Connect with us

Administratie

Șeful Poliției Locale Constanța, schimbat din funcție. Se încălzește Horia Constantinescu, fostul șef al OPC?

Publicat

la

Directorul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, Encică Drăguţ, a fost înlocuit din funcție cu adjunctul său Ionuț Dumitru, care este șeful Serviciului Rutier din cadrul Poliției Locale, au precizat surse din Primăria Constanța.

Pe de altă parte, surse din politică au precizat că, de fapt, postul de director al Poliției Locale este pregătit pentru Horia Constantinescu, fost șef al Oficiului pentru Protecția Consumatorului și care a intrat recent în echipa lui Vergil Chițac.

Comments

comments

Administratie

Răsăuțeanu, despre regulamentul parcărilor: „O administrație trebuie să guverneze pentru oameni nu să îi jecmănească“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Vergil Chițac și colaboratorii săi apropiații săi au introdus un regulament al parcărilor care a devenit în scurt timp celebru în toată țara. Și asta din cauza taxelor uriașe impuse pentru plata parcării, mult peste puterile financiare ale cetățenilor. Spre exemplu, parcarea în stațiunea Mamaia pentru 24 de ore costă aproape cât o noapte de cazare, undeva în jurul sumei de 100 de lei. Imaginați-vă că un turist vine cu familia la mare și să o săptămână în Mamaia, pentru care va plăti aproximativ 700 de lei. De asemenea, alde Chițac și compania au introdus tarife uriașe la parcare și în cartiere, spre exemplu în zonele CET sau Km 4-5, unde trăiesc multe familii care au venituri minime și care trebuie să scoată din buzunar sute de lei pe lună pentru a plăti parcarea.

Fostul viceprimar al orașului Costin Răsăuțeanu critică regulamentul parcărilor din Constanța și spune că, în momentul de față, orașul este condus de o administrație PUERILĂ.

„Nu își înțelege rolul fundamental pe care îl are: să guverneze pentru oameni! Și în interesul lor! Nu să îi jecmănească de bani la propriu, așa cum se întâmplă cu regulamentul de parcare. Constănțenii s-au trezit că trebuie să plătească parcarea în tot orașul! Chiar daca își plătesc taxele și impozitele la zi! Tarifele de parcare sunt ridicol de scumpe, de altfel, întregul plan al parcării este gestionat stângaci. Turiștii sunt confuzi, operatorii din turism se plâng că tot mai mulți turiști spun că nu vor reveni în stațiunea Mamaia. Constanța trebuie să arate ca un oraș primitor și prietenos, iar administrația locală trebuie să gândească măsuri care să atragă turiștii! Nu să îi îndepărteze!“, spune Răsăuțeanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Viceprimarul Cocargeanu: „Nu mai trebuie făcute cârpeli cu materiale ieftine la nivelul unităților de învățământ“

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul Florin Cocargeanu a declarat, după vizita la mai multe unități de învățământ, că au fost demarate lucrări de renovare și modernizare.

„Pentru că îngrijirea infrastructurii școlare intră în sarcina administrației locale, după încheierea anului școlar, au fost demarate lucrări de renovare și modernizare la multe unități de învățământ din municipiul Constanța. Doresc să urmăresc îndeaproape stadiul lucrărilor, așa încât voi face vizite periodice acolo unde acestea au loc. Am fost la Grădinița 34 din cartierul Medeea și la sălile de sport ale liceelor “George Călinescu” și Energetic. Toate cele trei locații sunt spații improprii pentru a găzdui activități educaționale: grădinița va fi renovată integral, mirosul de mucegai care există acum în unele săli fiind de nesuportat. Cele două săli de sport, vestiarele și grupurile sanitare anexe sunt nerenovate de ani buni, se pot observa cârpeli, materiale ieftine, condiții intolerabile pentru un municipiu de talia Constanței. Consider că fotografiile sunt foarte elocvente cu privire la situația actuală, îmi doresc ca atunci când lucrările vor fi finalizate aceste imobile să ofere standardele pe care elevii și cadrele didactice le merită și le așteaptă.“, spune viceprimarul Florin Cocargeanu.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța va face dezinsecție prin aplicarea de tratamente aviochimice

Publicat

la data de

Scris de

Având în vedere temperaturile extrem de ridicate înregistrate în ultima perioadă și umiditatea crescută, condiții propice pentru înmulțirea insectelor care produc disconfort, Primăria Constanța va relua acțiunile de dezinsecție prin aplicarea de tratamente aviochimice. Mai exact, mâine, 5 august, la primele ore ale dimineții, se vor efectua tratamente aviochimice în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, cu accent pe zonele din jurul lacurilor și a zonei costiere.

„Substanța folosită se numește Deadyna este avizată de Inspectoratul de Sănătate Publică București și are o sferă largă de acțiune, fiind destinată  combaterii insectelor care produc disconfort (țânțari, muște, gândaci, furnici etc.), nu este toxică pentru populație, nu murdărește, nu pătează și nu lasă  urme vizibile de produs. Este o substanță biodegradabilă – nu se acumulează în mediul înconjurător. În acest context, apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și circumscripțiile sanitar-veterinare trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele. Pentru ca activitatea de dezinsecție trebuie să fie derulată concomitent atât pe domeniul public, cât și privat al orașului, facem apel la cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitatea de dezinsecție pe proprietățile pe care le dețin, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității.“, notează Primăria.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: