Conecteaza-te cu noi

Societate

Șefii de la Protecția Consumatorilor cer Guvernului majorări de salarii și “forțe proaspete”

Published

on

După ce polițiștii au ieșit în stradă și au decis să aplice avertismente în loc de amenzi, acum și alți angajați din sistemul public fac o solicitare către Guvernului PNL-PSD-UDMR. Șeful unei instituții de forță a Statului Român anunță că „contextul pandemic ne-a jumătățit”. Este vorba despre conducerea ANPC care, prin vocea directorului Paul Anghel (foto deschidere) cere majorări salariale.

“Contextul pandemic ne-a înjumătățit. 2.000-2.000 și ceva de lei pe lună pentru un comisar debutant, insuficienți pentru a trăi”, anunță Paul Anghel care cere Guvernului PNL – PSD – UDMR majorări de salariu pentru angajații din subordinea sa, dar și “forțe proaspete”.

„Pe de altă parte, suntem și insuficienți, când eu am intrat în sistem eram undeva la 1.200 de comisari la nivel național cu drept de control, azi mai sunt doar 300, contextul pandemic ne-a injumătățit, au fost colegi care au decedat, au ieșit la pensie, suntem din păcate, o instituție îmbătrânită, așteptăm forțe proaspete.”, a mai spus Paul Anghel, la TransilvaniaFoodSummit, Ediția 1-a, 2021, Cluj-Napoca, conform foodbiz.ro.

Paul Anghel: „Noi vrem să ajungem și noi măcar la un nivel decent”

„Ideea este că noi vrem să creem specialiști, avem o discuție la nivelul ASE București, de ce nu și la nivelul României și al Universității de la Cluj, dacă este nevoie putem să semnăm chiar parteneriate, în așa fel încât să vină studenții în training, să vedem dacă le convine ceea ce găsesc aici, aceasta este partea pozitivă. Partea negativă ar fi că salariile noastre sunt la nivelul foarte, foarte scăzut, suntem cumva Cenușăreasa organelor de control din România, salariile sunt la jumătate sau poate chiar sub jumătate față de alte instituții de control, deși atribuțiile sunt mult peste alte autorități. Noi vrem să ajungem și noi măcar la un nivel decent, pentru că vorbim de 2.000-2.000 și ceva de lei pe lună pentru un comisar debutant, insuficienți pentru a trăi și a se dezvolta normal din perspectiva unui funcționar, inclusiv din perspectiva integrității funcționarului, mă refer inclusiv la codul deontologic profesional din codul administrativ, din legea funcționarului public”, a spus Anghel.

 

Advertisement

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions