Connect with us

Actual

Semafoarele nefuncționale noaptea fac prăpăd! Un deputat constănțean dorește luarea rapidă a unor măsuri!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În cursul zilei de azi am tot făcut referire la tragicul accident rutier care s-a produs în această dimineață la intersecția dintre b-dul Tomis și b-dul Aurel Vlaicu. Din fericire, în ciuda faptului că au ajuns la spital foarte mulți oameni, doar doi au rămas internați. Însă aici a fost vorba și despre foarte mult noroc. Dacă nu era, cine știe ce catastrofă s-ar fi produs. Și ne gândim cu toții ce se putea face, cine este vinovat, cum a avut loc accidentul etc. Sunt doar câteva dintre întrebările numeroase care se pot pune. În aceste condiții, unul dintre parlamentarii constănțeni, respectiv deputatul USR Cristian Ion Stelian, a demarat deja lucrurile. El a transmis deja adrese oficiale către Serviciul Rutier din cadrul IPJ Constanța și către primarul municipiului Constanța, prin care solicită repunerea în funcțiune pe timpul nopții a semafoarelor, măcar a celor din marile intersecții. ”Sunt foarte multe semafoare care nu funcționează în intersecții. Poate că nu trebuie să funcționeze toate dar în marile interesecții cred că este absolut necesar.”, ne-a spus deputatul constănțean. Tot el a scris pe pagina sa de facebook: ”Întâmplător, cunosc personal situația acelei intersecții care reprezintă un pericol real pentru șoferii care o traversează pe timpul nopții. În cazul în care nu se vor repune în funcțiune de urgență (chiar din această noapte) semafoarele, vom ști cu toții cui aparține responsabilitatea și împotriva cui vom formula plângeri. Sper să nu se ajungă până acolo.”, a precizat deputatul Cristian-Ion Stelian. Imediat după postarea sa pe pagină au început să apară comentarii. Iată numai câteva dintre ele: ”Stefan Emanuel Sunt de acord cu dumneavoastra !Dar oare daca semafoarele nu functioneaza nu intra regula dupa indicatoare ? Sau daca nici indicatoare nu sunt se aplica prioritatea de dreapta ? Eu cred ca si soferii au vina lor pentru ca au cam uitat legislatia rutiera .Nu este rau demersul dumneavoastra este chiar foarte bun pentru aceii soferi care sunt invatati cu semafoare si atunci cand dau de intersectii fara semafor produc tragedii.” Răspunsul la întrebarea sa a venit de la un alt cititor: ”Octavian Burcu Da, se aplica. Dar noaptea este mult mai greu sa apreciezi distante, viteze etc. Basca sunt unii care se dau cu masina si poate mai sunt si bauti, ca vin de prin cluburi. Cu semaforul in functiune, mai ai o sansa sa iesi sanatos din intersectie. Oricum, n-am inteles niciodata logica pentru care sunt oprite dupa ora 23:00. Nu se mai circula? Sau noi nu avem rabdare 90 .. 100 secunde, chiar daca intersectia este goala? Ca de fluidizat traficul, nu este cazul. Ca daca trece cate o masina din cand in cand pe Tomis, cei de pe Aurel Vlaicu stau de innebunesc si ca sa treaca, se risca.”

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Bobocii Forțelor Navale depun miercuri jurământul militar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” şi Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale organizează miercuri, 24 octombrie, ora 8,00, ceremonia de depunere a Jurământului Militar. Astfel, va fi consfinţit legământul suprem al celor 115 viitori marinari militari faţă de Patrie şi de popor.

79 de studenţi şi 36 de elevi vor participa la evenimentul la care le vor fi alături reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Navale, comandanţi din Marina Militară, dar şi apropiaţi ai lor.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Raport DVS pentru luna octombrie: aproape 5.000 de kg de carne şi produse din carne, confiscate

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitare veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice şi recoltări de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul şi eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi supravegherea şi controlul în domeniul siguranţei alimentelor.

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 01.10.2018 – 19.10.2018, s-au materializat prin verificări la 191 de obiective:

3 unități de tăiere, 1 centru colectare pește, 1 unitate de produse proaspete din pescuit, 1 unitate procesare carne, 4 unități de prelucrare lapte, 1 centru colectare lapte, 1 centru prelucrare lapte, 32 de depozite alimentare, 34 de super/hipermarket-uri, 12 magazine alimentare, 41 de laboratoare cofetărie/patiserie, 5 mijloace de transport auto, 11 unități de fabricare pâine și specialități de panificație, 16 unități de comercializare produse congelate, 1 unitate fabricare vin, 14 depozite semințe de consum, 2 unități de morărit, 2 unități fabricare produse de patiserie conservată, 2 unități produse zaharoase, 1 unitate fabricare apă de masă, 2 unități de fabricare a altor produse alimentare, 2 unități de ambalare produse alimentare, 2 unități de fabricare ulei.

 În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la:

  • efectuarea transporturilor de produse de origine animală fără documente prevăzute de legislaţia sanitară veterinară în vigoare;
  • comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor;
  • condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;
  • neanunţarea de către persoanele juridice a începerii activităţii supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate  7  sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.000 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 4698 de kg, lapte şi produse lactate – 2269 de kg,  peşte şi produse din peşte – 1413 kg, ouă – 242 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 109928 de lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare. (comunicat de presă DSV)

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Iată cum va fi vremea în Dobrogea până la sfârșitul lunii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 22 octombrie – 4 noiembrie  este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În Dobrogea, temperatura aerului nu va avea variații semnificative în primele zile ale intervalului, astfel încât media regională a temperaturilor maxime se va menține în jurul valorii de 17 grade, iar a minimelor va fi de 8…10 grade.

În data de 25 octombrie vremea se va răci, media valorilor diurne se va situa în jurul a 13 grade, iar a celor nocturne va fi de 5 grade. Ulterior, până la sfârșitul primei săptămâni, temperatura aerului va fi în creștere și astfel, media regională a maximelor va ajunge să se situeze în jurul valorii de 20 de grade, iar a minimelor va fi de 11…12 grade.

În a doua jumătate a intervalului, regimul termic va marca o scădere până la o medie a valorilor diurne de 15…16 grade și a celor nocturne în jurul a 9 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în zilele de 24, 30 și 31 octombrie.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: