Connect with us

Actual

Șef de poliție care lua șpăgi de mii de euro, SĂLTAT de procurorii DNA. Scădea alcoolemia șoferilor contra cost

Published

on

Un șef în Poliție și un avocat au fost reținuți, după ce ofițerul ar fi luat șpagă 3.000 de euro de la un șofer prins beat la volan. Mai mult, l-ar fi învățat pe acesta ce să declare pentru ca alcoolemia să rezulte mai mică. Procurorii DNA i-au reținut pentru 24 de ore, începând de marți, pe Stoica Ion-Joe, comisar șef de poliție, fost șef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti, bănuit de trafic de influență și pe un avocat în cadrul Baroului București, suspect de complicitate la trafic de influență, notează jurnaliștii de la stiripesurse.ro.

Conform procurorilor, în perioada 8 ianuarie 2022 – prezent, Stoica, beneficiind de ajutorul avocatului, ar fi pretins și a primit de la o persoană cercetată pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice având o alcoolemie peste limita legală suma de 3.000 de euro.

În schimbul banilor, ofițerul de poliție ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor colegi de serviciu și ar fi promis că îi va determina pe aceștia să dispună față de persoana cercetată o soluție de clasare, arată DNA. Mai mult, Stoica i-ar fi pus la dispoziție persoanei respective “o rețetă” ce cuprindea aspectele pe care aceasta trebuia să le declare astfel încât la efectuarea unui calcul retroactiv al alcoolemiei rezultatul să fie unul inferior limitei care atrage răspunderea penală.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!