Conecteaza-te cu noi

Justitie

Șefa consilierilor județeni PNL a pierdut procesul cu ANI. Detalii exclusive despre cum s-a apărat Topolov de incompatibilitate

Published

on

Gianina Topolov PNL Constanta

Curtea de Apel Constanța a respins astăzi, pe fond, contestația formulată de Gianina-Ionela Topolov, lidera de grup a consilierilor județeni PNL Constanța, împotriva raportului întocmit de ANI pe 7 iunie 2023, prin care a fost găsită în incompatibilitate. Abaterea constatată de inspectorii de integritate se referă la faptul că o societate comercială în care consiliera județeană penelistă deținea calitatea de asociat a încheiat acorduri-cadru în valoare de 16,5 milioane de lei cu instituții subordonate Consiliului Județean, deși astfel de practici sunt interzise prin lege. Societatea se numește Snow Clean SRL și s-a ocupat de spălarea lenjeriilor de pat de la Spitalul Județean și de la Direcția de Asistență Socială. Deși spăla de milioane de euro, sociatatea a declarat zero angajați în anul 2022, potrivit Termene.Ro.

Topolov a contestat raportul de integritate pe 26 iunie 2023, la Curtea de Apel Constanța. Din cauze necunoscute, fișa litigiului din www.portal.just.ro a fost anonimizată. La rubrica ”părți” s-a menționat: ”lipsă informații”. Astfel, nimeni, necunoscând numărul de dosar, nu ar fi putut descoperi litigiul căutând după numele acesteia.  Spre comparație, toți ceilalți incompatibili anunțați de ANI în urma verficărilor din iunie 2023 pot fi găsiți după nume și prenume pe portalul justiției. Indiferent din ce cauze s-a întâmplat așa, anonimizarea dosarului n-a ajutat-o.

La primul termen de judecată, pe 16 octombrie 2023, Toplov a cerut încuviințarea probei cu înscrisuri, dar și proba testimonială cu un martor. Așa cum reiese din Încheierea ședinței de judecată, care este document public, reprezentanta incompatibilei a declarat instanței că intenționează să facă dovada că Topolov s-a retras din Snow Clean încă din anul 2018, după cum ar atesta diverse înscrisuri interne ale societății, înscrisuri care nu din vina consilierei nu au fost depuse la Registrul Comerțului decât în anul 2021. Desigur, martorul propus urma să ateste aceste împrejurări sub jurământ. De asemenea, din Încheiere reiese că Topolov a acreditat ideea că ar fi existat disensiuni între ea și asociata ei, ceea ce ar explica de ce (din răutate!!! – n.r.) actul prin care s-ar fi retras din firmă în 2018 nu a fost depus de la Registrul Comerțului decât în 2021.

Teza probatorie, redată ca citat: ”demonstrarea disensiunilor dintre asociatul și administratorul societății Snow Clean și reclamanta din cauza de față (Gianina Topolov – n.r.), disensiuni din cauza cărora, de pe o parte, reclamanta, în calitate de asociat al acestei societăți, nu avea absolut nicio legătură cu deciziile luate de asociatul administrator asupra încheierii actelor juridice, iar pe de altă parte, disensiuni din cauza cărora nu a fost posibilă încă din 2018 retragerea reclamantei din această societate, deși intenția în acest sens a fost manifestată în mod expres”.

Advertisement

Judecătoarea cauzei, Marilena Victoria Mircioi, studiase însă dosarul de judecată, așa cum îi stă bine oricărui magistrat care se respectă. Ca dovadă, aceasta a interpelat-o pe avocata Gianinei Topolov dacă are cunoștință că la dosar există înscrisuri care atestă că Topolov a fost director economic la Snow Clean în perioada în care pretindea că se afla în disensiune cu asociata majoritară.

Procesul a mai avut un termen de judecată pe 29 ianuarie 2024, când s-au pus concluziile pe fond, iar pronunțarea soluției a fost dată astăzi, 12 februarie 2024. E limpede că Topolov nu a reușit să-și dovedească susținerile, care, apropo, sunt vădit contradictorii.

Hotărârile date în contencios-administrativ sunt definitive cu fondul, însă recursul suspendă executarea lor. Topolov are drept de recurs în 15 zile de la comunicarea hotărârii. Este aproape imposibil să se ajungă la o hotărâre în recurs până la finalul mandatului de consilier.

Trebuie să mai spunem că PNL Constanța nu i-a retras Gianinei Topolov calitatea de lider de grup în Consiliul Județean. La ultimele ședințe ale CJC, Topolov a dat tonul tăierii de fonduri la unele unități administrativ-teritoriale, dar și mai recent la cheltuielile de promovare ale Muzeului de Istorie. Aceasta a evocat grija față de banul public și principiul corectitudinii, pentru a-și justifica propunerile.

 

Advertisement

 

 

 

 

 

Advertisement

 

Gianina Topolov, lidera de grup a consilierilor județeni PNL Constanța, a pierdut astăzi procesul în care a contestat raportul de incompatibilitate întocmit de Agenția Națională de Integritate (ANI) anul trecut.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions