Connect with us

Politica

Sediul CJC se schimbă la față: vor fi executate ample lucrări de reabilitare! Ce alte clădiri intră în proiect

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Consiliul Județean Constanța lansează o invitație de participare pentru o achiziție publică. În acest sens, conducerea administrației județene a postat pe pagina de internet a instituției un anunț de participare privind intenția semnării unui contract de lucrări pentru proiectul “Lucrări reparații și zugrăveli” pentru mai multe clădiri aflate în administrarea CJ Constanța.

Astfel, pe loturi, contractele se vor semna astfel:

Lot I – Hol Etaj I – Palat Administrativ – Bd. Tomis nr. 51;
Lot II – Pavilion Expoziţional Constanţa – birouri parter – Bd. Mamaia nr. 331A;
Lot III – Pavilion Expoziţional Constanţa – sală mese + anexe – Bd. Mamaia nr. 331A;
Lotul IV – Palat Administrativ – Bd. Tomis nr. 51;
Lotul V – Bloc L4 – Aleea Magnoliei nr. 2, Bl. L4;
Lotul VI – Sediul C.J.C. – Str. Mircea cel Bătrân nr. 106.

Lucările vor fi executate conform specificaţiiilor tehnice din Caietul de sarcini şi anexele la caietul de sarcini, documente disponibile pe site-ul CJ Constanța, la secțiunea Achiziții publice.

De asemenea, din document desprindem că achiziția se va face în mod direct, iar finanțarea lucrărilor se va face din bugetul Consiliului Județean Constanța.

Condiţii de participare: Pot participa toţi operatorii economici interesaţi, indiferent dacă aceştia deţin sau nu cont în SEAP.

“Autoritatea contractanta va achiziţiona lucrarile de mai sus respectând prevederile art. 43 din HG 395/2016.
Ofertantul desemnat câştigător va posta oferta în SEAP, în condiţiile în care deţine cont. În cazul în care ofertantul
selectat nu va îndeplini condiţiile de participare sau refuză încheierea contractului, va fi selectat/contactat
operatorul economic situat pe următorul loc, în baza criteriului de atribuire”, informează conducerea CJ Constanța.

Criteriul de atribuire stabilit este “preţul cel mai scăzut”.

Termenul limită de depunere a ofertelor a fost stabilită data de 09.03.2018, ora 12:00.

Adresa la care se transmit/depun ofertele: Bdul Tomis nr. 51, Constanţa 900725, Registratura – Consiliul Judetean Constanta, în plic/colet sigilat cu scrisoare de înaintare, conform Formular 1 din Sectiunea Formulare, până la data limită de depunere a ofertelor, 09.03.2018, ora 12:00.

IMPORTANT: Se vor menţiona următoarele: adresa autorităţii contractante; denumirea contractului – Lotul pentru care se depune oferta; numele/denumirea contractului (lotului) pentru care se depune oferta; numele/denumirea ofertantului.

Propunerea tehnică: Propunerea tehnică se va elabora pentru fiecare lot în parte.

“Ofertantul are obligaţia de a elabora propunerea tehnică, astfel încat aceasta să respecte în totalitate
specificaţiile tehnice, conform documentaţiei de atribuire şi cu respectarea listelor privind cantităţiile de lucrări
aferente categoriilor de lucrări. In cazul nerespectarii cantităţilor din caietul de sarcini (listele de cantităţi), prin
ofertarea de cantităţi în plus sau în minus (care nu sunt considerate vicii de formă sau erori aritmetice) se va
considera că oferta nu satisface în mod corespunzător cerinţele din caietul de sarcini şi va fi considerată
neconformă”, se arată în anunț.

Propunerea financiară: Propunerea financiară se va prezenta pentru fiecare lot in parte.

“Se va prezenta Formularul de ofertă – Formularul 2, din Sectiunea Formulare, care reprezintă elementul
principal al propunerii financiare, insotit de un deviz, cu respectarea categoriilor de lucrari si cantitatilor de
lucrari din caietul de sarcini si anexele la caietul de sarcini. Devizul oferta va fi intocmit structurat pe capitole de
cheltuieli, cuprinzand toate cheltuielile aferente executiei lucrarii. Propunerea financiară va conţine valoarea
totala, exprimata in lei, fără TVA şi cu TVA, care va fi evidentiat distinct”, mai regăsim în documentul postat pe pagina de internet a CJ Constanța.

Altă mochetă

Un alt anunț pe care îl puteți regăsi pe pagina de internet a administrației județene se referă la o invitație de participare la o licitație publică pentru încheierea contractului “Achiziție și montare mochetă, decopertare și montare mochetă existentă”

Va fi o achiziție directă, fondurile urmând să fie asigurate din bugetul Consiliului Județean Constanța.

Condiţii de participare: Pot participa toţi operatorii economici interesaţi indiferent dacă aceştia deţin sau nu cont în SEAP.

Denumirea, adresa, numărul de telefon şi de fax şi adresa de e-mail a biroului de la care se pot solicita informaţii şi clarificări: Serviciul Achiziţii, Analiză Piaţă, Urmărire Contracte, Consiliul Judeţean Constanţa, Bd. Tomis nr. 51, tel.+40-241.488.413, fax.+40- 241.488.411, e-mail: licitatii@cjc.ro.

Criteriul de atribuire pentru contractul prezentat va fi “prețul cel mai scăzut”.

Perioada de valabilitate a ofertei este de 45 de zile, iar termenul limită de depunere a ofertelor a fost stabilită data de 02.03.2018 ora 14:00.

Toţi operatorii economici interesaţi vor transmite ofertele pe adresa de e-mail licitatii@cjc.ro, sau la Registratura Consiliului Judeţean Constanţa, conform Formular 1, în care se va preciza obiectul achizitiei.

Toate detaliile privind cele două achiziții pot fi consultate pe pagina de internet a Consiliului Județean Constanța la www.cjc.ro – secțiunea achiziții / licitații.

Comments

comments

Politica

PNL, apel către constănțeni: “Cere parlamentarilor din județ să voteze moțiunea de cenzură”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

PNL Constanța a creat o postare pe pagina de Facebook a organizației prin care ăi îndeamnă pe constănțeni să le ceară parlamentarilor din județ responsabilitate și să voteze moțiunea de cenzură.

“Cere parlamentarilor din județul CONSTANȚA să te REPREZINTE și să voteze MOȚIUNEA DE CENZURĂ!”, este mesajul care însoțește această fotografie.

“Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, rușinea României”

Opoziţia a depus vineri, moţiunea de cenzură “Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”, demersul fiind semnat de 163 de parlamentari. PNL, USR şi PMP afirmă, în document, că programul de guvernare ar trebui să se numească ”Programul de Guvernare după anul 2021 …”, toate angajmentele fiind amânate după această dată. În plus, potrivit opoziţiei, pentru un incompetent dovedit, PSD-ALDE are cel puţin alte 3-4 rezerve şi mai slab pregătite, România e aruncată în instabilitate pentru Liviu Dragnea, moartea pândeşte în spitalele româneşti, educaţia e subfinanaţată, iar în privinţa infrastructurii se înregistrează cel mai mare deficit. Guvernului i se reproşează numărul mare de ministere, de secretari şi de subsecretari de stat plătiţi regeşte. Carmen Dan este prezentată ca ministrul care a dirijat bastoanele şi lacrimogenele împotriva cetăţenilor paşnici, ministrul Agriculturii drept “groparul zootehniei româneşti”, Tudorel Toader este icoana la care se închină toţi condamnaţii din penitenciare şi recidiviştii eliberaţi, iar ministrul. Finanţelor este cel care “încă mai confundă ministerul cu discotecile”. În opinia semnatarilor, este periculos pentru interesele naţionale ca ţara să rămână pe mâna acestui grup infracţional organizat, care distruge statul de drept şi dinamitează stabilitatea politică şi economică a României.

“Guvernul marionetă al penalului Liviu Dragnea trebuie să plece azi! Aceasta nu este o cerere a opoziţiei, ci o urgenţă naţională! Grupul infracţional organizat, condus de Liviu Dragnea, care s-a instalat la conducerea României a slăbit statul, ca să şi-l supună, într-un moment în care avem nevoie de fim puternici, azi mai mult ca oricând.  Afirmăm cu putere şi cu toată responsabilitate că este periculos pentru interesele naţionale ca ţara să rămână pe mâna acestui grup infracţional organizat, care distruge statul de drept şi dinamitează stabilitatea politică şi economică a României, într-un moment de instabilitate internaţională”, afirmă opoziţia la începutul textului moţiunii de cenzură , document care a fost depus la Parlament.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ziua etniei tătare, sărbătorită la Castelu, alături de inițiatorul legii și de muftiul cultului musulman

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Ziua etniei tătare se sărbătorește în mod oficial în România, în fiecare an, pe data de 13 decembrie. Sărbătoarea a fost oficializată prin lege, în anul 2006, la inițiativa fostului deputat Aledin Amet, care este în momentul de față secretar de stat în Departamentul Minorităților Naționale. Totodată, acesta este și cetățean de onoare al comunei Castelu. Anul acesta, inițiatorul legii, împreună cu șeful cultului musulman din România, Iusuf Murat, și alți reprezentanți de seamă ai Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani, au decis să marcheze ziua etniei lor chiar la Castelu. La eveniment au participat și invitați din Dobrici, Bulgaria, cetățeni și consilieri locali din Castelu.

”Astăzi am sărbătorit la Castelu “Ziua Etniei Tătare” alături de Inițiatorul Proiectului de Lege privind “Ziua Etniei Tătare” Amet Aledin, secretar de stat în Departamentul minorităților și Cetățean de Onoare al Comunei Castelu împreună cu Muftiul Cultului Musulman din România Iusuf Murat, o delegație din Dobrici, Bulgaria, consilieri locali, cetățeni din Castelu si alți invitați.
Felicitări tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment!
Ziua Etniei Tătare din România este sărbătorită, anual, la 13 decembrie și a fost decisă prin lege a Parlamentului Romaniei in 2006. Data a fost aleasă datorită faptului că, pe 13 Decembrie 1917, Parlamentul Tătarilor crimeeni a proclamat Republica Tătarilor Crimeeni si a aprobat constituția statului.
Cu această ocazie se organizează manifestări festive mai ales in Dobrogea, unde trăiesc cei mai mulți tătari in Romania, încă de acum 800 de ani!

Tătarii sunt o minoritate istorică , păstrători de tradiții și obiceiuri strămoșești, iar acest lucru i-a ajutat, timp de sute de ani, să-și păstreze identitatea etnică.” – a comunicat viceprimarul comunei Castelu, Antoneta Prodan.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Cristinel Dragomir, altă ȚEAPĂ de la PSD. Ionuț Done este noul subprefect al Constanței

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Tocmai când primise asigurări de la însuși șeful PSD Constanța că nu mai scapă din mâini postul de subprefect al județului Constanța, Cristinel Dragomir a rămas iar pe dinafară. Pentru postul ăsta, Dragomir s-a făcut și funcționar de Giurgiu, după care s-a transferat la Constanța, a renunțat la postul de administrator într-o instituție subordonată Consiliului Judetean Constanța și… nimic.

Cristinel Dragomir s-a făcut funcționar la Giurgiu, ca să fie subprefect de Constanța

De altfel, Dragomir a declarat pentru “Ordinea.ro” că are susținerea lui Felix Stroe, președintele Organizației Județene a PSD Constanța. Potrivit declarațiilor acestuia, Felix Stroe i-a promis că va discuta “personal” cu ministrul MAI pentru numirea sa. Și dacă, în urmă cu trei săptămâni scaunul de subprefect al județului Constanța era doar o chestiune de timp pentru Cristinel Dragomir, azi… Ionuț Done a fost numit subprefect al județului Constanța.

“Ăștia-s oamenii”

Contactat telefonic pentru un punct de vedere, Cristinel Dragomir a declarat pentru “Ordinea.ro” că se aștepta și că nu avea așteptări prea mari, deși i s-a propus acest post, nu l-a solicitat el.

“Am bănuit că așa se va întâmpla. Foarte bine că avem subprefect, nu?! Cum s-a întâmplat asta, să-l întrebați pe președintele de organizație că el decide, hotărârea e la el. Despre mine, eu sunt obișnuit deja cu astfel de… întâmplări. De altfel, vă spun sincer că nici nu mi-am făcut iluzii prea mari. Mi s-a cerut CV-ul, l-am trimis că așa e civilizat și așa funcționează activitatea politică a partidelor, dar să spună cei de la organizație ce s-a întâmplat… Eu spun doar atât: ăștia-s oamenii!”

Felix Stroe, președintele PSD Constanța, nu a răspuns apelurilor venite din partea “Ordinea.ro” pentru un punct de vedere vizavi de acuzațiile ce i se aduc, însă îi așteptăm dreptul la replică.

Iată ce declara Cristinel Dragomir pentru ziarul nostru pe 21 noiembrie a.c.:

Felix Stroe se interesează personal la ministrul Carmen Dan ca Dragomir să ajungă subprefect

Cine este Ionuț Done

Despre Ionuț Done știm că a fost jurist la jardarmi și de aproape un an este auditor în cadrul Ministerul Administrației și Internelor.

Done a lucrat în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța din anul 2003, în 2010 a activat ca jurist și, în prezent este auditor în cadrul MAI.

Decizia numirii lui Ionuț Done în funcția de subprefect a fost luată, astăzi, în ședința de Guvern.

Ionuț Done are 42 de ani, este căsătorit – soția lui este farmacist – și au trei copii.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: