Connect with us

Administratie

Șeful CJC, Horia Țuțuianu, vrea să scape de directorul Spitalului Județean, dr. Cătălin Grasa

Tatian Iorga

Publicat

la

În ultima perioadă au apărut tot mai multe zvonuri despre faptul că managerul general al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Cătălin Grasa, este la un pas de a fi demis de președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu. Principalul motiv ar fi managementul defectuos al lui Grasa. Pentru a afla care este situația lui Grasa, președintele CJC a fost întrebat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, dacă îl va demite pe Grasa și ce îi reproșează.

„Întotdeauna voi avea de reproșat managerilor instituțiilor din subordinea CJC, pentru mereu voi cere performanță de la oamenii din subordine, inclusiv de la mine. La Spitalul Județean au fost probleme și sunt la ora actuală, destul de mari după părerea mea. Au fost controale făcute de Corpul de Control al CJC și de la Ministerul Sănătății. Aștept un raport de la Minister în două – trei zile și cred că până la jumătatea lunii august voi lua o decizie în ceea ce privește managementul de la Spitalul Județean Constanța. Dacă asta mă întrebați, da, nu sunt mulțumit de managementul domnului Cătălin Grasa“, a spus Țuțuianu.

Președintele CJC a afirmat că îi cere lui Grasa, acum în al 12-lea ceas, o implicare mai mare.

„Îi cer nopți nedormite dacă e nevoie, să doarmă la Spitalul Județean dacă este nevoie, îi cer să nu mai piardă banii pe care conducerea CJC s-a zbătut să îi obțină de la Ministerul Sănătății și să se consulte cu noi atunci când situația este mai delicată și îi cer ca cel puțin o dată pe săptămână să meargă pe fiecare secție pe care o are în subordine la Spitalul Județean. În același timp, mi-aș dori ca în momentul în care orice problemă apare, începând de la mass-media până la juridică, să fim informați noi de la CJC pentru a putea lua măsuri imediate sau să-l sprijinim dacă este nevoie. Sper să înțeleagă măcar acum în al 12-lea ceas că managementul de la Spitalul Județean nu este mulțumitor pentru CJC“, a declarat șeful CJC.

Țuțuianu a mai subliniat că nu are pe nimeni în vedere ca posibil înlocuitor al lui Grasa și nici nu a luat decizia de a-l schimba pe Grasa. Cu toate acestea, mesajul președintelui CJC pentru managerul Spitalului Județean este cât se poate de clar. Demiterea lui Grasa este doar o chestiune de zile.

Amintim că, în ultima perioadă, la Spitalul Județean au fost efectuate o serie de controale inopinate atât de la CJC, cât și de la Ministerul Sănătății. De asemenea, deputatul de Constanța al USR Stelian Ion a scris, pe Facebook, citând un articol publicat de digi24.ro, că Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate a acordat o clasificare mai mare Spitalului Penitenciar Poarta Albă decât Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa și  decât Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Comments

comments

Administratie

Câți bani vrea șeful CJ Constanța să trimită primăriilor din județ – LISTA COMPLETĂ

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

După circ și prea mult scandal pentru situația în care se află proiectele aflate în derulare, în județul Constanța, Horia Marius Țuțuianu, șeful administrației județene constănțene, a publicat, în urmă cu câteva minute lista sumelor de bani pe care primăriile le vor primi la viitoarea ședință. O ședință programată și convocată chiar de el, luni 13 iulie.

Cei mai mulți bani sunt trimiși de la CJC către Primăria Constanța. 2.000.000 de lei se regăsesc pe lista repartizărilor pentru proiecte de dezvoltare locală, restanțe și arierate. Iată toate sumele și lista completă a primăriilor care vor primi bani la următoarea ședință:

Horia Țuțuianu explică, pe contul său de Facebook, faptul că varianta prezentată a fost realizată în baza solicitărilor administrațiilor locale.

“Varianta de proiect prezentată este bazată pe solicitările depuse, pe necesitățile reale ale comunităților, pe legislația în vigoare, pe avizele comisiei de buget și nu pe fantasmagorii politice. În speranța că toți consilierii care vor fi prezenți la ședința extraordinară a Consiliului Județean Constanța, din data de 13 iulie, vor reprezenta interesele cetățenilor județului și nu pe cele personale, de grup sau de partid, îi asigur pe constănțeni că nu voi da un pas înapoi atunci când este vorba despre creșterea calității vieții lor. Țin să subliniez că propunerea de proiect reprezintă o repartizare bugetară echilibrată, în condițiile în care a fost făcută împreună cu aparatul de specialitate, primind toate avizele comisiilor de specialitate dar și cu sprijinul Direcției Generale Economico-Financiare și luând în considerare solicitările tuturor primarilor din județ”, a scris șeful administrației județene pe contul său de Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Ce n-a văzut… Constanța! Consilierii județeni “se bat” în convocarea de ședințe pe aceleași teme, “războiul” administrativ abia începe

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Au înnebunit…consilierii județeni. Luni, 13 iulie, sunt convocate două ședințe extraordinare ale Consiliului Județean Constanța. Una este convocată de PNL, la ora 13.00, iar alta de președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu. Ambele au aceleași teme: alocarea de fonduri către primării. În primă fază, ieri, pe Facebook, consilierul județean al PNL, Marian Crușoveanu, a anunțat că aleșii liberali au convocat o ședință extraordinară a Consiliului Județean Constanța, în care să fie tranșată problema alocărilor bugetare către primării, care au nevoie disperată de bani. Ședința a fost convocată pentru luni, 13 iulie. Astăzi, șeful CJ, Horia Țuțuianu, a anunțat și el că a convocat o ședință a CJ, fix cu aceeași temă. Diferența dintre cele două convocări constă în listele diferite cu alocările bugetare. Pe de o parte, Țuțuianu vine cu o variantă a alocărilor bugetare, iar pe de altă parte, liberalii vin cu varianta lor.

Pe de altă parte, liderul PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, vicepreședintele CJC, spune că susține o alocare bugetară echilibrată. Palaz spune că niciuna din variantele de alocări bugetare nu este echilibrată.

Convocatorul PNL:

Download (PDF, 231KB)

Convocatorul lui Țuțuianu:

Dispoziţia nr. 239/09.07.2020

privind convocarea Consiliului Judeţean Constanţa în şedinţă extraordinară  pentru data de 13.07.2020 , ora  11,00

             Ţuțuianu Marius Horia, în calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa,

În conformitate cu dispozițiile art.178 alin.(2) şi art. 179 al.(2) lit.b  din Ordonanța  de Urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ;

În temeiul art.196 al. (1) lit.b din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului  nr.57/2019 privind Codul administrativ,

D I S P U N:

Art.1. Se convoacă Consiliul Județean Constanța în ședință extraordinară pentru data de 13.07.2020, ora 11,00 în sala “Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ – Consiliul Județean Constanța, cu următorul proiect al Ordinii de zi:

  1. Proiect de hotărâre privind  repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2020 pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru susţinerea programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare pe care unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, în mod justificat, nu le pot finanţa din veniturile proprii, inclusiv din impozitul pe venit repartizat şi din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

  1. Proiect de hotărâre privind  repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din T.V.A. pe anul 2020, pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului de venituri şi cheltuieli al Judeţului Constanţa pe anul 2020.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Continuă lucrările de modernizare a bulevardului Tomis, pe tronsonul cuprins între strada Poporului și strada Nicolae Iorga

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Echipele SC Confort Urban SRL au acționat noaptea trecută cu utilaje pentru turnarea celui de-al doilea strat de asfalt pe banda de circulație situată lângă marginea părții carosabile, pe sensul de mers către strada Poporului. Carosabilul a fost îmbrăcat în asfalt de tip MASF, cu un grad mare de elasticitate, utilizat la drumurile cu trafic intens.

Totodată, s-au executat lucrări de frezare a carosabilului la intersecția bulevardului Tomis cu strada Poporului. Stratul de asfalt a fost decopertat pentru a fi recondiționat.

Asfaltarea carosabilului va continua joi și vineri, cu restricții parțiale de trafic, în intervalul orar 19:00 – 05:00.

Constănțenii care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt rugați să NU își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil.

Facem apel către participanţii la trafic să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zona în care se efectuează lucrări. (comunicat de presă Primăria municipiului Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: