Connect with us

Politica

Senatorul Chițac, despre PNL Constanța: “O gașcă de oameni mici”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Senatorul PNL de Constanța, Virgil Chițac, vorbește, pe blogul personal despre situația în care a ajuns, în opinia sa, PNL Constanța, organizație din care și el face parte. Chițac scrie că este pentru ultima dată când mai face vreo referire publică la “gașca PNL Constanța și oamenii mici care au ajuns să o formeze”. De asemenea, parlamentarul constănțean consideră incalificabil gestul de a “exmatricula” doi consilieri pentru că “au îndrăznit să voteze așa cum le-a dictat conștiința, în contradicție cu ordinele venite de la partid”.

“Cazul fiind oarecum vechi, nu mai e un secret că vorbesc despre PNL Constanța și consilierii dr. Romeo Rezeanu și ing. Horia Căliminte, cei care au fost de acord ca să se înceapă demersurile pentru ca stadionul “Farul” să ajungă în ograda municipalității. Dragi cititori, în toată lumea civilizată, municipalitatea are propriul stadion de fotbal. Mai mult decât atât, instrumentul numit accesarea de fonduri europene este, sau ar trebui să fie, mai la îndemâna municipiului decât a județului, pentru utilizarea în acest scop. În ciuda acestor argumente, dacă nu hotărâtoare cel puțin convingătoare, ce  justifică votul, onor conducerea liberală a decis să-i excludă pe consilieri argumentând că nu au votat “în linia partidului”. De ce o fi fost asta “linia partidului” nu știm, pentru că s-a pierdut uzanța conferințelor de presă dinaintea ședințelor Consiliului Local”, scrie Virgil Chitac pe www.virgilchitac.ro

Iată comentariile pe care acesta le face:

– Primul, ține de o minimă cultură politică. În sistemul constituțional românesc, la toate nivelurile, mandatele rezultate în urma alegerilor, sunt reprezentative și nu imperative. Asta înseamnă că alesul votează cum îi dictează conștiința și nimeni altcineva. Nu ‘”linia partidului” este determinantă aici, ci conștiința lui.

– Apropos de “linia partidului”, mă întreb ce s-o fi întâmplat cu ea în cazul numit “RAJA SA vs PNL”, care privea acordarea gratuită către această societate a unui teren în vederea derulării unei investiții. Să amintim că în două ședințe consecutive consilierii județeni liberali au votat în contradictoriu cu ei înșiși. S-o fi transformat “linia partidului” în sinusoidă? După ce un consilier liberal s-a dus pe la PSD să cerșească niscaiva contracte pentru “frații corsicani”? Ce s-a întâmplat oare cu “linia partidului” când un primar liberal a făcut campanie electorală fățișă candidatului PSD la primăria Nicolae Bălcescu? S-o fi întrerupt?

Mai departe, voi remarca un lucru îngrijorător. Sistemul de organizare al partidelor politice în țara noastră este de tip bolșevic! Da!…Nu zâmbiți! La bolșevici adevărul și dreptatea se stabileau prin vot în biroul politic, ca atare mai bine greșeai odată cu partidul decât să ai dreptate împotriva lui. Iar sub sintagma “partidul” se ascundea un om sau un număr mic de oameni cocoțați în fruntea lui.

În conformitate cu contracultura politică a partidelor românești, domnii David Cameron (fostul prim ministru al Marii Britanii) și Boris Johnson (fostul primar al Londrei), adversari în pozțiile față de BREXIT, chiar portstindardele celor două curente IN respectiv OUT, ar fi trebuit excluși din Partidul Conservator. Vă imaginați ce grozăvie?

– Cum era și normal, decizia de excludere a fost contestată la Curtea de Arbitraj Județeană, într-o primă fază. Procesul este unul statutar și până ce nu se finalizează, cei doi nu sunt considerați excluși din PNL, ca atare mandatul lor de consilier nu încetează. Asta trebuia să știe și domnul Huțucă înainte de a trimite către prefectul de la acea dată, nimeni altul decât fostul liberal Adrian Nicolaescu, cererea de vacantare a celor două poziții de consilier. Și ce credeți că a făcut domnul Adrian Nicolaescu? Ei bine, în ciuda faptului că a fost avertizat că excluderile sunt contestate, deci nu au caracter definitiv, a emis ordinele de vacantare a pozițiilor de consilier local. În termen de 5 zile și nu de 30 cât avea dreptul conform legii. Să fi știut că urmează să fie demis? Sigur că pot înțelege, că omul vrea să-și plătească datoriile atunci când partidul i-o cere. Însă prețul domnia sa îl stabilește. Oare nu e  prea mult să abandonezi total haina de înalt funcționar public și să acționezi ca o veritabilă praștie de partid? Ce trist!

– Să fie extrem de clar, scopul acestei acțiuni iresponsabile a fost transformarea grupului de consilieri liberali într-o masă docilă și supusă, care să se conformeze ordinelor date de “frații corsicani”. Ăsta e un imens potențial de negociere cu PSD, mai ales în chestiuni ce țin de patrimoniul orașului.

*Gașca are un lider și interese comune în contrast cu echipa care are un lider și principii comune.

P.S. Sunt consilieri liberali, care nu ajungeau niciodată acolo dacă nu-i puneam eu pe listă (Nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită J) și care au avut comentarii acide la adresa celor doi colegi. E adevărat că puțini. Ei au ales să-și vândă sufletlele Diavolului dar să nu uite că data viitoare s-ar putea să nu mai găsească Diavol care să vrea să le cumpere.

P.P.S. O stafie bântuie din când în când la televiziuni locale, emițând elucubrații politice. Genul de oameni politici care nu au făcut nimic și au murit epuizați! Și bogați!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

George Niculescu, președinte interimar al PNL Năvodari. Ce alte decizii au fost luate în ședința BPJ

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea PNL Constanța a decis, vineri seară în ședința Biroul Permanent Județean, dizolvarea Organizației Locale a PNL Năvodari.

Conducerea liberalilor de la Constanța a decis ca preluarea organizației să îi revină consilierului județean George Niculescu, consilier județean din partea Partidului Național Liberal în cadrul Consiliului Județean Constanța.

“Am făcut analiza activității organizației locale a PNL Năvodari și lucrurile nu erau întocmai cu ceea ce noi ne dorim, cu ceea ce ne-am propus. În fapt, organizația de la Năvodari nu mai era funcțională, mulți dintre colegii de acolo s-au mutat cu locul de muncă într-un alt județ ori au părăsit țara, așa încât am decis dizolvarea organizației. Am propus ca de activitatea de la Năvodari, pentru următoarele trei luni, să se ocupe condilierul județean George Niculescu, membru al PBJ. Mandatul lui Niculescu este să verifice, imparțial și obiectiv, activitatea de la Năvodari și după aceea vom stabili toți pașii necesari de urmat”, a declarat Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța pentru “Ordinea.ro”.

Facem precizarea că președinte al PNL Năvodari era Silviu Calafus, consilier local din partea liberalilor în Consiliul Local Năvodari.

Potrivit declarațiilor lui Huțucă, Silviu Calafus a rămas membru al PNL.

“Domnul Calafus a rămas membru al PNL, este și consilier local dar, știți cum e, când îți pleacă atâția oameni se impune o astfel de analiză. Puteam să îl numim interimar pe domnul Calafus, dar am preferat pe cineva neutru, cineva care să faca analiza despre care v-am vorbit, imparțială și obiectivă”, a completat președintele PNL Constanța pentru ziarul nostru.

Contactat telefonic, George Niculescu a declarat pentru “Ordinea.ro” următoarele:

“De prea multă vreme, această organizație nu funcționa la potențialul său maxim. Îmi doresc să fac o evaluare a situației și în cel mai scurt timp această organizație să ofere locuitorilor o alternativă seriosă la actuala conducere PSD a orașului Năvodari.”

Doi se ceartă și al treilea câștigă: Silviu Calafus, președintele PNL Năvodari!

Alegeri în organizația femeilor liberale

În altă ordine de idei, Huțucă a mai precizat că BPJ a decis organizarea de alegeri în organizația femeilor liberale, astfel încât vor fi demarate procedurile pentru ca scrutinul să se desfășoare în data de 3 noiembrie.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputat PNL Constanța: “PSD ar fi în stare să impoziteze și pomana porcului”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

În contextul impozitului creat pentru justificarea plăților efectuate la nuntă și a documentelor pe care tinerii căsătoriți le primesc, în acest sens, de la ANAF și de care Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, nu este deloc străin, un parlamentar constănțean le cere românilor atenție sporită vizavi de intențiile Executivului. Astfel, referitor la impozitarea nunților, Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța le transmite românilor, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook, să aibă grijă că “pesediștii au pus ochii pe banii noștri”. Mai mult, parlamentarul constănțean transmite că “Teodorovici și PSD sunt atât de incompetenți încât nu le mai ajung miliardele de euro împrumutate ca să/și acopere cheltuielile”.

Iată mesajul complet al deputatului Bogdan Huțucă de la PNL:

“Vă spuneam acum câteva săptămâni să fiți atenți că Teodorovici și PSD vor veni după banii voștri, pentru că sunt atât de incompetenți încât nu le mai ajung nici măcar miliardele de euro împrumutate ca să-și acopere cheltuielile. Ei bine, au început. Teodorovici vrea să impoziteze tot ce mișcă la nunți, botezuri sau zile de naștere. Ar fi în stare să impoziteze și pomana porcului, dar a avut grijă Daea să ne lase fără godaci. Așa că nu uitați de sfatul meu: atenție la buzunare că pesediștii au pus ochii pe banii noștri!”

ANAF a început să trimită tinerilor căsătoriți solicitări ca aceștia să declare, într-un formular, ce relații economice au avut, în contextul căsătoriei civile și religioase, cu PFA, firme și altele, care le-au furnizat servicii de fotografie, muzică pentru petrecere și spațiul (restaurantul), potrivit informațiilor Profit.ro. Fiscul solicită nume de persoane/firme, numere de telefon, adrese și intermediari. Amenda pentru nerespectarea solicitării Fiscului este de 2.000-5.000 de lei.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Norica Nicolai, seminar despre pescuitul la Marea Neagră, la hotelul Ramada din Constanța

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai va organiza un seminar despre pescuitul la Marea Neagră, pe 27 octombrie 2018, la hotelul Ramada din Constanța. Evenimentul a fost anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, de senatorul Ion Popa, președintele ALDE Constanța. Popa a declarat că și-a format convingerea, în urma unor discuții, că este necesară schimbarea legii pescuitului.

Norica Nicolai a fost raportor pentru Raportul privind situația pescuitului recreativ în Uniunea Europeană, adoptat de comisia de profil a Parlamentului European în luna ianuarie 2018. Documentul adoptat introduce distincții între pescuitul recreativ și semi-comercial. Problema de fond care a generat acest raport a fost aceea că, în mai multe state membre ale Uniunii Europene, cu deschidere al Oceanul Atlantic, existau situații când, sub aparența pescuitului recreativ, scutit de taxe, se practica un pescuit mult mai intens, având deja și un scop comercial… dar fără a se plăti taxe. Din acest motiv, raportul Noricăi Nicolai introduce conceptul de pescuit semi-comercial, care deschide calea taxării pentru această zonă gri.

Într-un interviu acordat pentru Radio Constanța (vezi AICI), Norica Nicolai declara că ”ALDE, în momentul de față, este preocupat de un proiect simplificat de absorbție a fondurilor europene, în ceea ce privește România. (…) Dacă reglementăm foarte clar regimul piscicol, dacă nu mai implicăm atât de multe autorități în avize care sunt necesare, eu cred că comunitățile locale pot organiza ele ferme de pescuit fiabile și pot crea locuri de muncă pe teritoriul lor. Dacă, însă îi blocăm pe oameni în obținerea a numeroase avize așa cum se întâmplă astăzi, pescuitul devine sau rămâne un deziderat.”.

Potrivit informațiilor noastre, la nivelul județului Constanța au fost înființate grupuri de acțiune ale pescarilor, încă din anul 2011, în scopul accesării fondurilor nerambursabile din Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime, la inițiativa fostului președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu. Din păcate, această inițiativă a fost intens politizată și căpușată de grupuri de interese fără legătură reală cu domeniul pescuitului. Ca dovadă, Grup Local Dobrogea Sud (FLAG Sud) cu sediul la Agigea, care a gestionat fondurile pentru partea de sud a litoralului, este condusă chiar de primarul acestei localități, Cristian Maricel Cîrjaliu. Cea mai de seamă realizare a FLAG-ului de sud a fost un festival așa-zis pescăresc organizat în Vama Veche, de care nu-și mai amintește nimeni. De asemenea, FLAG Nord a dirijat banii europeni pentru pescuit la finanțarea unor proiecte de construire a unor pensiuni așa-zis pescărești și a unui atelier de împletit coșuri din răchită. Beneficiarii banilor au fost niște afaceriști arondați baronilor locali PSD, dar și Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri, erijată spontan în membru al comunității pescărești.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: