Connect with us

Politica

Senatorul Chițac, despre PNL Constanța: “O gașcă de oameni mici”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Senatorul PNL de Constanța, Virgil Chițac, vorbește, pe blogul personal despre situația în care a ajuns, în opinia sa, PNL Constanța, organizație din care și el face parte. Chițac scrie că este pentru ultima dată când mai face vreo referire publică la “gașca PNL Constanța și oamenii mici care au ajuns să o formeze”. De asemenea, parlamentarul constănțean consideră incalificabil gestul de a “exmatricula” doi consilieri pentru că “au îndrăznit să voteze așa cum le-a dictat conștiința, în contradicție cu ordinele venite de la partid”.

“Cazul fiind oarecum vechi, nu mai e un secret că vorbesc despre PNL Constanța și consilierii dr. Romeo Rezeanu și ing. Horia Căliminte, cei care au fost de acord ca să se înceapă demersurile pentru ca stadionul “Farul” să ajungă în ograda municipalității. Dragi cititori, în toată lumea civilizată, municipalitatea are propriul stadion de fotbal. Mai mult decât atât, instrumentul numit accesarea de fonduri europene este, sau ar trebui să fie, mai la îndemâna municipiului decât a județului, pentru utilizarea în acest scop. În ciuda acestor argumente, dacă nu hotărâtoare cel puțin convingătoare, ce  justifică votul, onor conducerea liberală a decis să-i excludă pe consilieri argumentând că nu au votat “în linia partidului”. De ce o fi fost asta “linia partidului” nu știm, pentru că s-a pierdut uzanța conferințelor de presă dinaintea ședințelor Consiliului Local”, scrie Virgil Chitac pe www.virgilchitac.ro

Iată comentariile pe care acesta le face:

– Primul, ține de o minimă cultură politică. În sistemul constituțional românesc, la toate nivelurile, mandatele rezultate în urma alegerilor, sunt reprezentative și nu imperative. Asta înseamnă că alesul votează cum îi dictează conștiința și nimeni altcineva. Nu ‘”linia partidului” este determinantă aici, ci conștiința lui.

– Apropos de “linia partidului”, mă întreb ce s-o fi întâmplat cu ea în cazul numit “RAJA SA vs PNL”, care privea acordarea gratuită către această societate a unui teren în vederea derulării unei investiții. Să amintim că în două ședințe consecutive consilierii județeni liberali au votat în contradictoriu cu ei înșiși. S-o fi transformat “linia partidului” în sinusoidă? După ce un consilier liberal s-a dus pe la PSD să cerșească niscaiva contracte pentru “frații corsicani”? Ce s-a întâmplat oare cu “linia partidului” când un primar liberal a făcut campanie electorală fățișă candidatului PSD la primăria Nicolae Bălcescu? S-o fi întrerupt?

Mai departe, voi remarca un lucru îngrijorător. Sistemul de organizare al partidelor politice în țara noastră este de tip bolșevic! Da!…Nu zâmbiți! La bolșevici adevărul și dreptatea se stabileau prin vot în biroul politic, ca atare mai bine greșeai odată cu partidul decât să ai dreptate împotriva lui. Iar sub sintagma “partidul” se ascundea un om sau un număr mic de oameni cocoțați în fruntea lui.

În conformitate cu contracultura politică a partidelor românești, domnii David Cameron (fostul prim ministru al Marii Britanii) și Boris Johnson (fostul primar al Londrei), adversari în pozțiile față de BREXIT, chiar portstindardele celor două curente IN respectiv OUT, ar fi trebuit excluși din Partidul Conservator. Vă imaginați ce grozăvie?

