Connect with us

Administratie

Şedinţă de urgenţă la Primăria din oraşul Ovidiu. Vezi ce s-a stabilit

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de azi,  22 martie, la sediul primăriei Ovidiu, primarul George Scupra a convocat în regim de urgenţă Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Ovidiu.

Cu acest prilej s-au stabilit mai multe măsuri urgente, care vor intra în vigoare de mâine. Concret,  s-a luat act de obligaţiile instituite prin Ordonanţa Militară nr. 2/21.03.2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 pentru aplicarea lor pe raza UAT Ovidiu şi suplimentar au fost instituite următoarele măsuri:

  • magazinele care comercializează produse alimentare, vor servi clienţii prin hublou (geam, ghişeu, deschizatură în geam sau uşa de la intrare) sau, în functie de spaţiul de deservire, în incintă, cu respectarea regulii de acces pentru 1 persoană, maximum 2 persoane, cu păstrarea distanţei minime obligatorii;
  • se interzice desfacerea spre consum a băuturilor alcoolice sau de orice fel în vecinătatea magazinelor, sub sancţiunea suspendării autorizaţiei de funcţionare şi închiderea activităţii;
  • se interzice comercializarea băuturilor la aparatele de tip automate de cafea pe întreaga rază a oraşului Ovidiu şi a localităţilor arondate (sat Culmea şi sat Poiana);
  • se interzice deţinerea sub orice formă în afara magazinelor a tonetelor, meselor sau orice alte forme de servire pentru cafea, ceai, băuturi alcoolice etc., sub sancţiunea suspendării autorizaţiei de funcţionare şi închiderea activităţii;
  • spălătoriile de pe zona u.a.t. Ovidiu vor proceda doar la spalarea exterioară a autovehiculelor;
  • în perioada sărbătorilor: Buna Vestire, Floriile şi săptămâna mare a Paştelui, inclusiv noaptea de Invierea Domnului se vor difuza online slujbele susţinute în cadrul bisericilor de pe raza oraşului Ovidiu;
  • pentru suplimentarea efectivelor de ordine publică, se dispune punerea la dispoziţia Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă a tuturor angajatilor OVI PROTECT S.R.L.;
  • în zona Atlas se va proceda la limitarea accesului cetăţenilor în incinta parcului cu platani prin delimitarea zonei cu bandă de protecţie şi scoaterea băncuţelor;
  • a fost înfiinţat grupul de 15 voluntari pentru sprijinirea activităţii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Ovidiu, după cum urmează:

– voluntarii vor asigura procurarea produselor solicitate de către persoanele vulnerabile din lista întocmită de DPAS Ovidiu, cu resursele financiare proprii ale solicitanţilor şi distribuirea acestora domiciliu.
– fac exceptie persoanele aflate în izolare sau carantină, de care se ocupă exclusiv DPAS Ovidiu, sub supravegherea continuă a Direcţiei de sănătate publică a judeţului Constanţa.

În afara grupului de voluntari deja stabilit, se pot înscrie şi alţi doritori, la numărul de telefon 0725.202.322, persoana de contact Mazilu Viorica – Voica.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Investiții de milioane de euro în comuna Castelu

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Administrația publică din Castelu are în derulare mai multe investiții în cele două localități ale comunei, Castelu și Nisipari, care se ridică la câteva milioane de euro. Printre proiectele cum fonduri europene care se află în derulare se numără modernizarea și dotarea Căminului Cultural din localitatea Nisipari, modernizare drumuri de interes local în comuna Castelu, modernizare strada Gării și strada Bisericii din localitatea Castelu și amenajarea unui spațiu public de recreere pentru populația rurală în satul Nisipari.

O atenție deosebită în ultimii patru ani a fost acordată educației, care a reprezentat o prioritatea zero pentru administrația locală din comuna Castelu. De aceea, autoritățile locale au investit sume importante de bani în crearea de condiții moderne de studiu pentru copiii din cele două localități ale comunei, Castelu și Nisipari. În această idee, a fost modernizată și dotată grădinița din localitatea Castelu. Acest proiect are valoarea totală de 2,7 milioane de lei. Vorbim de fonduri atrase de administrația locală de la Guvernul României. Grădinița a funcționat într-un imobil vechi, însă grație acestui proiect copiii din Castelu au o grădiniță nouă cu patru săli de grupă, o sală multifuncțională, cancelarie, încăpere pentru programul cornul și laptele, cabinet pentru asistentul medical și spații de depozitare și de odihnă. Viceprimarul comunei, Antoneta Prodan, spune că noua grădiniță oferă condiții la standarde europene. În paralel cu amenajarea noii grădinițe din Castelu, în Nisipari, Primăria construiește și o grădiniță cu patru săli în satul Nisipari. Proiectul este finanțat din fonduri guvernamentale prin Programul Operațional Regional. Execuția lucrării va costa 1.314.651,89 de lei.

O altă investiție majoră a Primăriei Castelu vizează modernizarea a 17 străzi din cele două localități ale comunei, cu o lungime totală de 8,334 km. Modernizarea celor 17 străzi din comună constă în asfaltarea în două straturi pe zonele pietruite și din pământ și turnarea unui strat de asfalt de uzură pe zonele cu asfalt existent, care prezintă numeroase degradări, fisuri longitudinale și transversale. Pentru apele pluviale s-au propus șanțuri/rigole din beton și pământ, astfel încât apele pluviale și micile ravene existente să nu afecteze structura drumului proiectat. Proiectul de modernizare a drumurilor din comuna Castelu este finanţat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 1.121.703 de euro, din care 895.674 de euro reprezintă finanţare publică prin PNDR şi 226.029 Euro reprezintă cofinanţarea beneficiarului, adică a Primăriei Castelu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Acces rutier îmbunătățit în zona Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Albatros”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța acționează constant pentru crearea unor condiții mai bune în unitățile de învățământ din oraș. În acest sens, echipele SC Confort Urban SRL au intervenit cu utilaje pentru turnarea asfaltului pe strada Barbu Ștefănescu Delavrancea, pentru a facilita accesul către Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Albatros”.

Strada de pământ a beneficiat de o infrastructură rutieră modernă, lucrarea fiind cuprinsă în programul de investiții în trama stradală pe care Primăria Municipiului Constanța îl implementează în cartierele orașului.

Facem din nou apel către locuitorii din zonă să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Stațiile de autobuz din Constanța, dotate cu sistem de supraveghere și soft pentru detectarea agresiunilor

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Pentru creșterea nivelului de siguranță în orașul nostru, Primăria Municipiului Constanța, prin CT BUS, continuă implementarea proiectului stațiilor SMART CT BUS. Stațiile inteligente de la Poarta 1 și Parcul Arheologic sunt monitorizate, de astăzi, cu un sistem performant format din câte 5 camere de supraveghere dotate cu un soft capabil să detecteze orice incidente ce au loc în raza lor de acțiune (persoană căzută pe stradă, altercații, accidente, acte de vandalism etc.) Mai mult, imediat după detectarea incidentului, softul, care va fi conectat la o interfață controlată de autorități, alertează oamenii legii, care pot veni în sprijinul cetățenilor în cel mai scurt timp.

Decebal Făgădău – primarul municipiului Constanța:

„Stațiile cu facilități de tip SMART CITY sunt prototip și au fost puse gratuit la dispoziția municipalității de către compania producătoare. Este un proiect pe care îl vom îmbunătăți continuu și ne propunem să îl extindem și în alte zone din oraș”.

Bogdan Niță – directorul CT BUS:

„Este vorba de un proiect aflat în faza de testare. Vorbim despre mai multă siguranță în stațiile de autobuz. Acest soft va fi conectat la dispeceratul CT BUS și la dispeceratul Poliției Locale, așa că vom putea să reacționăm în cazul unei agresiuni. Alături de identificarea agresiunilor în stațiile de autobuz, mai avem un element foarte important – numărarea pasagerilor care se află în stație. Acest lucru, coroborat cu numărarea pasagerilor din autobuzele noi, poate să ajungă la o concluzie referitoare la gradul de încărcare a liniei de autobuz”.
Sistemul performant din stațiile inteligente CT BUS poate detecta pericolul la orice oră din zi și din noapte.

Marius Miroslav – reprezentantul firmei producătoare:

„Sistemul emite alerte în cazul unei agresiuni, în cazul în care o mașină staționează prea mult în stație și autobuzul nu poate opri, poate emite alerte atunci când oamenii stau înghesuiți. Detectează practic orice pericol și, pe lângă asta, aceste stații inteligente sunt dotate și cu un buton de panică ce transmite foarte repede în dispecerat informația”.
Cele două stații inteligente sunt echipate cu ecrane de mari dimensiuni, prin care călătorii află în timp real informații de interes public, traseele mijloacelor de transport în comun, timpul de sosire dar și evenimente importante din oraș.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: