Connect with us

Administratie

Șeful CJC, Horia Țuțuianu, vrea să scape de directorul Spitalului Județean, dr. Cătălin Grasa

Publicat

la

În ultima perioadă au apărut tot mai multe zvonuri despre faptul că managerul general al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Cătălin Grasa, este la un pas de a fi demis de președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu. Principalul motiv ar fi managementul defectuos al lui Grasa. Pentru a afla care este situația lui Grasa, președintele CJC a fost întrebat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, dacă îl va demite pe Grasa și ce îi reproșează.

„Întotdeauna voi avea de reproșat managerilor instituțiilor din subordinea CJC, pentru mereu voi cere performanță de la oamenii din subordine, inclusiv de la mine. La Spitalul Județean au fost probleme și sunt la ora actuală, destul de mari după părerea mea. Au fost controale făcute de Corpul de Control al CJC și de la Ministerul Sănătății. Aștept un raport de la Minister în două – trei zile și cred că până la jumătatea lunii august voi lua o decizie în ceea ce privește managementul de la Spitalul Județean Constanța. Dacă asta mă întrebați, da, nu sunt mulțumit de managementul domnului Cătălin Grasa“, a spus Țuțuianu.

Președintele CJC a afirmat că îi cere lui Grasa, acum în al 12-lea ceas, o implicare mai mare.

„Îi cer nopți nedormite dacă e nevoie, să doarmă la Spitalul Județean dacă este nevoie, îi cer să nu mai piardă banii pe care conducerea CJC s-a zbătut să îi obțină de la Ministerul Sănătății și să se consulte cu noi atunci când situația este mai delicată și îi cer ca cel puțin o dată pe săptămână să meargă pe fiecare secție pe care o are în subordine la Spitalul Județean. În același timp, mi-aș dori ca în momentul în care orice problemă apare, începând de la mass-media până la juridică, să fim informați noi de la CJC pentru a putea lua măsuri imediate sau să-l sprijinim dacă este nevoie. Sper să înțeleagă măcar acum în al 12-lea ceas că managementul de la Spitalul Județean nu este mulțumitor pentru CJC“, a declarat șeful CJC.

Țuțuianu a mai subliniat că nu are pe nimeni în vedere ca posibil înlocuitor al lui Grasa și nici nu a luat decizia de a-l schimba pe Grasa. Cu toate acestea, mesajul președintelui CJC pentru managerul Spitalului Județean este cât se poate de clar. Demiterea lui Grasa este doar o chestiune de zile.

Amintim că, în ultima perioadă, la Spitalul Județean au fost efectuate o serie de controale inopinate atât de la CJC, cât și de la Ministerul Sănătății. De asemenea, deputatul de Constanța al USR Stelian Ion a scris, pe Facebook, citând un articol publicat de digi24.ro, că Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate a acordat o clasificare mai mare Spitalului Penitenciar Poarta Albă decât Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa și  decât Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Comments

comments

Administratie

Chițac revine cu propunerea de a crește prețul gigacaloriei de la 598 de lei la 1.034,78 de lei

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, revine în Consiliul Local cu propunerea de a majora prețul gigacaloriei. În ședința ordinară de joi, 30 septembrie, primarul Chițac va propune un proiect de hotărâre privind aprobarea prețului local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța SRL începând cu data de 01.09.2021. Practic, Chițac propune creșterea prețului gigacaloriei de la 598 de lei la 1.034,78 de lei. Primăria spune că „prețul crește influențat de costul materiei prime și al pierderilor și că acesta trebuie să acopere costurile reale ale serviciilor prestate.“ Față de ședința precedentă, de această dată, conducerea Primăriei nu vine cu niciun proiect privind prețul gigacaloriei pe care îl va plăti populația.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Noi promisiuni de la Chițac: 125 de stații și 41 de autobuze electrice noi

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat pe Facebook că Primăria a demarat procedura de achiziție și montaj a 125 de stații de autobuz și că autoritatea locală va cumpăra 41 de autobuze electrice noi.

„Dragii mei, vreau să vă dau o veste bună. Am demarat procedura în sistemul electronic de achizitii publice pentru licitația de achiziție și montaj a 125 de stații de autobuz. Ofertele pot fi depuse până pe 2 noiembrie, dată la care va avea loc deschiderea lor. Este pentru prima dată în istoria orașului când se demarează un asemenea proiect. Ca să vă faceți o idee despre ce vorbim, trebuie să știți că până acum orașul nostru nu a deținut stațiile pentru transportul public. Știu că este greu de crezut, dar Constanța a depins de operatorul privat de publicitate care deținea monopolul și care și-a ridicat toate cele 31 de stații din teren. Pentru că așa au înțeles administrațiile trecute să poarte de grijă orașului în ultimii 30 de ani. Odată cu acest proiect și cu achiziționarea a 41 de autobuze electrice, ne mai depărtăm puțin de practicile păguboase și de interesele din trecut și facem încă un pas spre normalitate.

Vă anunț că noile stații vor fi construite din materiale de cea mai înaltă calitate, în conformitate cu legislația, reglementările și standardele de calitate ale Uniunii Europene. Acestea vor fi dotate cu panouri de afișaj moderne și cu bănci cu spătar și șezut din lemn, sigure și rezistente în timp. De asemenea, din punct de vedere estetic, acestea se vor integra climatului și peisajului urban al orașului nostru. Durata contractului va fi de maximum 12 luni de la data semnării acestuia de ambele părți, furnizorul având obligația de a livra și monta cel puțin 20 de stații în primele 60 de zile.

Dragi prieteni, sistemul de transport public trebuie modernizat în întregime astfel încât să devină eficient, iar mobilitatea și confortul călătorilor să se ridice la cele mai înalte exigențe. În acest fel, vom încuraja din ce în ce mai multă lume să folosească autobuzul în detrimentul mașinii. Vă reamintesc că am contractat și o flotă de 41 de autobuze electrice (20 de autobuze cu o lungime de 12 metri și 21 de autobuze de 10 m), Constanța făcând astfel primii pași spre un transport public prietenos cu mediul. Primul autobuz electric va ajunge în Constanța în luna decembrie pentru a fi testat pe traseu.

Cu astfel de pași mărunți reparăm Constanța. Situații de genul acesteia cu stațiile de autobuz care nu au aparținut orașului și care frizează orice urmă de logică și de bun simț încă întâlnim la tot pasul. Este moștenirea cu care trebuie să ne luptăm și pe care o îndreptăm muncind cu perseverență, pricepere și cu bună-credință.“, a scris Chițac pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. O arteră importantă din cartierul KM 4-5 intră de săptămâna viitoare în reabilitare

Publicat

la data de

Scris de

Pe strada Liliacului, continuă procesul de modernizare a tramei stradale pe tronsonul delimitat de strada Progresului și strada Pandurului. Se reabilitează infrastructura trotuarelor prin montare de borduri moderne iar de săptămâna viitoare se va interveni și asupra zonei carosabile. Luni, 27 septembrie, marți, 28 septembrie și miercuri, 29 septembrie se va decoperta asfaltul existent, motiv pentru care traficul rutier va fi restricționat parțial, în intervalul orar 08:00-16:00. După finalizarea lucrărilor de frezare, carosabilul va fi îmbrăcat în asfalt.

„Conducătorii auto care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt rugați să nu parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil pentru a evita ridicarea autovehiculelor. De asemenea, participanţii la trafic sunt rugați să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zona în care se reabilitează trama stradală.“, notează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: