Connect with us

Administratie

Șeful CJC, Horia Țuțuianu, vrea să scape de directorul Spitalului Județean, dr. Cătălin Grasa

Tatian Iorga

Publicat

la

În ultima perioadă au apărut tot mai multe zvonuri despre faptul că managerul general al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Cătălin Grasa, este la un pas de a fi demis de președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu. Principalul motiv ar fi managementul defectuos al lui Grasa. Pentru a afla care este situația lui Grasa, președintele CJC a fost întrebat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, dacă îl va demite pe Grasa și ce îi reproșează.

„Întotdeauna voi avea de reproșat managerilor instituțiilor din subordinea CJC, pentru mereu voi cere performanță de la oamenii din subordine, inclusiv de la mine. La Spitalul Județean au fost probleme și sunt la ora actuală, destul de mari după părerea mea. Au fost controale făcute de Corpul de Control al CJC și de la Ministerul Sănătății. Aștept un raport de la Minister în două – trei zile și cred că până la jumătatea lunii august voi lua o decizie în ceea ce privește managementul de la Spitalul Județean Constanța. Dacă asta mă întrebați, da, nu sunt mulțumit de managementul domnului Cătălin Grasa“, a spus Țuțuianu.

Președintele CJC a afirmat că îi cere lui Grasa, acum în al 12-lea ceas, o implicare mai mare.

„Îi cer nopți nedormite dacă e nevoie, să doarmă la Spitalul Județean dacă este nevoie, îi cer să nu mai piardă banii pe care conducerea CJC s-a zbătut să îi obțină de la Ministerul Sănătății și să se consulte cu noi atunci când situația este mai delicată și îi cer ca cel puțin o dată pe săptămână să meargă pe fiecare secție pe care o are în subordine la Spitalul Județean. În același timp, mi-aș dori ca în momentul în care orice problemă apare, începând de la mass-media până la juridică, să fim informați noi de la CJC pentru a putea lua măsuri imediate sau să-l sprijinim dacă este nevoie. Sper să înțeleagă măcar acum în al 12-lea ceas că managementul de la Spitalul Județean nu este mulțumitor pentru CJC“, a declarat șeful CJC.

Țuțuianu a mai subliniat că nu are pe nimeni în vedere ca posibil înlocuitor al lui Grasa și nici nu a luat decizia de a-l schimba pe Grasa. Cu toate acestea, mesajul președintelui CJC pentru managerul Spitalului Județean este cât se poate de clar. Demiterea lui Grasa este doar o chestiune de zile.

Amintim că, în ultima perioadă, la Spitalul Județean au fost efectuate o serie de controale inopinate atât de la CJC, cât și de la Ministerul Sănătății. De asemenea, deputatul de Constanța al USR Stelian Ion a scris, pe Facebook, citând un articol publicat de digi24.ro, că Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate a acordat o clasificare mai mare Spitalului Penitenciar Poarta Albă decât Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa și  decât Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Comments

comments

Administratie

(document) Ce prevede Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiului Constanța. Vezi și sancțiunile!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

A fost finalizat Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța.

Regulamentul privind parcările publice din municipiul Constanța are avize de la Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5, conform reprezentanților Primăriei municipiului Constanța, și va intra la vot în ședința din 26 martie a.c. Astfel, prin document au fost trasate zonele 1, 2 și 3 și au fost stabilite tarifele care urmează să fie aprobate de aleșii municipali în ședința de vineri.

ZONA 1

Parcările adiacente spațiilor publice din diverse zone de interes public, comercial și turistic

Spatiile de parcare situate pe Bd. Tomis tronson delimitat de Bd. Mamaia si str. Traian Spatiile de parcare situate pe str. Mircea cel Batran tronson delimitat de str. Stefan cel Mare si str. Ion Ratiu   Spatiile de parcare situat la intersectia   Bd. Tomis si  Bd. Mamaia Parcare Sala Sporturilor – Str.Sarmisegetuza Spatii de parcare situate pe str. Stefan cel Mare tronson cuprins intre str. Mihai Eminescu si str. Rascoala din 1907 Spatiile de parcare situate pe Aleea Teatrului Oleg Danovski Spatiile de parcare situate pe bd. Ferdinand –zona Grand Spatiile de parcare situate pe str. Grivitei/ str. General Manu – adiacente bisericii Adormirea Maicii Domnului Spatiile de parcare situate in zona Piata Grivitei-str. Grivitei/ Constantin Bratescu/ Stefan Mihaileanu/ Jupiter Spatiile de parcare situate pe str. Stefan cel Mare tronson I.G. Duca- Atelierelor Spatiile de parcare situate pe Bd I.C. Bratianu tronson cuprins intre str. Avram Iancu si bd. 1 Decembrie 1918 Spatiile de parcare situate pe str. Termele Romane Spatiile de parcare adiacente Judecatorie, Tribunal, Curte de Apel, Cerc Militar Spatiile de parcare adiacente Port Turistic Tomis Spatiile de parcare Poarta 1 Spatiile de parcare adiacente Pietei Tomis III (incinta piata, str. Soveja, magazin Alfa Beta, magazin Mega Image) Spatiile de parcare adiacente Pietei Brotacei Spatiile de parcare adiacente Pietei Gorbaciov Spatiile de parcare adiacente Garii CFR Spatiile de parcare situate pe str. Unirii tronson delimitat de strazile Dragoslavele si Grozesti Spatiile de parcare adiacente Pietei Ciresica situate pe str. Cismelei si str. Cpt. Dobrila Eugeniu Spatiile de parcare situate pe sos. Mangaliei adiacente Pietei Abator Spatiile de parcare situate pe b-dul Elisabeta Str. Mircea cel Batran tronson cuprins intre str. Vasile Alecsandri si Bd. Ferdinand

ZONA 2 

Parcările situate pe trama stradală de categoria I și II de pe teritoriul administrativ al municipiului Constanța

Sos. Mangaliei Bd. 1 Mai Bd 1 Decembrie 1918 Bd. Alexandru Lapusneanu pana la intersectia cu Bd. Tomis Bd Tomis tronson cuprins intre Bd. Alexandru Lapusneanu si Bd. Aurel Vlaicu Bd. I.C. Bratianu Bd. Aurel Vlaicu Bd. Mamaia, Statiunea Mamaia Str. Soveja Str. Dezrobirii Str. Unirii Str. Primaverii Str. Ion Ratiu Str. Nicolae Iorga Str. Mihai Viteazu Str. Poporului Str. Eliberarii Str. Caraiman Str. Violetelor Str. Brizei Str. Pandurului Str. Cpt. Dobrila Eugeniu Str. Cismelei Str. Tulcei Str. Stefanita Voda

ZONA 3

PARCĂRILE DE REȘEDINȚĂ SI RIVERANE

ZONA 1

Parcările adiacente spațiilor publice din diverse zone de interes public, comercial și turistic
Tarife/taxe

Parcarea de scurtă durată de maxim 3 ore fără posibilitatea prelungirii timpului de parcare prin taxare repetată. Plata taxei se realizează prin Parcometru, SMS, Aplicație mobilă de plată Luni – Duminică în intervalul 00:00 – 24:00, pe tot parcursul anului.

Tariful de parcare: primele 2 ore,  câte 7 lei/oră+TVA, ora 3, tarif 15 lei+TVA

Abonament instituții publice si de interes public – 208 lei/an.

Abonament anual riverani persoane fizice, de luni până vineri 15:00-08:00, sâmbătă-duminică și sărbătorile legale – la nivelul taxelor aplicabile parcărilor rezidențiale pentru persoanele fizice.

Preț minim de începere a licitației pentru contracte de închiriere persoane fizice autorizate și juridice ce dețin în proprietate sau folosință spații destinate și utilizate legal pentru activități economice, la nivelul taxei de rezervare loc parcare rezidențial aplicabil persoanelor juridice.

ZONA 2 

Parcările situate pe trama stradală de categoria I și II de pe teritoriul administrativ al municipiului Constanța

Tarife/taxe
Parcarea publică cu plată. Plata taxei se realizează prin Parcometru, SMS, Aplicație mobilă de plata Luni – Duminica în intervalul 00:00 – 24:00, pe tot parcursul anului.

Tariful de parcare: 1 ora – 4lei+TVA

Parcarea se poate realiza și în baza unei viniete de culoare alba (anuala) 360lei/an

Vinieta de culoare albastra 1 zi – 25 lei, 1 sapt- 150 lei, 1 lună – 250 lei

Abonament anual riverani persoane fizice: luni-vineri (15:00-08:00), sambata-duminica si sarbatori legale (00:00-24:00) persoane fizice, de luni până vineri 15,00-08,00, sâmbătă-duminică și sărbătorile legale – la nivelul taxelor aplicabile parcărilor rezidențiale pentru persoanele fizice.

Preț minim de începere a licitației pentru contracte de închiriere persoane fizice autorizate și juridice ce dețin în proprietate sau folosință spații destinate și utilizate legal pentru activități economice, la nivelul taxei de rezervare loc parcare rezidențial aplicabil persoanelor juridice.

ZONA 3

PARCĂRILE DE REȘEDINȚĂ/RIVERANE

Taxa prevazută de hotărârea anuală de aprobare a impozitelor si taxelor locale

Locurile de parcare vor fi semnalizate suplimentar cu dispozitive cu următoarele caracteristici : confecționată din tablă neagră de 2 MM, vopsită cu grund și vopsea galbenă, înscripționarea se va face cu vopsea de culoare neagră, cu caractere de 3 CM, iar sintagma de rezervat va fi boldată. Sub nr. autorizației se va lipi o bandă reflectorizantă de 5/33 CM).

Plăcuțele vor fi realizate și montate contracost de către administratorul tramei stradale, S.C. Confort Urban S.R.L.

Iată și documentul integral:

Download (PDF, 674KB)

 

foto: ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Persoanele cu deficiențe de vedere ar putea avea acces mai ușor în mijloacele de transport în comun

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a avut astăzi, o întâlnire de lucru cu reprezentanții Asociației Nevăzătorilor din România – Filiala Constanța. În cadrul întâlnirii a fost prezentată soluţie inteligentă STEP-HEAR, care are ca scop sprijinirea persoanelor cu dizabilități prin intermediul unei aplicații care va facilita îndrumarea și orientarea în diverse medii. Aplicația pune la dispoziția utilizatorului, un ghid audio ce oferă asistență, pentru a elimina unele obstacole în activitățile lor zilnice, oferind îndrumări precise pentru persoanele nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere. Un alt avantaj al softului îl reprezintă, notificarea șoferului autobuzului în momentul în care o persoană cu dizabilități așteaptă să urce în mijlocul de transport în comun.

„Acest proiect inovator rezidă atât din necesitate cât și dintr-o mare dorință de a asigura independența și siguranța persoanelor cu dizabilități. Așa cum am mai spus, Consiliul Județean Constanța va susține întotdeauna orice proiect care poate contribui la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor județului Constanța, prin dezvoltarea tehnologiilor de accesibilitate, crearea independenței personale și a egalității sociale. Aceste soluții inovatoare și eficiente la problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități trebuie întotdeauna valorificate și sprijinite”, a declarat Mihai Lupu.

În timpul discuțiilor s-a încercat, de asemenea, identificarea unor spații în vederea desfășurării de activități anteprenoriale a persoanelor cu dizabilități. În cadrul Asociației Nevăzătorilor din România – Filiala Constanța, există o trupă de actori amatori, iar pentru punerea acesteia în valoare s-a luat în calcul organizarea unui Festival al Nevăzătorilor în județul Constanța. O parte din activitățile culturale ar putea să se desfășoare la Centrul productiv meșteșugăresc pentru susținerea activităților turistice și de agrement Ovidiu.

Tot astăzi pe agenda de lucru a președintelui s-a aflat și întâlnirea cu reprezentanții  Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”. Împreună cu aceștia s-a discutat despre importanța conservării și valorificării tuturor monumentelor aflate în patrimoniul județului. Astfel, a fost realizată o inventariere a tuturor monumentelor aflate în patrimoniul județului, fiind identificate și aduse în discuție acele monumente care nu au beneficiat de atenția cuvenită de-a lungul timpului. În acest sens, va fi inițiat un proiect de hotărâre al Consiliului Județean Constanța, privind conservarea și întreținerea monumentelor. Pe de altă parte, asociația a solicitat suportul CJC pentru apariția revistei trimestriale “Arma Pontica”, publicație de cultură, informare și atitudine a asociației.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Mai multe locuri de joacă din Constanța vor intra în reabilitare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Odată cu venirea primăverii, locurile de joacă din oraș vor fi din ce în ce mai căutate și frecventate de copii. Pentru că acestea sunt insuficiente în municipiul Constanța, Serviciul Amenajări Urbane din cadrul Primăriei Constanța lucrează în această perioadă pentru a pune la punct întreaga documentație care va sta la baza achiziției de lucrări pentru reabilitarea a 10 locuri de joacă în diferite zone ale orașului. Mai exact, anul acesta vor fi reabilitate următoarele spații destinate celor mici:

Parc Poarta 6

Str. Arcului/Str. Progresului

Str. Progresului, bl N1D/N2D

Str. Arcului/Str. Liliacului

Parc Doraly

Bd. I. C. Brătianu, Bl. PAV 6

Str. Solidarității/ Str. Prieteniei, Bl. H1

Bd. 1 Mai, Bl H 18

Str. Eliberării/ Str. Al. Gherghel, Bl DR 13

Zona de agrement Brizei

În paralel, pentru întreținerea și efectuarea unor lucrări de reparații curente la cele 41 de locuri de joacă ce au fost deja reabilitate, angajații Primăriei vor demara în scurt timp o achiziție pentru contractarea acestor servicii. De asemenea, la propunerea cetățenilor și în urma documentării făcute de angajații municipalității au fost identificate alte 36 de spații unde ar putea fi amenajate noi spații destinate celor mici, notează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: