Conecteaza-te cu noi

Politica

Șeful CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, propus pentru arestare preventivă. Social-democrații spun că nu se așteptau ca acesta să ia mită

Published

on

buzatu ciolacu

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost exclus din PSD, a anunţat sâmbătă preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi în şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului. Totodată, Tudor Buzatu, fiul preşedintelui CJ Vaslui, şi-a dat demisia din funcţia de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, iar Gabriela Creţu, fosta soţie a şefului CJ Vaslui, a fost suspendată din partid. Ea l-a amenințat pe liderul partidului Marcel Ciolacu și a spus că va contesta decizia la Comisia de Integritate.

În tot acest timp, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat, sâmbătă, că nu se aștepta ca Dumitru Buzatu să ia mită.

„Nu am discutat (cu domnul Buzatu – n.r.). Incredibil ce s-a întâmplat cu el. Comentarii… fără cuvinte. Nu mă aşteptam la aşa ceva de la domnul Buzatu. Organele statului să îşi facă datoria. Foarte dezamăgit, nu am crezut că un om la 68 de ani poate să facă un asemenea lucru“, a spus Stănescu.

Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, urmează să fie trimis, astăzi, la tribunal cu propunerea de arestare preventivă.

Advertisement

Amintim că fostul lider local al PSD a fost reținut pentru 24 de ore, după ce procurorii DNA l-au prins în flagrant cu o mită de 1,25 de milioane de lei, primită de la un om de afaceri din Cluj, denunțător în acest caz.

Iată comunicatul DNA:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 septembrie 2023, a inculpatului:

BUZATU DUMITRU, președinte al Consiliului județean Vaslui, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

Advertisement

În perioada 08.05.2023 – 07.09.2023, inculpatul Buzatu Dumitru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plată facturilor).

În contextul menționat mai sus, la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului Buzatu Dumitru i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 23 septembrie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.“

Sursa: Agerpres

Advertisement

Sursa foto: facebook.com/paul.palencsar

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions