Connect with us

Politica

Ședința crucială în coaliția de guvernare. Ce se întâmplă cu facturile românilor și compensarea cu 50 de bani a prețului carburanților

Published

on

Liderii Coaliției decid astăzi ce se întâmplă cu facturile românilor. Se discută despre extinderea listei de beneficiari ai compensărilor, precum și schimbarea calculului pentru compensare. Tot în ședința de luni este posibil ca liderii coaliției să stabilească dacă va fi prelungită schema de compensare a prețului carburanților.

Liderii Coaliției discută despre extinderea listei includerea în lista beneficiarilor de compensări a lăcașurilor de cult și companiilor de utilități. De asemenea, se dorește schimbarea calculului pentru compensare – bazat pe consumul din ultimii 3 ani. Liderii coaliției de guvernare vor stabili luni dacă Executivul va prelungi schema de compensare a la carburanți cu 50 de bani pe litru, conform unor surse politice.

“Este subiect de discuţie luni în coaliţie. În acest moment nu am reuşit să discutăm cu companiile. Luni luăm o decizie”, au precizat surse politice pentru Mediafax.

Măsura, care este valabilă până la 1 octombrie 2022, a fost luată de Guvern la începutul sfârșitul lunii iunie, când a aprobat ordonanța de urgență pentru aplicarea reducerii de 50 de bani la prețurile la carburanți – 25 de bani de la bugetul de stat, iar 25 de bani o reducere comercială.

La mai bine de două luni de când a intrat în vigoare schema de compensare cu 50 de bani, prețurile carburanților se mențin la un nivel ridicat. Spre exemplu, un litru de benzină standard se vinde în medie cu prețuri cuprinse între 6,83 de lei și 7,13 lei.

Motorina este mai scumpă, iar în unele stații poate ajunge și la 9 lei. Ca sa economisească, unii oameni au căutat alte metode.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!