– Cum era și normal, decizia de excludere a fost contestată la Curtea de Arbitraj Județeană, într-o primă fază. Procesul este unul statutar și până ce nu se finalizează, cei doi nu sunt considerați excluși din PNL, ca atare mandatul lor de consilier nu încetează. Asta trebuia să știe și domnul Huțucă înainte de a trimite către prefectul de la acea dată, nimeni altul decât fostul liberal Adrian Nicolaescu, cererea de vacantare a celor două poziții de consilier. Și ce credeți că a făcut domnul Adrian Nicolaescu? Ei bine, în ciuda faptului că a fost avertizat că excluderile sunt contestate, deci nu au caracter definitiv, a emis ordinele de vacantare a pozițiilor de consilier local. În termen de 5 zile și nu de 30 cât avea dreptul conform legii. Să fi știut că urmează să fie demis? Sigur că pot înțelege, că omul vrea să-și plătească datoriile atunci când partidul i-o cere. Însă prețul domnia sa îl stabilește. Oare nu e  prea mult să abandonezi total haina de înalt funcționar public și să acționezi ca o veritabilă praștie de partid? Ce trist!

– Să fie extrem de clar, scopul acestei acțiuni iresponsabile a fost transformarea grupului de consilieri liberali într-o masă docilă și supusă, care să se conformeze ordinelor date de “frații corsicani”. Ăsta e un imens potențial de negociere cu PSD, mai ales în chestiuni ce țin de patrimoniul orașului.

*Gașca are un lider și interese comune în contrast cu echipa care are un lider și principii comune.

P.S. Sunt consilieri liberali, care nu ajungeau niciodată acolo dacă nu-i puneam eu pe listă (Nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită J) și care au avut comentarii acide la adresa celor doi colegi. E adevărat că puțini. Ei au ales să-și vândă sufletlele Diavolului dar să nu uite că data viitoare s-ar putea să nu mai găsească Diavol care să vrea să le cumpere.

P.P.S. O stafie bântuie din când în când la televiziuni locale, emițând elucubrații politice. Genul de oameni politici care nu au făcut nimic și au murit epuizați! Și bogați!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Felix Stroe și-a început mandatul la #Ministerul din Umbră  

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu câteva săptămâni, social democrații și-au desemnat noii lideri de departamente ale partidului. Aceste structuri de specialitate ale PSD sunt considerate ca fiind „Guvernul din umbră” al partidului. Potrivit listei, printre cei 25 de lideri care conduc departamentele de lucru ale PSD se numără și președintele Organizației Județene Constanța a PSD, Felix Stroe, fost ministru al Transporturilor. Într-o postare pe Facebook, conducerea Departamentului pentru Infrastructură și Transport al „#PSD“ a anunțat că s-a reunit, astăzi, în prima ședință.

„Ne propunem ca, în perioada următoare, să fim o sursă de proiecte și propuneri care să sprijine activitatea colegilor din Guvern. Am pus la punct elementele organizatorice și de funcționare a echipei de lucru, pentru ca de săptămâna viitoare să dezvoltăm idei și perspective în domeniu“, se arată în mesajul PSD.

Iată lista completă a noilor șefi de departamente de specialitate ale PSD: Departamentul pentru Muncă și Justiție Socială – Adrian Solomon, deputat; Departamentul pentru Educație Națională – Gavrilă Camelia, deputat; Departamentul pentru Sănătate Florian – Dorel Bodog, deputat, fost ministru; Departamentul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat – Ilan Laufer, fost ministru; Departamentul pentru politici fiscal-bugetare – Cristian Socol, economist, profesor la ASE; Departamentul pentru Justiție și Libertăți Cetățenești Robert – Marius Cazanciuc, senator, fost ministru; Departamentul pentru Agricultură si Dezvoltare Rurală – Valeriu Steriu, deputat; Departamentul pentru Mediu Pană – Adriana-Doina, deputat, fost ministru și vicepreședinte național PSD; Departamentul pentru Administrație Publică si Dezvoltare Regională – Adrian Dragoș Benea, senator, liderul PSD Bacău; Departamentul pentru Infrastructură Și Transport – Felix Stroe, liderul PSD Constanța, fost ministru al Transporturilor; Departamentul pentru Politica Externă – Titus Corlățean, senator, fost ministru; Departamentul pentru Afaceri Europene – Angel Tîlvăr, deputat, fost ministru; Departamentul pentru Apărare Dorel – Gheorghe Căprar, deputat; Departamentul pentru Afaceri Interne – Ionel-Daniel Butunoi, senator; Departamentul pentru Cultură si Identitate Națională – Lucian Romașcanu, senator, fost ministru; Departamentul pentru Tineret și Sport – Alexandra Presură, deputat; Departamentul pentru românii de pretutindeni – Lilla Debelka, Secretar de Stat Ministerul pentru Românii de Pretutindeni; Departamentul pentru Comunicații și Societate Informațională – Gemma Luminița Iosip, Director Programul ANCOM; Departamentul pentru Economie – Gheorghe Șimon, deputat, fost ministru; Departamentul pentru Ape și Păduri – Alexandru Stănescu, deputat; Departamentul pentru Energie – Iulian Iancu, deputat; Departamentul pentru Cercetare și Inovare – Mihnea – Cosmin Costoiu, senator; Departamentul pentru Turism – Rodica Paraschiv, deputat; Departamentul pentru Fonduri Europene – Roxana Mânzatu, deputat și vicepreședinte național PSD; Departamentul pentru Revoluționari și Eroii Martiri – Valentin Mărgineanu, lector universitar.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Rovana Plumb și jurnalista Carmen Avram deschid lista PSD pentru europarlamentare – surse

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Negocierile pentru Lista PSD pentru alegerile europarlamentare sunt în toi. Deja a fost convocată o ședință a Comitetului Național Executiv al PSD pentru luni în care Lista urmează a fi votată și apoi făcute preparativele pentru depunerea ei și a semnăturilor strânse la Biroul Electoral Central (BEC).

Deși sunt negocieri grele…. Lista e în mare schițată după întâlnirile de ieri dintre președintele Liviu Dragnea și lideri ai partidului. Potrivit informațiilor STIRIPESURSE.RO social-democrații mizează pe 12-14 locuri de europarlamentar. Asta în procente ar însemna aprox.30 la sută onținut la urne.

Iată lista (nefinală):

Rovana Plumb, deputat, ministrul Fondurilor Europene și președinte al PSD Dâmbovița

Carmen Avram, realizator TV Antena 3

Claudiu Manda, deputat, președintele Comisiei de Control al SRI, Presedintele PSD Dolj

Victor Negrescu, fost ministru, președințe PES Activist

Chris Terhes, preot și președintele Romanian Coalition din SUA

Dragoș Benea, deputat, președinte PSD Bacau

Dan Nica, actual europarlamentar

Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de pretutindeni și deputat

Carmen Moldovan, deputat

Ioan Mircea Pașcu, actual europarlamentar sau Aurelia Fedorca, primar Negrești Oaș

Maria Grapini, actual europarlamentar (intră pe listă după negocierile dintre PSD și PPUsl)

În funcție de scorul obținut la urne ar mai putea intra următorii:

Emilian Pavel, Catalina Ștefănescu, Andi Cristea, Răzvan Popa, Claudia Țapardel, Gabriela Zoană, Victor Boștinaru – actuali europarlamentari sau/și alți lideri social-democrati. În calcule ar fi și Bianca Gavriliţă, deputat.

sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

ALDE se laudă cu… 800.000 de semnături strânse pentru europarlamentare

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) anunță că au strâns până acum peste opt sute de mii de semnături pentru sprijinirea listei de candidați pentru alegerile europarlamentare. Cu toate că baremul legal a fost depășit de mult, oamenii lui Tăriceanu susțin că vor depune în final peste un milion de semnături la Biroul Electoral Central (BEC).

“Am centralizat la sediul ALDE, până în acest moment, peste 800.000 de semnături venite de la organizațiile din țară. Sperăm ca, până la finalul campaniei de strângere de semnături, să depășim cifra de 1 milion. Mulțumim tuturor românilor pentru susținerea acordată!”, susțin cei de la ALDE pe pagina de Facebook, anunț însoțit de fotografii care dovedesc numărul mare de semnături strâns.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: