Connect with us

Actual

Ședință CLM dar …încep pregătirile pentru alegerile parlamentare. Un consilier PSD a demisionat

Maria Ionescu

Publicat

la

Astăzi s-a desfășurat ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Constanța. Cu toate că pe ordinea de zi exista un număr impresionant de proiecte care își așteptau votul, nu toți aleșii locali au participat. De fapt, doar 23 de consilieri locali – 11 de la PNL și 12 de la PSD au dat curs invitației la ședință. Cum era de așteptat, întâlnirea aleșilor locali a debutat cu retragerea câtorva dintre proiectele aflate pe ordinea de zi. Și vorbim despre proiecte extrem de importante pentru toți locuitorii orașului. Reamintim că pe ordinea de zi s-au aflat 41 de proiecte de hotărâri, dintre care 5 au fost retrase. Un proiect extrem de important și care vizează foarte multă lume din Constanța se referă la prețul gigacaloriei. El a fost retras din motive extrem de clare: ”După ce am identificat suma necesară pentru acoperirea subvenției la caldură, am primit o hotărâre de instanță de la FinCoGeRo. Au venit cu situația de plată numărul 2. Pentru a evita o blocare vă propun suplimentarea lucrărilor edilitare de 14 milioane lei. Rămân mai puțini bani pentru subvenție. Aceasta este și motivul pentru care am retras proiectul cu subvenția la încălzire de astăzi”, a declarat primarul Constanței, Decebal Făgădău. Reprezentanții Primăriei anunțaseră, în cadrul ședinței din data de 30 iulie, că analizează toate posibilitățile financiare pentru ca, în perioada de iarnă, prețul gigacaloriei să nu fie mai mare de 250 de lei. Tot în ședința de Consiliu Local, fostul director al Arhivelor Naționale Constanța, Virgil Coman, a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului, distincția fiind înmânată soției sale, Daniela Coman. Un alt subiect important l-a constituit retragerea consilierului Adriana Teodoru și desemnarea în locul său a lui Cristian Mihăilescu. Ea nu a dorit să facă nici un fel de precizări legate de plecarea sa, dar surse demne de încredere ne-au spus că Adriana Teodoru (fost jurnalist al postului de televiziune TV Neptun) va participa, cel mai probabil, la alegerile parlamentare care se vor desfășura la finele acestui an.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

În timpul uraganului Sally, un comandant de navă român a salvat 4 marinari

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Duminică, 13 septembrie 2020, nava “COSCO Malaysia” la comanda căreia se afla comandantul de cursă lungă român Bogdan Rusu, a salvat 4 marinari aflați pe un velier în Golful Mexic.
Evenimentul a avut loc la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, în jurul orei 11 dimineața (local GMT),
în timpul furtunii tropicale Sally.
Cei 4 marinari ai velierului „Yes Dear” erau în mare pericol după ce nava lor a luat apă, iar US Coast Guard a abandonat salvarea cu un elicopter HH – 60 Jayhawk din cauza vremii nefavorabile.
Nava „COSCO Malaysia”, înregistrată în Hong Kong, sub conducerea comandantului Bogdan Rusu, a înfruntat uraganul și a lansat o acțiune de salvare a celor 4 marinari, debarcându-i apoi în siguranță în portul Tampa Bay.
US Coast Guard a mulțumit comandantului navei pentru curajul și efortul echipajului, prin președintele Grupului de Căutare și Salvare, Benjamin Strong, afirmând că “salvarea unei vieți pe mare este o provocare, salvarea a patru vieți într-o furtună tropicală este un lucru extraordinar”.
Bogdan Rusu, comandantul care și-a asumat riscul de a înfunta marea, pentru a-și salva semenii, merită propus pentru premiul “Bravery at Sea”, conferit de Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale ( IMO), pentru acte de bravură pe mare. Propunerile pentru acest premiu se fac anual către Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale ( IMO) până în luna aprilie a anului următor.
”Bogdan Rusu este membru al Asociației Comandanților de Navă din România, potrivit declarației
comanadantului Marius Țuțuianu, președinte al acesteia.”, a precizat Ovidiu Sorin Cupșa, Ambasador maritim IMO. 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Portul Midia. Tigări de contrabandă ascunse în saci din plastic

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au descoperit în Portul Midia, într-un autoturism condus de un cetăţean sirian, 500 pachete țigări de contrabandă.

În data de 18.09.2020, în jurul orei 02.00, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în zona Porții de acces nr. 2 a Portului Midia, un autoturism înmatriculat în România, la volanul căruia se afla un cetățean sirian, în vârstă de 61 ani.

În urma controlului efectuat în portbagajul autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit doi saci din plastic de culoare neagră, ce conţineau 500 pachete ţigări de contrabandă, diferite mărci, care aveau aplicate timbrul pentru produse accizabile.

Cantitatea de țigări  fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

”În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Gărzii de Coastă Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânăr din Năvodari urmărit internațional pentru furt calificat comis în Olanda

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţişti de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Constanța au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracțiuni ce ar fi fost comise pe teritoriul Olandei. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

La data de 17 septembrie a.c., poliţişti de investigații criminale au depistat un bărbat, de 24 de ani, din Năvodari, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile olandeze.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă comisă în orașul Leidschendam din Olanda.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța, urmând a fi predat autorităţilor olandeze în vederea executării pedepsei cu închisoarea.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: