Conecteaza-te cu noi
drumuri judetene

Societate

Seminar ITM Constanța: “Dreptul fiecărei persoane de a lucra într-un mediu sigur și sănătos” 

Published

on

telemunca

In fiecare an, pe 28 aprilie, Organizația Internațională a Muncii celebrează Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă, zi în care se onorează memoria victimelor accidentelor de muncă și a bolilor profesionale.

Ziua Mondială a Securității și Sănătății în Muncă aduce în discuție necesitatea unui mediu de lucru sigur și sănătos care are nevoie în fiecare țară de o cultură națională a securității și sănătății la locul de muncă, de prevenire a producerii accidentelor şi a bolilor profesionale.
Conceptul de mediu de lucru sigur și sănătos trebuie să fie respectat și aplicat generalizat, la toate nivelurile unde guvernele, angajatorii și lucrătorii participă în mod activ la crearea acestuia, prin intermediul unui sistem de drepturi, responsabilități și obligații prestabilite, principiul prevenției fiind prioritar.
Prevenția este mai puțin costistitoare decât costurile determinate de gestionarea consecințelor condițiilor necorespunzătoare de muncă. Pentru a realiza condiții de siguranță a locurilor de muncă e nevoie ca lucrătorii să fie instruiți, informați și să li se permită să participe la discuții cu privire la toate aspectele legate de sănătatea și securitatea la locul lor de muncă.
Prin toate acțiunile organizate cu acest prilej se urmărește conștientizarea oamenilor cu privire la activitatea de prevenire şi promovare a unei culturi în domeniul SSM ce poate ajuta la reducerea numărului de cazuri ce privesc accidentările şi decesele produse ca urmare a evenimentelor la locurile de muncă.
Pentru a marca acest eveniment Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanta în parteneriat cu centrul Enterprise Europe Constanța din cadrul Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, organizează astăzi, 26 aprilie, începând cu ora 10.30, în sala de conferinţe a CCINA Constanța, situată pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu nr.185A, un seminar care se dorește un dialog între toți factorii implicați în activitatea de securitate și sănătatea în muncă care să răspundă, într-o manieră profesionistă, la întrebările formulate de către participanți.
Acțiunea se înscrie în lista evenimentelor organizate în cadul Campaniei Organizatiei Internaționale a Muncii și se adresează atât specialiştilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cât şi managerilor, lucrătorilor şi reprezentanţilor acestora, care împreună trebuie să colaboreze pentru prevenirea riscurilor şi crearea unui mediu de muncă sigur și sănătos cât și promovarea sănătăţii la locul de muncă.
De asemenea, sunt invitate persoane cu responsabilități în domeniul securității și sănătății în muncă, reprezentanți din conducerea societăților și reprezentanți ai salariaților.
“Nutrim speranţa că prin tematicile abordate în cadrul acestei manifestari vom contribui la perfecţionarea profesională a angajaţilor , facilitând astfel cunoaşterea, insuşirea şi aplicarea prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.”, a precizat Marian Becheanu, inspector șef al inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța.

Foto: Ilustrativ

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions