Connect with us

Societate

Șefii de la Protecția Consumatorilor cer Guvernului majorări de salarii și “forțe proaspete”

Published

on

După ce polițiștii au ieșit în stradă și au decis să aplice avertismente în loc de amenzi, acum și alți angajați din sistemul public fac o solicitare către Guvernului PNL-PSD-UDMR. Șeful unei instituții de forță a Statului Român anunță că „contextul pandemic ne-a jumătățit”. Este vorba despre conducerea ANPC care, prin vocea directorului Paul Anghel (foto deschidere) cere majorări salariale.

“Contextul pandemic ne-a înjumătățit. 2.000-2.000 și ceva de lei pe lună pentru un comisar debutant, insuficienți pentru a trăi”, anunță Paul Anghel care cere Guvernului PNL – PSD – UDMR majorări de salariu pentru angajații din subordinea sa, dar și “forțe proaspete”.

„Pe de altă parte, suntem și insuficienți, când eu am intrat în sistem eram undeva la 1.200 de comisari la nivel național cu drept de control, azi mai sunt doar 300, contextul pandemic ne-a injumătățit, au fost colegi care au decedat, au ieșit la pensie, suntem din păcate, o instituție îmbătrânită, așteptăm forțe proaspete.”, a mai spus Paul Anghel, la TransilvaniaFoodSummit, Ediția 1-a, 2021, Cluj-Napoca, conform foodbiz.ro.

Paul Anghel: „Noi vrem să ajungem și noi măcar la un nivel decent”

„Ideea este că noi vrem să creem specialiști, avem o discuție la nivelul ASE București, de ce nu și la nivelul României și al Universității de la Cluj, dacă este nevoie putem să semnăm chiar parteneriate, în așa fel încât să vină studenții în training, să vedem dacă le convine ceea ce găsesc aici, aceasta este partea pozitivă. Partea negativă ar fi că salariile noastre sunt la nivelul foarte, foarte scăzut, suntem cumva Cenușăreasa organelor de control din România, salariile sunt la jumătate sau poate chiar sub jumătate față de alte instituții de control, deși atribuțiile sunt mult peste alte autorități. Noi vrem să ajungem și noi măcar la un nivel decent, pentru că vorbim de 2.000-2.000 și ceva de lei pe lună pentru un comisar debutant, insuficienți pentru a trăi și a se dezvolta normal din perspectiva unui funcționar, inclusiv din perspectiva integrității funcționarului, mă refer inclusiv la codul deontologic profesional din codul administrativ, din legea funcționarului public”, a spus Anghel.

 

 

Comments

comments