Connect with us

Politica

Senatorul Chițac, despre primarul Făgărău: “Dacă acest dosar apărea în timpul campaniei electorale, influența rezultatul”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Mai multe voci au afirmat că, dacă dosarul privind umărirea penală de procurorii DNA a primarului Decebal Făgădău ar fi dus la un alt rezultat pentru alegerile locale de anul trecut. În acest sens, lideri politici, dar și jurnaliști au afirmat că cel care ar fi câștigat alegerile pentru fotoliul de primar al municipiului Constanța ar fi fost candidatul de atunci al liberalilor, actualul senator Vergil Chițac. pentru a lămuri situația despre dosarul lui Făgădău, dar și pentru a transmite un mesaj care să pună lucrurile în ordine în rândul foștilor colegi din PNL Constanța, dar și alte mesaje cheie privind acordarea unor tichete sociale ori faptul că orașul Constanța nu are “identitate urbanistică”, senatorul Chițac a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj:

“Așadar ce cred eu că s-ar fi întâmplat dacă dosarul apărea atunci? Deși nu-mi place să fac istorie contrafactuală, pentru că nu ajută la nimic, precizez:

– Am toată compasiunea față de dl. Decebal Făgădău pentru postura în care este pus. Îmi doresc foarte sincer să-și rezolve problemele pentru binele său și al familiei sale. Nici o rivalitate politică nu poate justifica bucuria adversarului în astfel de condiții. Sub nici o formă! Este inuman și nu este cazul!

– Cu siguranță că, dacă acest dosar apărea în timpul campaniei electorale, influența rezultatul. Poate dl. Făgădău era perceput ca o victimă a DNA și lua voturi mai multe. Sau poate efectul era contrar. În fond, dacă a promis cu „demisia pe masă” că asfaltează 500 m din bulevardul Tomis și a făcut numai 400 m fără ca această chestiune să fie decisivă electoral, înseamnă că orice era posibil. Chiar nu știu!

– Credința unor membri ai PNL Constanța că dacă dosarul apărea în campania electorală eu aș fi câștigat, e un mod de a-și justifica trădarea. Ei știu că le-a trecut glonțul pe la ureche. Ce nu știu e că a fost numai un foc de calibrare…

– Este adevărat că am abordat subiectul numit urbanism. Susțin în continuare că orașul nostru nu are identitate urbanistică așa cum avea odinioară, din cauza clădirilor ce aparțin mafioților imobiliari și care au împânzit orașul ca o metastază.

– Legat de tichetele sociale distribuite în săptămâna dinaintea alegerilor, știți bine că am dreptate. Și nu sunt decât aproximativ 30.000!!!

În final, dragi constănțeni, vă îndemn pe toți, prieteni sau dușmani ai domnului Făgădău, să recunoașteți așa cum fac și eu, că ar fi de dorit ca domnia sa să-și ducă mandatul până la capăt, cu rezultate și cu demnitate!

Până data viitoare, „Fiți sănătoși și veseli!””

sursa foto: Cuget Liber

Comments

comments

Politica

Sondaj. USR-PLUS Agigea: „Cei mai mulți locuitori ai comunei doresc SCHIMBARE“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea Alianței USR-PLUS Agigea a dat publicității un sondaj de opinie, din care reiese faptul că majoritatea locuitorilor din Lazu și Agigea își dorește o schimbare.

„În urmă cu opt săptămâni am realizat în toate zonele din Agigea și Lazu, un sondaj de opinie de tip “din ușa în ușa”. Sondajul a fost făcut la vremea respectivă în vederea realizării unei alianțe a partidelor de dreapta (USRPLUS, PNL și PMP) pentru Primăria Agigea. Întrucât negocierea a rămas la stadiul de discuție și din păcate nu s-a concretizat, nu am mai publicat sondajul la acel moment. Considerăm însă că este important să îl aducem la cunoștință locuitorilor din Agigea și Lazu, cu mențiunea că sondajul nu a fost realizat de către o firma specializată în statistică ci de către voluntari (nu au participat membri din niciun partid și nici locuitori din Agigea). Așa cum reiese din imagini, majoritatea locuitorilor comunei doresc SCHIMBARE, iar de departe cel mai bine clasat și cu cel mai mare potențial de creștere în răspunsurile celor chestionați este Gabriel Ciobanu, candidatul USR PLUS la Primăria Agigea. Pe 27 septembrie avem ocazia istorică de a trimite PSD acasă atât în Agigea, cât și în tot județul Constanța! Alături de noi este și Remus Negoi, candidatul alianței USRPLUS la președinția Consiliului Județean Constanța.“, se arată într-un mesaj al USR-PLUS.

  • Comandat de Uniunea Salvați România – Filiala Constanța
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • Codul Mandatarului Financiar: 21200251

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Cum vrea Costel Dumitrașcu (PMP) să simplifice accesul cetățenilor la serviciile Primăriei Năvodari

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Costel Aurelian Dumitrașcu, în calitate de candidat din partea PMP la funcția de primar al orașului Năvodari, propune o serie de măsuri prin care intenționează să simplifice accesul cetățenilor la serviciile administrației locale. Mai simplu, mai eficient, mai sigur, Costel Dumitrașcu se gândește să nu îi mai pună pe locuitorii din Năvodari pe drumuri și să îi scutească de drumuri inutile. Soluția aleasă este la un click distanță și, printr-o platformă special creată, cetățenii din Năvodari pot sesiza orice problemă direct de pe telefonul mobil.

“Aș vrea să fac o simplă demonstrație despre cum voi lucra cu năvodărenii, în mod special cu cei care nu vor avea timp să vină personal la primărie. Aceștia îmi vor putea sesiza orice problemă direct de pe telefonul mobil. Așa cum funcționează această platformă demo, veți putea reclama orice neregulă în orasul nostru, iar fiecare sesizare va ajunge pe biroul meu”, explică Dumitrașcu.

Pentru a testa platforma demo puteți chiar acum sesiza o problemă reală accesând : https://strada.n20.ro/

– Comandat de Partidul Mișcarea Populară-Organizația Județeană Constanța
– Executat de Asociația Puterea Civică – portal: www.ordinea.ro
– CUI mandatar financiar coordonator: 21200020

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Claudiu Palaz, plângere penală împotriva lui Vergil Chițac pentru fals în declarații: “A acoperit surse de venit nejustificate”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Claudiu Iorga Palaz, liderul PMP Constanța și candidatul formațiunii politice la funcția de primar al municipiului Constanța anunță, printr-un comunicat de presă, că a făcut plângere penală împotriva lui Vergil Chițac, candidatul susținut de PNL pentru fotoliul de primar al Constanței pentru fals în declarații. Palaz susține că Vergil Chițac “a acoperit surse de venit nejustificate”.

Astfel, în cursul zilei de ieri, 22 septemprie 2020, Claudiu-Iorga Palaz, președintele Partidului Mișcarea Populară Constanța, a adresat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța o plângere penală împotriva lui Vergil Chițac privind Falsul în declarații – art. 326 Cod penal.

După cum se poate constata din cuprinsul declarațiilor de avere depuse de Vergil Chițac în perioada 2009 – 2016, când acesta era necăsătorit, disponibile pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate, la rubrica VENITURI ALE DECLARANTULUI SI ALE MEMBRILOR SAI DE FAMILIE sunt menționate venituri la secţiunea SOT/SOTIE, iar în unele cazuri chiar este menționat numele fostei soții, CHIŢAC SIMONA.

Adăugarea acestor venituri, ale unei persoane care nu mai făcea parte dintre membrii săi de familie, este în măsura să ridice suspiciunea rezonabilă că Vergil Chiţac a dorit acoperirea unor surse de venit nejustificate.

“Falsul este unul evident şi se regăseşte în toate declaraţiile de avere depuse în aceşti ani, la diferite instituţii ale statului. Sunt convins de faptul că organele de cercetare penală vor ajunge la aceeaşi concluzie. Deşi în cazul lui Vergil Chiţac nu putem vorbi de onoare, consider că ar trebui să renunţe la această candidatură măcar pentru a nu lăsa iar oraşul Constanţa fără primar, peste câteva luni, așa cum s-a întâmplat cu Mazăre” a declarat Claudiu Palaz.

– Comandat de Partidul Mișcarea Populară-Organizația Județeană Constanța
– Executat de Asociația Puterea Civică – portal: www.ordinea.ro
– CUI mandatar financiar coordonator: 21200020

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: