Connect with us

Administratie

Șeful CJC, Horia Țuțuianu, vrea să scape de directorul Spitalului Județean, dr. Cătălin Grasa

Tatian Iorga

Publicat

la

În ultima perioadă au apărut tot mai multe zvonuri despre faptul că managerul general al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Cătălin Grasa, este la un pas de a fi demis de președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu. Principalul motiv ar fi managementul defectuos al lui Grasa. Pentru a afla care este situația lui Grasa, președintele CJC a fost întrebat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, dacă îl va demite pe Grasa și ce îi reproșează.

„Întotdeauna voi avea de reproșat managerilor instituțiilor din subordinea CJC, pentru mereu voi cere performanță de la oamenii din subordine, inclusiv de la mine. La Spitalul Județean au fost probleme și sunt la ora actuală, destul de mari după părerea mea. Au fost controale făcute de Corpul de Control al CJC și de la Ministerul Sănătății. Aștept un raport de la Minister în două – trei zile și cred că până la jumătatea lunii august voi lua o decizie în ceea ce privește managementul de la Spitalul Județean Constanța. Dacă asta mă întrebați, da, nu sunt mulțumit de managementul domnului Cătălin Grasa“, a spus Țuțuianu.

Președintele CJC a afirmat că îi cere lui Grasa, acum în al 12-lea ceas, o implicare mai mare.

„Îi cer nopți nedormite dacă e nevoie, să doarmă la Spitalul Județean dacă este nevoie, îi cer să nu mai piardă banii pe care conducerea CJC s-a zbătut să îi obțină de la Ministerul Sănătății și să se consulte cu noi atunci când situația este mai delicată și îi cer ca cel puțin o dată pe săptămână să meargă pe fiecare secție pe care o are în subordine la Spitalul Județean. În același timp, mi-aș dori ca în momentul în care orice problemă apare, începând de la mass-media până la juridică, să fim informați noi de la CJC pentru a putea lua măsuri imediate sau să-l sprijinim dacă este nevoie. Sper să înțeleagă măcar acum în al 12-lea ceas că managementul de la Spitalul Județean nu este mulțumitor pentru CJC“, a declarat șeful CJC.

Țuțuianu a mai subliniat că nu are pe nimeni în vedere ca posibil înlocuitor al lui Grasa și nici nu a luat decizia de a-l schimba pe Grasa. Cu toate acestea, mesajul președintelui CJC pentru managerul Spitalului Județean este cât se poate de clar. Demiterea lui Grasa este doar o chestiune de zile.

Amintim că, în ultima perioadă, la Spitalul Județean au fost efectuate o serie de controale inopinate atât de la CJC, cât și de la Ministerul Sănătății. De asemenea, deputatul de Constanța al USR Stelian Ion a scris, pe Facebook, citând un articol publicat de digi24.ro, că Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate a acordat o clasificare mai mare Spitalului Penitenciar Poarta Albă decât Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa și  decât Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Comments

comments

Administratie

Constanţa. PMP vrea interzicerea folosirii telefonului mobil şi a căştilor în timpul traversării străzilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

PMP Constanţa doreşte interzicerea folosirii telefonului mobil şi a căştilor, în timpul traversării străzilor. Cei de la Mișcarea populară propun, în acest sens, amplasarea unor marcaje de avertizare în apropierea trecerilor de pietoni, prin care să se indice interdicția utilizării telefoanelor sau altor dispozitive electronice mobile în timpul traversării. PMP spune că, după propunerea înregistrată la începutul anului la Primăria Municipiului Constanța (nr. 3866/09.01.2019), privind suprailuminarea trecerilor de pietoni prin montarea unor corpuri de iluminat cu LED, ce a fost deja parțial implementată, noua inițiativă a consilierilor locali ai Mișcării Populare Constanța a fost pusă deja în practică.

„Prima trecere semnalizată în acest mod a fost realizată pe strada Traian din Municipiul Constanța, în dreptul Liceului Teoretic „Traian”. Având în vedere numărul tot mai mare de pietoni ce utilizează dispozitive electronice în timpul traversării, dispozitive ce afectează substanțial atât atenția vizuală, cât și acustică, considerăm că astfel de marcaje sunt necesare în apropierea tuturor trecerilor de pietoni din Constanța.

Precizăm că astfel de marcaje au fost implementate în multe orașe din Statele Unite ale Americii și din Europa, din cauza numărului tot mai mare de accidente cu victime produse din neatenția pietonilor care se angajează în traversare pe trecerile de pietoni, utilizând telefonul mobil sau purtând căști“, spun cei de la PMP Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Parcul din zona Casei de Cultură, botezat cu numele Reginei Maria. Făgădău: Nu voi demola nicio biserică!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Parcul de la Casa de Cultură are, începând de astăzi, o nouă denumire: „Parcul Regina Maria”. Placa ce atestă atribuirea numelui de „Regina Maria“ a fost dezvelită, astăzi, de primarul Constanței, Decebal Făgădău, de rectorul Universității Andrei Șaguna, Aurel Papari și subprefectul Ionuț Done.

„Sunt deosebit de bucuros și onorat că particip la acest eveniment cu totul și cu totul special. El reprezintă pentru mine înfăptuirea a două vechi năzuințe. Prima, este legată de atribuirea unui nume acestui parc. Și, pentru acest motiv, în ultimii ani, am adresat câteva rugăminți și câteva propuneri. Și iată că acum sunt foarte plăcuta situație de a-i mulțumi domnului primar că a sprijinit această propunere, că a aprobat această propunere și pentru sprijinul prețios fără de care nu am fi reușit. Cel de-a doua năzuință este legată de omagierea Reginei Maria“, a spus Papari.

Subprefectul Done: „Regina Maria – mama răniților“

Subprefectul Constanței, Ionuț Done a evocat-o, la rândul său, pe Regina Maria, considerând-o „mama răniților“.

„Este parcul copilăriei mele. Mă bucur că primește o asemenea denumire. Regina MARIA, CUM ȘTIM CU TOȚII, A FOST DENUMITĂ ȘI MAMA RĂNIȚILOR. A făcut multe pentru România. A fost și om de stat, a luptat pentru unitate. Dorințele probabil i s-au împlinit după cum știm: unitatea tuturor românilor“, a declarat subprefectul Constanței.

Făgădău: „Nu voi demola nicio biserică“

La rândul său, primarul Constanței a spus că lucrează la un proiect care înseamnă „regenerarea întregii zone de la Casa de Cultură și transformarea întregii zone într-un parc“.

„Ne-am gândit că, dincolo de atribuire a numelui de Regina Maria acestui parc, să începem să aducem oamenii în această zonă. Pe lângă cele două locuiri de joacă, mă bucură că cele două instituții din zonă, Universitatea „Andrei Șaguna” și „Colegiul Național de Arte Regina Maria” au venit cu propunere care, după alte două încercări, au venit cu propunerea de Regina Maria, regina inimilor noastre. Redevenirea acestui parc începe dintr-un colț. Știu că există voci critice la adresa bisericii începute lângă o altă biserică. Cred că ar trebui să ne uităm la partea bună, că acest prilej să fie unul de solidaritate. Toți cei care au credință, să ne unim forțele și să ajutăm Arhiepiscopia să finalizeze această lucrare. De demolat, în mandatul meu nu se va demola nicio biserică“, a spus Decebal Făgădău.

Amintim că atribuirea numelui de Regina Maria parcului de la Casa de Cultură a fost votată de Consiliul Local Constanța, la propunerea primarului Decebal Făgădău. Primarul a spus, într-un comunicat de presă, că parcul a fost redenumit la sugestia universității Andrei Șaguna.

Pe de altă parte, parcul de la Casa de Cultură, care acum ca tematică Războiul de independență de la 1877, deci, este legat de Regele Carol I, este ciopârțit de două lăcașuri de cult, o capelă funcțională și o alta în construcție.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța anunță că a plantat peste 200 de arbuști

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța ne informează că peste 200 de arbuști se plantează în aceste zile lângă toate locurile de joacă nou amenajate, precum și lângă parcările nou înființate.

„Echipele Serviciului Gestionare Spații Verzi din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au acționat pe bulevardul Tomis, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, strada Nicolae Iorga, Mălinului, Heracleea, Lupeni, Făt Frumos, Șoseaua Mangaliei. În această lună se vor mai planta trandafiri, pentru ca luna decembrie să fie dedicată plantării arborilor ( mesteceni, arțari, castani sau pruni decorativi), atâta timp cât condițiile meteorologice o vor permite. Facem apel la constănţeni să protejeze plantațiile nou-înființate, să contribuie la menținerea acestora în stare de vegetație și, dacă este cazul, să sesizeze Primăria Constanţa (0241.550055) sau Direcția Generală Poliția Locală (0241.484205 sau 0799.606142 – WhatsApp) în situația în care constată acte de vandalism sau de sustragere a materialului dendro-floricol din teren“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: