătură cu cele cinci probleme ridicate mai sus. Nu îmi doresc un răspuns trimis pe email-ul P.M.P. sau prin poștă la adresa Mișcării Populare. Noi nu avem nimic de ascuns. Din păcate dumneavoastră, autoritățile, da. Totuși vă cerem un răspuns public problemelor semnalate și soluții pentru despăgubirea agenților economici, care azi au un embargo mascat din partea autorităților prin această declarare “perversă” a stării de alertă, tocmai pentru a nu le permite celor afectați să ceară despăgubiri.“, se arată în scrisoarea semnată de președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: